ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μίσσας: "Τα πολλά λάθη μπορούν να σε διαλύσουν με καλύτερο αντίπαλο"

ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ÉÓËÁÍÄÉÁ - ÅËËÁÄÁ / EUROBASKET 2017 / ICELAND - GREECE (EUROKINISSI)
ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ÉÓËÁÍÄÉÁ - ÅËËÁÄÁ / EUROBASKET 2017 / ICELAND - GREECE (EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Μίσσας μίλησε για τη νίκη της Ελλάδας επί της Ισλανδίας στην πρεμιέρα του Eurobasket, αλλά και τη μονομαχία που ακολουθεί απέναντι στη Γαλλία (2/9, 16:30).

Η Εθνική Ανδρών έκανε αυτό που έπρεπε απέναντι στην Ισλανδία , στην πρεμιέρα του Eurobasket, παρά το γεγονός πως για ένα ημίχρονο έδειξε να αντιμετωπίζει προβλήματα. Μετά το τέλος της αναμέτρησης στην "Hartwall Arena", ο Κώστας Μίσσας εξήγησε:

" Τέτοια τουρνουά είναι γεμάτα εκπλήξεις, γεμάτες διαφορετικές καταστάσεις. Η Ισλανδία είναι μια ομάδα χωρίς μεγάλα ονόματα, αλλά γρήγορους παίκτες, που τρέχουν το γήπεδο και σουτάρουν διαρκώς. Στο α' δεκάλεπτο είχαμε μεγάλη συγκέντρωση, αλλά στην πορεία την χάσαμε, με αποτέλεσμα να μειωθεί η διαφορά. Στο β' μέρος χαμηλώσαμε το σχήμα στην άμυνα, αλλάξαμε τον τρόπο αντιμετώπισης των πικ εν ρολ και μπορέσαμε να κλέψουμε μπάλες και να σκοράρουμε στο ανοιχτό γήπεδο".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΕΛΣΙΝΚΙ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΛΛΟΣ

Για να προσθέσει μετά από ερώτηση που του έγινε για τα πολλά (20) λάθη της Ελλάδας: "Κάναμε πολλά χαζά λάθη, χωρίς λόγο. Όταν ο αριθμός είναι 10+, υπάρχει πρόβλημα. Απέναντι σε ομάδες σαν την Ισλανδία δεν θα έλεγα πως αυτό μπορεί να σε επηρεάσει πολύ, γιατί -εντάξει- είμαστε καλύτερη ομάδα, δεν το αφήσαμε να φανεί στην πράξη. Κόντρα σε πιο δυνατούς αντιπάλους όμως, ο αποψινός αριθμός στα λάθη (20) μπορεί να σε διαλύσει", ενώ συνέχισε λέγοντας: "Πηγαίνουμε βήμα - βήμα στη διοργάνωση. Έχουμε ρεπό αύριο και μετά ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι με τη Γαλλία. Δεν είναι μόνο γεμάτη ταλέντο αυτή η ομάδα, αλλά και με προσωπικότητες".

Όταν ρωτήθηκε για τον αγώνα με τη Γαλλία, σημείωσε πως " είναι γεμάτη ταλέντο, αλλά παίζει εξαιρετικά σε συνολικό επίπεδο. Είναι πολύ σημαντικό να χαλάσουμε την περιφερειακή δράση της Γαλλίας, σε δημιουργία και εκτέλεση. Είναι ένα, αλλά το πιο βασικό. Όλο το παιχνίδι προέρχεται από τους κοντούς, όχι από τους ψηλούς. Γι αυτό είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε οτιδήποτε θα φέρει σε συνεργασία τους κοντούς με τους ψηλούς".

Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Μάντζαρης δήλωσε πως " ήταν πολύ σημαντικό να κερδίσουμε το πρώτο παιχνίδι, γιατί ξέρουμε πως σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν αρνητικές εκπλήξεις κι ο θεωρητικά αδύναμος είναι αυτός που κερδίζει στο τέλος. Στο α' δεκάλεπτο πιστεύω ότι ήμασταν καλοί, αλλά στο β' δεκάλεπτο παίξαμε άσχημα, τόσο σε άμυνα και επίθεση. Γι αυτό έπεσε η διαφορά. Μετά τη διακοπή του ημιχρόνου, παίξαμε πιο σοβαρά και εφαρμόσαμε το πλάνο. Έτσι, καταφέραμε να φτάσουμε στη νίκη".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ