ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μίσσας: "Τα… μεγάλα σουτ τα έβαλαν οι ΗΠΑ"

Μίσσας: "Τα… μεγάλα σουτ τα έβαλαν οι ΗΠΑ"
INTIME SPORTS

Ο τεχνικός σύμβουλος της εθνικής ανδρών στο μπάσκετ, Κώστας Μίσσας, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Πάμε αποδυτήρια», με τον Γιώργο Οικονόμου και μίλησε:

Στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Πάμε αποδυτήρια», με τον Γιώργο Οικονόμου φιλοξενήθηκε ο τεχνικός σύμβουλος της εθνικής ανδρών στο μπάσκετ, Κώστας Μίσσας μιλώντας για:

Γιαα τον αγώνα με τις Η.Π.Α.:« Κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια, μία υπέρβαση, δίνοντας πολλές μάχες κόντρα σε μία ομάδα με ιδιαίτερες ικανότητες στο αθλητικό κομμάτι. Χρειάζονταν κάποιες λεπτομέρειες για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Η άμυνα ήταν το εφαλτήριο για να μας δώσει τη δυνατότητα να πλησιάσουμε στο σκορ και να πάμε καλύτερα επιθετικά. Η άμυνα σου δίνει τη δυνατότητα να μείνεις κοντά στο σκορ, αλλά για να το κερδίσεις τα «μεγάλα» παιχνίδια πρέπει να βάλεις «μεγάλα» καλάθια. Εμείς δεν το κάναμε, το έκαναν οι Αμερικανοί που πέτυχαν σουτ στο τρανζίσιον, όταν εμείς πλησιάζαμε στο σκορ. Δώσαμε μάχη σώμα με σώμα σε ένα κλειστό παιχνίδι, αλλά ήμασταν πολύ κακοί στις ελεύθερες βολές. Φυσικά, μας πλήγωσε αυτό το κομμάτι, καθώς στο πέντε εναντίον πέντε δεν είχαμε και πολλές επιλογές επιθετικά. Και αν δε βάλεις τις βολές τότε θα έχεις πρόβλημα στην επίθεση. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια κόντρα σε μία ομάδα όπως οι Η.Π.Α.».

Για την εν γένει παρουσία της ομάδας:« Ήταν πάρα πολύ καλή, όπως και άλλες ομάδες οι Η.Π.Α., ο Καναδάς, η Αυστραλία και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές. Γενικά είναι μία γενιά με ταλέντο η ελληνική του 1996 και του 97. Αυτό είναι το πρώτο μέρος. Το δεύτερο έχει να κάνει, πέρα από τα αποτελέσματα, με το γεγονός ότι τα παιδιά αυτά μπορούν να στελεχώσουν τις επαγγελματικές ομάδες και την εθνική ανδρών. Σε αυτή τη φάση, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για παιδιά 17-18 ετών, που την Κυριακή πρέπει να ξεπεράσουν στεναχώρια τους από το ματς τις Η.Π.Α., διότι διεκδικούμε μετάλλιο κόντρα στην εθνική Τουρκίας. Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι και ψυχολογικά και σωματικά για να κερδίσουμε τους Τούρκους».

Για το αν συγκρίνεται η τωρινή ομάδα με αυτή του 2009: «Η ομάδα του 2015 έχει περισσότερα ταλαντούχα παιδιά. Αυτή του 2009 είχε παίκτες νικητές, αν μπορώ να το πω πιο λαϊκά. Και αυτό αποδεικνύεται, καθώς τα περισσότερα παιδιά παίζουν πλέον στην Ευρωλίγκα. Η εξέλιξή των παικτών εξαρτάται από τα προγράμματα στα οποία θα βρεθούν και την προσπάθεια που θα κάνουν. Το ταλέντο ανοίγει δρόμους. Το αν οι παίκτες θα φτάσουν εκεί που αξίζουν εξαρτάται από τα παραπάνω και το πόσο δυνατό χαρακτήρα έχει ο καθένας».

Για τη συνταγή της επιτυχίες στις μικρές εθνικές ομάδες:« Ρόλο παίζει και το πρόγραμμα της ομοσπονδίας για την ανίχνευση ταλέντων σε μικρές ηλικίες, από την ηλικία των 14 ετών. Υπάρχουν διάφορες μορφές επιλογών και προπόνησης καθ” όλη τη διάρκεια του χειμώνα για να είμαστε έτοιμοι το καλοκαίρι στα πρωταθλήματα. Σημαντικό ρόλο παίζουν και τα τμήματα υποδομής των ομάδων και όσο βελτιώνεται αυτό το κομμάτι τόσο θα εξελίσσονται τα παιδιά. Το τρίτο κομμάτι, στο οποίο στην Ελλάδα έχουμε μεγάλο κενό, είναι ότι τα παιδιά δεν παίρνουν χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους. Η καλύτερη προπόνηση του κόσμου δεν μπορεί να αντικαταστήσει το παιχνίδι, μέσα από το οποίο έρχεται η αύξηση των εμπειριών μέσω των λαθών που γίνονται».

Για το αν ξεχωρίζει κάποιον παίκτη: «Υπάρχουν παιδιά που είναι πιο έτοιμα και κάποια άλλα που σε διάρκεια μπορούν να γίνουν πολύ καλοί παίκτες. Ο Χαραλαμπόπουλος φαίνεται ότι έχει παίξει παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, όπως και ο Τολιόπουλος, και είναι παίκτες που έχουν αποκτήσει εμπειρίες. Φυσικά ταλέντο έχει καιο Ντόρσεϊ, που ήταν πάρα πολύ δύσκολο να έρθει από το πουθενά και να ενσωματωθεί σε μία ομάδα και να παίξει το μπάσκετ που μπορεί. Χρειάζεται ωριμότητα και σωστό τρόπο διαχείρισης των πραγμάτων. Ταλέντο έχουν και ο Μήτογλου, ο Παπαγιάννης και τα γκαρντ, αλλά το πόσο ψηλά θα φτάσουν εξαρτάται από τη δουλειά και τις επόμενες κινήσεις τους».

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ