ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μίσσας: "Δεν παίξαμε δυνατά"

Μίσσας: "Δεν παίξαμε δυνατά"

Η κακή άμυνα και η αδυναμία της Εθνικής να παίξει σκληρά ήταν κατά τον Κώστα Μίσσα οι λόγοι της ήττας από τη Γαλλία. Παράπονα για βήματα των Γάλλων που δεν καταδεικνύονταν έκανε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Η έλλειψη σκληράδας που είχε η Εθνική στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ήταν κατά τον Κώστα Μίσσα το σημαντικότερο στοιχείο που οδήγησε στην ήττα της Εθνικής από τη Γαλλία . Ο ομοσπονδιακός τεχνικός στάθηκε ακόμα στο καλό διάστημα της Ελλάδας (στην τέταρτη περίοδο), ενώ δεν έκρυψε και τα παράπονα που είχε για το ότι οι διαιτητές δεν σφύριζαν βήματα κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες που έκαναν οι Ντιαό και Φουρνιέ.

" Περιμέναμε πως η Γαλλία θα είναι πιο συγκεντρωμένη και έτοιμη σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στην Φινλανδία, επειδή προερχόταν από ήττα. Από μέρους μας, δεν παίξαμε δυνατά, δεν πήγαμε στην επαφή. Με εξαίρεση τα πρώτα τρία λεπτά, δεν ήμασταν καλοί στην άμυνα και όταν είσαι έτσι, θα έχεις πρόβλημα σε αυτό το επίπεδο" τόνισε αρχικά ο Κώστας Μίσσας.

" Αν δεις τα πράγματα ανά δεκάλεπτο, θα έλεγα πως το α' δεκάλεπτο ήταν το χειρότερο. Η Γαλλία είναι μια ομάδα που πηγαίνει πολύ από τα δεξιά, γι αυτό εμείς θέλαμε να τους στείλουμε προς τα αριστερά. Θα ξαναπώ ότι μόνο στις τρεις πρώτες άμυνες ήμασταν συγκεντρωμένοι, μετά από αυτό το σημείο χαθήκαμε. Αν αφήσεις παίκτες σαν τον Τομά Ερτέλ, τον Νάντο Ντε Κολό και τον Εβάν Φουρνιέ να νιώσουν άνετα στο γήπεδο και να κάνουν αυτό που θέλουν, θα έχεις πρόβλημα. Δεν τους πιέσαμε, δεν πήγαμε στην επαφή και αυτό τους βοηθήσαμε. Στο β' μέρος ήμασταν πιο επιθετικοί, γι αυτό άλλαξε κάπως η κατάσταση" συνέχισε ο κόουτς της Ελλάδας.

" Θα μπορούσαμε ακόμη και να κερδίσουμε, αν ήμασταν πιο ήρεμοι και προσεκτικοί στις ειδικές καταστάσεις. Θα έλεγα ότι οι νέοι κανόνες για τα βήματα αλλάζουν από τον Οκτώβριο, όχι τώρα. Είδαμε τον Μπορίς Ντιό και τον Εβάν Φουρνιέ να μετακινούν το σταθερό βήμα πολλές φορές, επειδή έχουν συνηθίσει από το ΝΒΑ. Εδώ όμως είμαστε στην Ευρώπη" συνέχισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, που είπε για το αυριανό ματς με τη Σλοβενία: " Πρέπει να κοιτάξουμε παρακάτω, το επόμενο παιχνίδι. Να παίξουμε πιο δυνατά και πιο σκληρά. Αυτή είναι η εικόνα που πρέπει να έχουμε κατά νου".

Παπαπέτρου: "Ξεκινήσαμε χωρίς συγκέντρωση το ματς"

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησε ακόμα ο Ιωάννης Παπαπέτρου, που στάθηκε κι αυτός στο κακό ξεκίνημα και στην αργοπορημένη αντίδραση της Εθνικής. " Ξεκινήσαμε το παιχνίδι χωρίς συγκέντρωση, με αποτέλεσμα να δεχθούμε πολλούς πόντους. Βάλαμε τους εαυτούς μας σε κακή θέση από νωρίς, γι αυτό στο β' μέρος προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε και να γυρίσουμε. Δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την προσπάθειά μας" είπε ο διεθνής φόργουορντ του Ολυμπιακού.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ