ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μίσσας: "Δεν φοβόμαστε τη Λιθουανία"

ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ÅËËÁÄÁ - ÃÁËËÉÁ / EUROBASKET 2017 / GREECE - FRANCE (EUROKINISSI)
ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ÅËËÁÄÁ - ÃÁËËÉÁ / EUROBASKET 2017 / GREECE - FRANCE (EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Μίσσας μίλησε για την πρόκριση της Εθνικής Ανδρών στους "16" του Eurobasket και τα στοιχεία που έκαναν οι παίκτες του στο παρκέ, διαφορετικά σε σχέση με τα προηγούμενα τρία παιχνίδια.

Η Εθνική Ανδρών πήρε τη νίκη - πρόκριση απέναντι στην Πολωνία και εξασφάλισε την παρουσία της στους "16" του Eurobasket , με τον Κώστα Μίσσα να μιλάει μετά το τέλος της αναμέτρησης για την κριτική που ασκήθηκε στην ομάδα τις τελευταίες ημέρες, μετά τις τρεις συνεχόμενες ήττες:

" Είναι φυσιολογικό όταν δεν φέρνεις τα αποτελέσματα, είναι αναμενόμενο. Το θέμα είναι να το διαχειρίζεσαι. Χθες στην ερώτηση για την ψυχολογία που θα είχαμε, απάντησα πως πρέπει να είμαστε έτοιμοι γιατί έχουμε παίκτες με εμπειρία, με εγωισμό. Σε αυτό το παιχνίδι λειτούργησε ο εγωισμός, που θα έπρεπε να είχε λειτουργήσει και πιο πριν. Αδικήσαμε τους εαυτούς μας λόγω εικόνας, ήταν πολύ άσχημη. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι πως οι παίκτες δεν πρέπει να βρίσκονται σε μια δύσκολη στιγμή για να μπουν σε μια λογική, αλλά να το κάνουν από πριν. Έχουμε κάνει τόσες κουβέντες, το έχουμε συζητήσει τόσες φορές. Είναι δικό τους θέμα, από πλευράς αυτοσυγκέντρωσης".

Όσον αφορά το παιχνίδι με την Πολωνία εξήγησε ότι " δεν φοβήθηκα ότι θα χάσουμε. Τέτοιοι είδους παίκτες (σ.σ.: σαν τον Ντάμιαν Κούλιγκ) μας δημιουργούν θέματα απέναντι σε πιο βαριά κορμιά, όπως ο Γιάννης (Μπουρούσης) και ο Γιώργος (Παπαγιάννης). Στη διάρκεια του αγώνα βρήκαμε προσαρμογές και τα καταφέραμε. Είναι κάποια κομμάτια που πολλές φορές σχεδιάζονται, να γίνονται ή να μην υποστηρίζονται", για να προσθέσει:

" Όταν σουτάρουμε καλά και είμαστε συγκεντρωμένοι στην άμυνα, κερδίζουμε. Ο Θανάσης χτύπησε στο ταμπλό, από αυτοθυσία. Αυτό είναι ομάδα. Αλληλεγγύη και πίστη, αυτά είναι που θα μας πάνε μπροστά".

Σε ερώτηση για το τι έκανε η Ελλάδα απόψε και πήρε τη νίκη, απάντησε πως " η Πολωνία είναι μια σκληρή ομάδα. Ήταν ένας τελικός για εμάς μετά από τρεις σερί ήττες. Η ψυχολογία ήταν κάτι σημαντικό, μπαίνοντας σε αυτό το παιχνίδι. Μιλήσαμε με τους παίκτες γι αυτό. Το αγωνιστικό κομμάτι είναι ένα μέρος, το άλλο είναι η δουλειά που γίνεται το προηγούμενο βράδυ στην ομιλία με τους παίκτες. Ήμασταν ήρεμοι κι αυτό αποτυπώθηκε στα ποσοστά μας στα σουτ τριών πόντων. Το σημαντικό είναι ότι το πιστεύαμε και κερδίσαμε".

Ενώ κατέληξε σχολιάζοντας τον επόμενο αντίπαλο, τη Λιθουανία: " Η Λιθουανία είναι έμπειρη ομάδα, αλλά το σημαντικό για εμάς είναι να παίξουμε όπως απόψε. Όταν είσαι σε δύσκολη κατάσταση, το πρώτο πράγμα είναι να βγαίνει η πίστη από μέσα σου, να πιστεύεις. Κι από εκεί και πέρα να έχεις εμπιστοσύνη και να παλέψεις για την ομάδα. Σεβόμαστε τη Λιθουανία, αλλά δεν τη φοβόμαστε".

Από την πλευρά του, ο Νικ Καλάθης δήλωσε: " Ήταν μια καλή νίκη για εμάς, η Πολωνία είναι μια σκληρή ομάδα, που παλεύει διαρκώς. Το ξέραμε ότι θα είναι σκληρή μονομαχία. Παίξαμε όπως έπρεπε στο β' μέρος για να πάρουμε τη νίκη, φτιάξαμε την άμυνά μας και βρήκαμε ρυθμό στην επίθεση. Η δουλειά που κάναμε στην άμυνα, βοήθησε στην αλλαγή καταστάσεων και την πρόκριση. Τώρα έχουμε τη Λιθουανία, στα νοκ άουτ όλα μπορούν να γίνουν. Ξέρουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε οποιαδήποτε ομάδα αν παίζουμε όπως σήμερα, έχουμε παίκτες για να προχωρήσουμε".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ