ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μίσσας: "Δείξαμε αδυναμία στην άμυνα ένας εναντίον ενός"

Μίσσας: "Δείξαμε αδυναμία στην άμυνα ένας εναντίον ενός"

Στην (κακή) προσωπική άμυνα στάθηκε ο Κώστας Μίσσας, στις δηλώσεις που έκανε μετά τη νίκη της Ελλάδας επί του Μαυροβουνίου.

Καλή η νίκη, καλές οι φάσεις που βγήκαν (κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο) επιθετικά, αλλά σε πολλές περιπτώσεις η άμυνα εξελίχθηκε σε αχίλλειο πτέρνα για την Ελλάδα στο πρώτο φιλικό επί σερβικού εδάφους με το Μαυροβούνιο. Ειδικά η προσωπική άμυνα, στην οποία εστίασε τις δηλώσεις που έκανε ο Κώστας Μίσσας μετά την τρίτη φιλική νίκη της Εθνικής...

" Ήταν το τρίτο μας φιλικό και το πρώτο δύσκολο. Δοκιμάσαμε κάποια πράγματα που θέλουμε να βελτιώσουμε. Σήμερα δείξαμε αδυναμία στην άμυνα ένας εναντίον ενός, ειδικά στο χαμηλό ποστ. Είναι κάτι στο οποίο πρέπει να δουλέψουμε ατομικά, αλλά και με ομαδική άμυνα, γιατί δεχτήκαμε πολλούς πόντους από εκεί. Η άμυνα είναι πολύ σημαντική στην προετοιμασία μας" τόνισε αρχικά ο ομοσπονδιακός προπονητής, επισημαίνοντας στη συνέχεια τα καλά κομμάτια της ελληνικής άμυνας.

" Είμαι αρκετά ικανοποιημένος από την αντιμετώπιση του πικ εν ρολ από την άμυνά μας και στην επίθεση θα πρέπει να βελτιωθούμε στο σετ παιχνίδι, με καλύτερες αποστάσεις, καλύτερα σκριν και καλύτερο συγχρονισμό. Η δύναμη αυτής της ομάδας είναι να παίρνει τα ριμπάουντ και να τρέχει στο γήπεδο. Ήμασταν πολύ καλοί όταν είχαμε την ευκαιρία να τρέξουμε και να πάρουμε εύκολους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο".

"Ικανοποιημένος από την παρουσία του Γιάννη, αλλά..."

Ο Κώστας Μίσσας στάθηκε επίσης και στην πρώτη παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, για τον οποίον είπε: "Σ ήμερα έπαιξε για πρώτη φορά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά από έξι μέρες χωρίς προπονήσεις. Έμεινα ικανοποιημένος από την παρουσία του, αλλά θα παίξει και το Σάββατο απέναντί σε μία ακόμη πιο δυνατή ομάδα. Το πρόβλημα για μας είναι πως την επόμενη εβδομάδα, από τις 15 μέχρι τις 20 Αυγούστου, δεν θα είναι μαζί μας λόγω μίας υποχρέωσης με το ΝΒΑ στην Κίνα".

Παππάς: "Καλή νίκη για την αυτοπεποίθησή μας"

Από πλευράς παικτών ο Νίκος Παππάς, ένας εκ των κορυφαίων του αγώνα, τόνισε: " Ήταν ένα ακόμη φιλικό για την προετοιμασία μας εν όψει Ευρωμπάσκετ. Προσπαθήσαμε να δείξουμε κάποια πράγματα που δουλεύουμε στις προπονήσεις. Φυσικά και είμαστε ικανοποιημένοι με τη νίκη, γιατί είναι καλό για την αυτοπεποίθησή μας. Έχουμε ένα ακόμη δύσκολο ματς το Σάββατο απέναντι στη Σερβία και θα προετοιμαστούμε γι’ αυτό".

Σκουρτόπουλος: "Χρήσιμο παιχνίδι"

Ο συνεργάτης του Κώστα Μίσσα, Θανάσης Σκουρτόπουλος, είπε από τη μεριά του μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση: " Ήταν ένα πολύ χρήσιμο παιχνίδι, περιμέναμε ότι θα ήταν πολύ πιο ανταγωνιστικό από τα δύο πρώτα τεστ στην Πάτρα. Ήταν το πρώτο φιλικό του Μαυροβουνίου και δεν είχαμε εικόνα από το σκάουτινγκ παρά μόνο από κάποια ατομικά χαρακτηριστικά κάποιων παικτών. Δεν πήγαμε καλά σε κάποια πράγματα που θέλαμε να δούμε και δουλεύουμε στις προπονήσεις. Στο πρώτο δεκάλεπτο δεχτήκαμε 16 πόντους από προσωπική άμυνα και στο τελευταίο δεκάλεπτο δώσαμε πολλά φάουλ.

Αυτό σκοτώνει την άμυνά μας, γιατί γίνεται μια καλή προσπάθεια με τις αλλαγές, αλλά στέλνουμε τους αντιπάλους στις βολές. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έπαιξε από το ‘2’ μέχρι το ‘5’. Μην ξεχνάμε ότι είχε να παίξει από τον Απρίλιο και παρότι δούλεψε πολύ ατομικά χρειάζεται χρόνο στην προσαρμογή στο ομαδικό και το ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ο Νίκος Παππάς είναι σημαντικό κομμάτι στην ομάδα, έχουμε συστήματα για να παίξει ένας εναντίον ενός. Αυτό που δεν μας άρεσε ήταν που δεν ελέγξαμε το σκορ στο τέλος.

Τώρα έχουμε ένα πολύ δυνατό φιλικό με τη Σερβία, ο Μπουρούσης θα παίξει και θα τεστάρουμε τη γραμμή ψηλών. Θα δοκιμαστούμε πολύ καλά απέναντί τους", δήλωσε ο συνεργάτης του Κώστα Μίσσα".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ