ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Με στόχο την άνοδο η Εθνική Νέων Γυναικών

Με στόχο την άνοδο η Εθνική Νέων Γυναικών

Η Εθνική Νέων Γυναικών ξεκινά την προσπάθειά της στο Πανευρωπαϊκό Β' Κατηγορίας του Ισραήλ, σε μία προσπάθεια των κοριτσιών του Γιώργου Γερεουδάκη να επαναλάβουν το περσινό τους κατόρθωμα, ως Νεάνιδες.

Στο Ισραήλ βρίσκεται από την Πέμπτη (6/7) η Εθνική Νέων Γυναικών προκειμένου να παλέψει για την επιστροφή της στην Α' Κατηγορία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η "γαλανόλευκη" βρίσκεται στον Α' Όμιλο του Πανευρωπαϊκού Β' Κατηγορίας, μαζί με την Ισλανδία (8/7), τη Γερμανία (9/7), την Σλοβακία (10/7), την Ουκρανία (12/7) και την Τσεχία (13/7), έχοντας ως στόχο να βρεθεί στην πρώτη δυάδα για να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Εκεί, οι τέσσερις καλύτερες ομάδες θα παλέψουν για τις τρεις θέσεις που οδηγούν στην Α' Κατηγορία. Κοινώς, θα έχουν δύο ευκαιρίες, για να τα καταφέρουν. Είτε κερδίζοντας τον ημιτελικό, είτε μέσα από τον μικρό τελικό.

Τα κορίτσια του Γιάννη Γερεουδάκη γνωρίζουν από τέτοιες διαδικασίες, αφού πέρσι (ως Νεάνιδες) τα είχαν καταφέρει. Με εξαιρετική δουλειά και πολύ καλή παρουσία στα νοκ άουτ παιχνίδια, είχαν φτάσει μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης στη Βοσνία, όπου ηττήθηκαν από τη Σουηδία. Μικρό το κακό βέβαια, αν σκεφτεί κανείς ότι είχαν πετύχει τον στόχο τους μία μέρα νωρίτερα. Πλέον, ούσες ένα χρόνο μικρότερες από τις περισσότερες αντίπαλές τους, οι κοπέλες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στο Εϊλάτ, έχουν βάλει στόχο να επαναλάβουν το περσινό τους κατόρθωμα.

Τα εμπόδια που θα βρει στον δρόμο της η Εθνική Νέων Γυναικών είναι υψηλά, πλην όμως υπάρχει πίστη για την υπέρβαση. Μέσα σε όλα, η παρουσία της Μαριέλλας Φασούλα στην αποστολή ανεβάζει σημαντικά την ψυχολογία όλων. Η 20χρονη σέντερ είχε πολύ καλή παρουσία στο EuroBasket Women της Τσεχίας, δείχνοντας πως εξελίσσεται διαρκώς. Στα παρκέ του Εϊλάτ βέβαια, ο ρόλος της θα είναι πολύ διαφορετικός. Πρωταγωνιστικός για την ακρίβεια, αφού μεγάλο μέρους του παιχνιδιού της "γαλανόλευκης" στηρίζεται στην ίδια. Δεν θα είναι βέβαια μόνη της σε όλη αυτή την προσπάθεια.

Παρεμπιπτόντως, μαζί με την Άννα Μαρία Στεφάνου και τη Λία Ντάνου θα είναι οι μοναδικές 97άρες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, το οποίο κατά τα λοιπά αποτελείται από 98άρες. Αναλυτικά η σύνθεση της Εθνικής Νέων Γυναικών:

Με στόχο την άνοδο η Εθνική Νέων Γυναικών
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ