ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Με Σερβία στην α' φάση η Εθνική U19

Με Σερβία στην α' φάση η Εθνική U19

Βατή θα είναι η πρώτη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου για την Εθνική U19, όπως προκύπτει από την κλήρωση που έγινε σήμερα (12/3). Στη συνέχεια αρχίζουν τα... δύσκολα.

Τις Σερβία, Δομινικανή Δημοκρατία και Κορέα θα αντιμετωπίσει η Εθνική ομάδα στην πρώτη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου U19, που θα διεξαχθεί στην Κρήτη. Η "γαλανόλευκη" θα έχει όμως, σαφώς πιο δύσκολο έργο στη συνέχεια της διοργάνωσης, οπότε και κρίνονται όλα. Είναι γνωστό άλλωστε πως στα "χιαστί" είναι που διαχωρίζεται η επιτυχία από την επιτυχία.

Η Εθνική ομάδα θα μπορέσει πάντως, έστω στην πρώτη φάση, να πάρει μια μικρή εκδίκηση από τους "πλάβι", οι οποίοι της "έφραξαν" τον δρόμο για τον τελικό, στο Πανευρωπαϊκό του 2014, που διεξήχθη στην Τουρκία. Εξάλλου, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τόσο ο πρώτος όσο και ο δεύτερος όμιλος, καθώς περιλαμβάνουν τέσσερα φαβορί για μετάλλιο. Αναφερόμαστε στις ΗΠΑ (νυν Παγκόσμια Πρωταθλήτρια), Κροατία (τρίτη στο Πανευρωπαϊκό), Τουρκία (Πρωταθλήτρια Ευρώπης) και Ισπανία.

Αναλυτικά οι τέσσερις όμιλοι της πρώτης φάσης:

Α' Όμιλος: ΗΠΑ, Κροατία, Ιράν, Αίγυπτος.

Β' Όμιλος: Τουρκία, Ισπανία, Κίνα, Αργεντινή.

Γ' Όμιλος: Αυστραλία, Ιταλία, Καναδάς, Τυνησία.

Δ' Όμιλος: Ελλάδα, Σερβία, Δομινικανή Δημοκρατία, Κορέα.

Παπαθεοδώρου: "Έτοιμοι και υγιείς"

Μετά τη γνωστοποίηση των αντιπάλων της "γαλανόλευκης", ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δήλωσε: " Η ομάδα που ξέρουμε καλά και μας ξέρει είναι η Σερβία. Για τους άλλους δύο αντιπάλους, που προέρχονται από διαφορετικές σχολές, δεν έχουμε εικόνα και άποψη και θα πρέπει να κάνουμε έρευνα. Το σημαντικό είναι να παρουσιαστούμε με όλους τους παίκτες μας, να είμαστε υγιείς και να έχουμε όλα τα παιδιά διαθέσιμα από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας για να δουλέψουμε όπως θέλουμε. Στόχος είναι να παρουσιαστούμε έτοιμοι από το πρώτο παιχνίδι, να πάρουμε τις νίκες που πρέπει, να βρούμε ρυθμό και να εκκινήσουμε από καλή θέση την τελική φάση που περιλαμβάνει νοκ άουτ παιχνίδια.

Ελπίζουμε ο κόσμος του Ηρακλείου, που έχει αποδείξει πως αγαπά το μπάσκετ, να είναι κοντά μας. Θα δει καλούς Έλληνες παίκτες, αλλά και ξένους που σύντομα θα πρωταγωνιστήσουν στο διεθνές στερέωμα. Θέλουμε με την απόδοσή μας να τους κάνουμε φιλάθλους της Εθνικής".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ