ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Με Λιθουανία για τη σωτηρία οι Νεάνιδες

Με Λιθουανία για τη σωτηρία οι Νεάνιδες

Η Κροατία νίκησε δύσκολα τη Λιθουανία (69-67) και την έστειλε στο δρόμο της Ελλάδας στον αγώνα-τελικό για τις θέσεις 13-16 του Ευρωμπάσκετ Νεανίδων.

Η ήττα από τη Βοσνία έβαλε σε σοβαρές περιπέτειες την Εθνική Νεανίδων, η οποία χρειάζεται πλέον δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, προκειμένου να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία της Ευρώπης και να μην ακολουθήσει τις κορασίδες και τις Νέες Γυναίκες στη δεύτερη. Αντίπαλος της Ελλάδας στον αγώνα για τις θέσεις 13-16 θα είναι το Σάββατο στις 16:15 η Λιθουανία.

Η Κροατία τα... χρειάστηκε, ωστόσο κατέβαλε τη Λιθουανία με 69-67 και εξασφάλισε τη σωτηρία της, σε ένα παιχνίδι στο οποίο προηγήθηκε με 18 πόντους διαφορά και ήταν μπροστά στο σκορ με +15 στο 35'. Η "Λιέτουβα" κατάφερε να ρίξει τη διαφορά μέχρι τον έναν πόντο στα τελευταία δευτερόλεπτα, ενώ είχε μάλιστα και την ευκαιρία να ισοφαρίσει, μόνο που η Ντονσκικίτε ήταν άστοχη σε λέι-απ.

Οι Λιθουανές είχαν άλλη μία ευκαιρία μετά τις 1/2 βολές της Κάταβιτς με 3,1'' να απομένουν, ωστόσο η Κροατία έκανε γρήγορα φάουλ για να αποφύγει το τρίποντο. Η Μασιονίτε έβαλε την πρώτη βολή, έχασε εσκεμμένα τη δεύτερη αλλά στη διεκδίκηση του ριμπάουντ η μπάλα βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου για τη Λιθουανία, η οποία είχε άλλα 0,7'' για να σκοράρει.

Καλύτερη φάση, μάλιστα, δεν θα μπορούσε να βγάλει από την επαναφορά: λέι-απ ακριβώς κάτω από το καλάθι! Η Σεγκντάιτε, όμως, δεν βρήκε στόχο...

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ