ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μανουσέλης: "Στόχος να μην μπούμε σε περιπέτειες"

Μανουσέλης: "Στόχος να μην μπούμε σε περιπέτειες"
INTIME SPORTS

Ο Μάνος Μανουσέλης μίλησε στην εκπομπή "Τάπες και Καρφώματα" του Sport24 Radio 103.3 για τους στόχους της Εθνικής Νέων Ανδρών στο προσεχές Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αλλά και τις δυσκολίες της ελληνικής αποστολής.

Μία μέρα πριν ανοίξει η αυλαία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος των Νέων Ανδρών, ο Μάνος Μανουσέλης μίλησε στην εκπομπή "Τάπες και Καρφώματα" του Sport24 Radio 103.3 για τους στόχους που έχει φέτος η Εθνική. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε για όσα θα συναντήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αλλά και για τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν. Όσο για τον στόχο; Να έρθει η παραμονή στην Α' Κατηγορία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στους Στέφανο Τριαντάφυλλο και Αλέξανδρο Τρίγκα:

Για την προετοιμασία της ομάδας για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ιταλίας: " Είναι δύσκολες οι συνθήκες, καθώς πριν από το παιχνίδι με τη Λετονία θα έχουμε κάνει όλοι μαζί μόλις μία προπόνηση. Επίσης, δεν θα έχουμε όλα τα παιδιά μαζί μας. Το Wake Forrest δεν επέτρεψε στον Μήτογλου να δώσει το παρόν, ενώ και ο Διαμαντάκος δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Ο Ντόρσεϊ ήταν δεδομένο ότι δε θα αγωνιζόταν, καθώς και αυτός είχε θέμα με το σχολείο του. Εμείς χαιρόμαστε που θα πάμε στην Ιταλία, καθώς με την κατάσταση στην Ελλάδα ακόμα και αυτό μπορούσε να τεθεί σε αμφιβολία. Είναι ευκαιρία για τα παιδιά να παίξουν μπάσκετ".

Για τους στόχους της Εθνικής: " Αρχικά να μην μπούμε σε περιπέτειες και να μην κινδυνέψουμε να πέσουμε κατηγορία, διότι υποβιβάζονται επτά ομάδες. Είναι πολύ σημαντικά τα τρία πρώτα ματς με τη Λετονία, τη Βουλγαρία και το Ισραήλ. Οι στόχοι είναι ξεκάθαροι, να παίζουμε καλύτερα ημέρα με την ημέρα, καθώς όπως είπαμε πριν δεν έχουμε κάνει πολλές προπονήσεις όλοι μαζί, ως ομάδα, αλλά γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και τα παιδιά είναι καλοί χαρακτήρες".

Για το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας: " Είναι η συνοχή. Από εκεί και πέρα έχει να κάνει και με τους αντιπάλους, τους οποίους θα τους δούμε σιγά σιγά, αφού θα μπούμε στη λογική του τουρνουά. Ο αγώνας με τη Λετονία είναι πολύ σημαντικός για εμάς κι αν καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη θα είναι μία μεγάλη επιτυχία για τη συνέχεια".

Για το πρόσωπο της Λετονίας: " Δεν θα έχουν τον Πορζίνγκις, αλλά έχουν πολύ καλό υλικό. Πρόκειται για μία πολύ δυνατή ομάδα, αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα".

Για την εμφάνιση της U19 στο παγκόσμιο της Κρήτης: " Ήταν σημαντική επιτυχία η τέταρτη θέση. Τα παιδιά έδειξαν τις δυνατότητές τους. Άλλωστε στις μικρές ηλικές το ζητούμενο δεν είναι η συλλογή μεταλλίων, αλλά να εμφανιστούν πρόσωπα με ικανότητα που θα μπορούμε να τους υπολογίζουμε για να στελεχώσουν την Εθνική Ανδρών".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ