ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μανουσέλης: "Έχουμε πρόβλημα συνοχής"

Μανουσέλης: "Έχουμε πρόβλημα συνοχής"

Ο προπονητής της Εθνικής Νέων Ανδρών, Μάνος Μανουσέλης, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και μίλησε για την πορεία της Ελλάδας στο Eurobasket U20.

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας U20, Μάνος Μανουσέλης, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Παίξε μπαλίτσα", με τους Νίκο Γιαννόπουλο και Γιώργο Οικονόμου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας: "Προφανώς και έχουμε μπει σε περιπέτειες. Τη Δευτέρα (13/7) ξεκινάει το τουρνουά για την παραμονή , με οκτώ ομάδες να παλεύουν για μία θέση, καθώς η FIBA θέλει να μειώσει τις ομάδες. Δυστυχώς, μέτρησαν πολύ οι ήττες από τη Λετονία και το Ισραήλ. Μέχρι τώρα η παρουσία μας δεν ήταν καλή και αυτό οφείλεται και στο γεγονός πως η προετοιμασία μας δεν ήταν όπως έπρεπε" .

Για τα προβλήματα στην προετοιμασία: "Αυτά φαίνονται στους αγώνες! Έχουμε πρόβλημα συνοχής, παίζουμε με πέντε παιδιά που τα βρήκαμε στο… αεροδρόμιο, όταν και ήρθαν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κρήτης. Ήταν κάτι που το ξέραμε και για αυτό προσπαθήσαμε να έχουμε κάποιους κοινούς κανόνες και για τις δύο ομάδες, όμως με τον τρόπο που έγινε η προετοιμασία δεν ήταν εύκολο για εμάς. Ο μεγαλύτερος αντίπαλος είναι ο εαυτός μας. Επαναλαμβάνουμε τα λάθη μας από παιχνίδι σε παιχνίδι. Όταν αρχίσουμε να βελτιώνουμε το παιχνίδι μας και να παράγουμε καλύτερο μπάσκετ, τότε θα έρθουν και τα αποτελέσματα. Για παράδειγμα με τη Λετονία είχαμε τρεις ασίστ και 22 λάθη και με τη Βουλγαρία τον ίδιο αριθμό λαθών και 8 ασίστ. Αυτά είναι νούμερα απαγορευτικά για να παίξεις μπάσκετ υψηλού ανταγωνιστικού επιπέδου. Πρέπει να βελτιωθούμε πολύ στην επίθεσή μας. Έχουμε πρόβλημα στην κυκλοφορία και δυσκολευόμαστε να βρούμε τον ελεύθερο παίκτη. Στα θετικά είναι ότι τα παιδιά κάνουν μεγάλη προσπάθεια, ειδικά στα ριμπάουντ".

Για το ζητούμενο από εδώ και πέρα: "Ο στόχος είναι να κάνουμε οτιδήποτε μπορούμε για να βελτιώσουμε την εικόνα μας και να μείνουμε στην κατηγορία, καθώς η επόμενη φουρνιά είναι πολύ ταλαντούχα. Από εκεί και πέρα, θέλουμε να δώσουμε χρόνο στα παιδιά να παίξουν, να αποκτήσουν εμπειρίες και να προοδεύσουν ώστε μία μέρα να στελεχώσουν την εθνική ανδρών. Προς το παρόν πρέπει να συγκεντρωθούμε στον αγώνα με την Πολωνία τη Δευτέρα, μετά να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να κάνουμε ότι μπορούμε".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ