ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Λούντζης, Παπαγιάννης: "Τώρα ξεκινάμε!"

Λούντζης, Παπαγιάννης: "Τώρα ξεκινάμε!"

Ο Γιώργος Παπαγιάννης και ο Μιχάλης Λούντζης φιλοξενήθηκαν στο στούντιο του Sport24 Radio 103,3 και μίλησαν για το χρυσό μετάλλιο στο Eurobasket U18, τα όνειρά τους και τον Παναθηναϊκό!

Ο Γιώργος Παπαγιάννης και ο Μιχάλης Λούντζης ήταν εκ των βασικών συντελεστών της Εθνικής στο Eurobasket Εφήβων που διεξήχθη στον Βόλο. Οι πρωταθλητές Ευρώπης βρέθηκαν σήμερα (4/8) στο στούντιο του Sport24 Radio 103,3 ως καλεσμένοι της εκπομπής "Τάπες και καρφώματα".

Ο διεθνής σέντερ (και μέλος της καλύτερης πεντάδας του τουρνουά) και ο 17χρονος γκαρντ μίλησαν στον Αλέξανδρο Τρίγκα για τον άθλο που πέτυχαν στον Βόλο, τα όνειρα για το μέλλον τους και τον Παναθηναϊκό.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης μίλησαν:

Για την κατάκτηση του τροπαίου:

Παπαγιάννης: "Πριν από τρία χρόνια χάσαμε το χρυσό στην Ουκρανία. Το κερδίσαμε φέτος. Νιώθουμε πάρα πολύ χαρούμενοι και δικαιωμένοι"

Λούντζης: "Πολλοί μας αμφισβήτησαν μετά τις δυο ήττες στην α' φάση του Eurobasket. Τους διαψεύσαμε".

Για την κριτική που τους ασκήθηκε:

Λούντζης: "Πιστεύω ότι όσα ακούσαμε αυτές τις δυο μέρες μας πείσμωσαν ακόμα περισσότερο και θέλαμε να αποδείξουμε πως όσα γράφτηκαν δεν ήταν αλήθεια. Μπήκαμε με ενέργεια και φτάσαμε ως το τέλος".

Παπαγιάννης: "Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει τι γράφουν, αλλά τι κάνει η ομάδα μου μόνο. Φάνηκε να μην μας πιστεύει κανείς όμως πιστέψαμε στους εαυτούς μας".

Λούντζης, Παπαγιάννης: "Τώρα ξεκινάμε!"

Για τον τελικό κόντρα στην Τουρκία:

Λούντζης: "Ξέραμε ότι με μια ήττα μπορεί και να τελειώνανε. Γι” αυτό παρουσιαστήκαμε πεισμωμένοι. Είχαμε αρκετό άγχος όμως όλα τα παιδιά καταφέραμε και το αποβάλαμε. Είχαμε αδικήσει τους εαυτούς μας. Η Τουρκία έβαλε μεγάλα σουτ υπό πίεση. Αυτό σου ρίχνει κάπως τη ψυχολογία αλλά δεν χάθηκε η πίστη. Μπήκαμε σκληρά στο δεύτερο ημίχρονο, διεκδικήσαμε ριμπάουντ και αυτό μας έφερε στη νίκη".

Παπαγιάννης: "Η άμυνα μας έδωσε τον τίτλο. Οι Τούρκοι ήθελαν τη νίκη για να πάρουν το… αίμα τους πίσω για την ήττα στο β” γύρο. Έχουν καλή ομάδα, κάθε χρόνο κατακτούν μετάλλιο στις μικρές ηλικίες όμως εμείς το πιστεύαμε".

Για την Εθνική:

Λούντζης: "Δεν είχαμε παίξει σαν ομάδα όλοι μαζί πολλά φιλικά, επομένως ήταν φυσιολογικό στην αρχή να μην εμφανιστούμε τόσο έτοιμοι. Βελτιωνόμασταν παιχνίδι με παιχνίδι. Μέσα σε αυτή την ομάδα, κάθε παιδί ξέρει τον ρόλο του και κυρίως, τον έχει αποδεχτεί. Ακόμα και τα παιδιά που δεν έπαιζαν τόσο πολύ, μας στήριζαν. Δεν είχαμε γκρίνιες… Ήταν μια διαφορά με τις άλλες ομάδες. Μας βοήθησε πολύ αυτή η κατάσταση".

Παπαγιάννης: "Ξέραμε ο ένας πολύ καλά τον άλλον. Υπήρχε μια πετυχημένη συνεργασία με όλους. Ήμασταν μια οικογένεια".

Για το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας:

Λούντζης: "Σε τέτοια τουρνουά, με συνεχόμενους αγώνες, κάθε μέρα πρέπει να προσαρμόζεσαι σε νέα δεδομένα".

Λούντζης, Παπαγιάννης: "Τώρα ξεκινάμε!"

Παπαγιάννης: "Θέλαμε να παίξουμε άμυνα, πάντα μας έδινε ρυθμό, ψυχολογία και αυτοπεποίθηση.Δεν μας νοιάζει η προσωπική απόδοση αλλά η ομάδα. Βάλαμε την Εθνική πάνω από τον εαυτό μας αυτούς τους δυο μήνες. Είπαμε θα παίξουμε άμυνα, όπως και κάναμε".

Για το πως συνδυάζουν το σχολείο και τον πρωταθλητισμό:

Παπαγιάννης: "Το σχολείο είναι ένας μεγάλος παράγοντας της ζωής σου, πρέπει να αφοσιωθείς και σε αυτό. Τώρα πρέπει να δούμε σε ποια σχολή θα μπούμε".

Λούντζης: "Το σχολείο έχει πάει λίγο… πίσω αλλά εντάξει. Ένας χρόνος έμεινε. Θα τα συνδυάσω. Με καλή οργάνωση και προπόνηση. Από τη στιγμή που κατακτήσαμε το χρυσό, όλα θα είναι ωραιότερα! Ακόμα και το… σχολείο (γέλια)".

Για τα πρότυπά τους:

Λούντζης: "Πρότυπό μου είναι ο Διαμαντίδης! Ό,τι καλύτερο αυτό που βλέπω κάθε μέρα, που τον βλέπω που παίζει και προπονείται μαζί μου".

Παπαγιάννης: "Μεγάλο μου είδωλο είναι ο Ντάνκαν όμως κάθε παίκτης φτιάχνει τον δικό του χαρακτήρα".

Για τον Παναθηναϊκό:

Παπαγιάννης: "Μίλησα με τον κόουτς Τζόρτζεβιτς, μου είπε θα δουλέψουμε σκληρά. Έτσι αποφάσισα να συνεχίσω".

Λούντζης: "Η κατάκτηση της Ευρωλίγκας είναι ένα όνειρο και μακάρι να γίνει πραγματικότητα".

Παπαγιάννης: "Θέλω να δω πως είναι κι αυτό το τρόπαιο! (σ.σ. της Ευρωλίγκας)".

Για τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού:

Παπαγιάννης: "Είναι ένα νέο πρότζεκτ, αυτό των Ακαδημιών. Ο Παναθηναϊκός φτιάχνει έναν ακόμα μεγαλύτερο σύλλογο στις Ακαδημίες. Χαιρόμαστε για αυτή τη διαδικασία. Τις Τρίτες και τις Τετάρτες παίζαμε παιχνίδια με το Εφηβικό. Υπήρξε κάποιο βάρος αφού θέλαμε να διεκδικήσουμε το Εφηβικό και το ευχαριστηθήκαμε πάρα πολύ. Πρέπει να αποδεικνύεις κάθε μέρα τι παίκτης είσαι. Ξεχνάς την κούραση, είναι μέσα στο μυαλό σου. Δεν είχαμε χρόνο συμμετοχής στους αγώνες του αντρικού, επομένως έπρεπε να βγάλουμε τον… μπασκετικό μας εαυτό στο εφηβικό".

Λούντζης: "Ο Παναθηναϊκός προτιμά μικρούς παίκτες, δίνει ευκαιρίες στα νέα παιδιά και τους βοηθάει να εξελιχθούν. Ξέραμε ότι το μόνο που έπρεπε να κάνουμε στον ΠΑΟ είναι να δουλέψουμε. Απλώς εκμεταλλευόμασταν όποια ευκαιρία μας έδιναν. Σαφώς και υπήρχε κούραση, σωματική και πνευματική όμως το ξεχνάγαμε αυτό. Στο αντρικό δεν παίζαμε πολύ, στο εφηβικό βλέπαμε πόσο είχαμε βελτιωθεί".

Για τους στόχους τους:

Παπαγιάννης: "Ακόμα δεν έχουμε κάνει τίποτα. Το χρυσό ήταν μια δικαίωση για τις προσπάθειες των τελευταίων χρόνων. Ήταν μόνο η αρχή. Τώρα ξεκινάμε".

Λούντζης, Παπαγιάννης: "Τώρα ξεκινάμε!"

Λούντζης: "Αν εμείς λέμε ότι έχουμε πετύχει πράγματα, τότε άλλοι παλαιότεροι τι θα λένε; Δεν έχουμε κάνει ακόμα κάτι".

Για τους συμπαίκτες τους στην Εθνική:

Παπαγιάννης: "Λούντζης: ομιλητικός, Ντουζίδης: δείχνει ενδιαφέρον, Φλιώνης: έξυπνος, Μιλεντίγιεβις: καλός, Μιχαλούτσος: στον κόσμο του, Μουράτος: τους πειράζει όλους, Σκουλίδας: φοβερός χαρακτήρας, Χρηστίδης: στον κόσμο του κι αυτός, Δίπλαρος: ο πιο χαβαλετζής, Σκορδάς: κλειστός τύπος, Χαραλαμπόπουλος: Κάθε χρόνο μαζί".

Λούντζης: "Ντουζίδης: περίεργος, Μιλεντίγεβιτς: καλός, Φλιώνης: έξυπνος και σκεπτικός, Μιχαλούτσος: στον κόσμο του, Μουράτος: αγαθούλης, Σκουλίδας: καλό παιδί, Χρηστίδης: δίδυμο με Μιχαλούτσο, Δίπλαρος: κάνει τρελή πλάκα, Σκορδάς: κλειστός τύπος, δεν σου δείχνει πολλά, Χαραλαμπόπουλος: πλακατζής, μαζί με τον Δίπλαρο, Παπαγιάννης: χαίρομαι που είμαστε συμπαίκτες".

Για τους συμπαίκτες τους στον Παναθηναϊκό:

Παπαγιάννης: "Ο Βλάντο μου έστειλε ένα μήνυμα μετά το ματς με τη Γαλλία. Τον ευχαριστώ για την υποστήριξη, όχι μόνο προς το πρόσωπό μου αλλά προς όλους τους παίκτες της Εθνικής Εφήβων".

Λούντζης: "Είχαμε μηνύματα στήριξης από τον Βλάντο και τον Νίκο Παππά".

Λούντζης, Παπαγιάννης: "Τώρα ξεκινάμε!"

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ