ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Λούντζης και Μιλεντίγιεβιτς στον Sport24 Radio 103.3

Λούντζης και Μιλεντίγιεβιτς στον Sport24 Radio 103.3
FRANCESCA GIAITZOGLOU WATKINSON

Ο Μιχάλης Λούντζης και ο Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς βρέθηκαν στο στούντιο του Sport24 Radio 103.3 λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του χρυσού στο Πανευρωπαϊκό Νέων Ανδρών, για να μιλήσουν για όσα έγιναν στην Κρήτη, και πολλά άλλα.

Οι γκαρντ της Εθνικής Νέων Ανδρών, Μιχάλης Λούντζης και Ιάκωβος Μιλεντίγεβιτς, φιλοξενήθηκαν στον Sport24Radio 103.3 από τους Σπύρο Καβαλιεράτο και Αλέξανδρο Τρίγκα και μίλησαν για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο EuroBasket U20 της Κρήτης, αλλά και το μέλλον τους σε συλλογικό επίπεδο. Οι δύο διεθνείς, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο τόσο σε Βόλο όσο και σε Ηράκλειο, στάθηκαν στην διαδρομή της ομάδας μέχρι την κορυφή της Ευρώπης και όσα συνέβησαν στα "Δύο Αοράκια".

Αναλυτικά όσα δήλωσαν:

Για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ Νέων που διεξήχθη στην Κρήτη:

Ιάκωβος Μιλεντίγεβιτς: "Καταφέραμε και παίξαμε με καρδιά και με ψυχή. Δεν είναι αποτέλεσμα μόνο του ταλέντο. Είναι του ότι είμαστε μια παρέα. Είναι καθαρά έργο προπονητή όλο αυτό, επειδή όλα αυτά τα χρόνια έχει δημιουργήσει ρόλους στην ομάδα. Ο καθένας ξέρει τι πρέπει να κάνει στο γήπεδο. Έτσι καταφέραμε και πήραμε δύο Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα".

Για τους ρόλους που είχε ο κάθε παίκτης στην ομάδα:

Μιχάλης Λούντζης: "Κανένας δεν γκρίνιαξε στη διάρκεια του τουρνουά για τον χρόνο συμμετοχής του. Δεν υπήρχε χώρος για τέτοια στην ομάδα. Είμαστε όλοι χαρούμενοι για όσα καταφέραμε. Αυτό που μένει είναι το τελικό αποτέλεσμα. Από την Κρήτη έμεινε και η τρομερή μας εμφάνιση κόντρα στην Λιθουανία".

Ιάκωβος Μιλεντίγεβιτς: "Ο προπονητής μας είχε δώσει ρόλους εξαρχής. Υπάρχει όμως και χημεία. Δεν υπήρχαν γκρίνιες. Ο ένας έδινε το χέρι και βοηθούσε τον άλλο".

Λούντζης και Μιλεντίγιεβιτς στον Sport24 Radio 103.3
FRANCESCA GIAITZOGLOU WATKINSON

Για την ένταση που υπήρχε με την Γερμανία:

Μιχάλης Λούντζης: "Αν το σκορ ξέφευγε, οι Γερμανοί έπαιζαν για να χτυπήσουν τον άλλο. Εγώ παραλίγο να χάσω το τουρνουά από ένα χτύπημα που δέχθηκα σε ένα φιλικό με τη Γερμανία στη διάρκεια της προετοιμασίας. Φορούσαμε όμως το εθνόσημο και δεν μπορούσαμε να λειτουργήσαμε όπως αυτοί. Δεν ήταν σωστό".

Για το αν υπήρχε πίεση για διάκριση:

Μιχάλης Λούντζης: "Υπήρχε λιγότερη πίεση. Είχαμε όμως στο μυαλό μας ότι μπορούσαμε να κάναμε μια αξιόλογη πορεία. Κανείς όμως δεν μπορούσε να φανταστεί ότι βγαίναμε πρώτοι".

Ιάκωβος Μιλεντίγεβιτς: "Ο κόσμος έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο. Γέμιζε το γήπεδο και μας έδινε δύναμη για να μπορούμε να παίρνουμε παιχνίδια. Το ίδιο έγινε και στον Βόλο το 2015. Ήμασταν περίπου η ίδια ομάδα με τότε και τα παιδιά που έπρεπε να ενσωματωθούν το έκαναν πολύ γρήγορα".

Για την απουσία του Κώστα Αντετοκούνμπο:

Μιχάλης Λούντζης: "Στις ομάδες πρέπει να ξέρεις να παίζεις και με τις απουσίες. Αυτά είναι πράγματα που συμβαίνουν".

Λούντζης και Μιλεντίγιεβιτς στον Sport24 Radio 103.3
FRANCESCA GIAITZOGLOU WATKINSON

Για την επόμενη σεζόν σε συλλογικό επίπεδο:

Μιχάλης Λούντζης: "Έχω μιλήσει ήδη με τον Παναθηναϊκό. Τη νέα σεζόν θα παίξω δανεικός σε κάποια ομάδα και περιμένω να δω ποια θα είναι αυτή".

Ιάκωβος Μιλεντίγεβιτς: "Είναι θέμα δουλειάς και κυρίως θέμα τύχης το να έχεις χρόνο συμμετοχής και να πρωταγωνιστείς σε μια ομάδα όταν είσαι 19 - 20 ετών. Κανείς δεν σου εξασφαλίζει, ούτε σου χαρίζει χρόνος συμμετοχής. "Έχω τη χαρά στον Δούκα να είναι συμπαίκτες μου μεγάλοι αθλητές, με πολλές εμπειρίες. Για μένα ο Δούκας, αν και είναι στην Α2΄είναι επιπέδου Α1".

Για το αν είναι πιο σημαντική η κατάκτηση ενός εθνικού μεταλλίου ή η διάκριση σε συλλογικό επίπεδο:

Ιάκωβος Μιλεντίγεβιτς: "Και τα μετάλλια που έχουμε πάρει με την Εθνική είναι σημαντικά, αλλά και το ότι θα κάνουμε στην καριέρα μας στη συνέχεια".

Μιχάλης Λούντζης: "Στην Εθνική, αν καταφέρεις να βγάλεις παίκτες, κάποια στιγμή θα έρθουν και τα μετάλλια".

Για τον Αντώνη Κόνιαρη:

Μιχάλης Λούντζης: "Φέτος, μετά τον τραυματισμό του, ήταν διαφορετικός. Έβλεπες ότι ευχαριστιόταν το μπάσκετ που έπαιζε. Πιστεύω ότι τον ωφέλησε και το ότι ήταν στον ΠΑΟΚ που τον εμπιστεύτηκε και του έδωσε ευκαιρίες".

Λούντζης και Μιλεντίγιεβιτς στον Sport24 Radio 103.3
FRANCESCA GIAITZOGLOU WATKINSON

Στην εκπομπή φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά και ο μάνατζερ της Εθνικής ομάδας Νέων Δημήτρης Καρβέλας που για τους Λούντζη - Μιλεντίγεβιτς και την κατάκτηση του χρυσού ευρωπαϊκού μεταλλίου: " Ο Λούντζης και ο Μιλεντίγεβιτς είναι δύο θαυμάσια παιδιά. Αυτό το όνειρο είναι πολύ ωραίο και δεν θέλω να τελειώσει με τίποτα. Χαίρομαι που κάθε καλοκαίρι είμαι μαζί τους. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτή την ομάδα. Είμαστε όλοι μια γροθιά. Αυτό που έγινε στην απονομή ήταν για μένα απρόσμενο και άκρως συγκινητικό. Πιο αργά εκείνη την μέρα πήγαμε κάπου για να γιορτάσουμε και καταλήξαμε να είμαστε όλοι αγκαλιασμένοι και να κλαίμε από συγκίνηση. Ξέρουν ότι τους αγαπώ πολύ. Τους εύχομαι υγεία και τύχη στη ζωή τους για να πάρουν όσα τους αξίζουν".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ