ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Λιμνιάτης: "Όλα κρίνονται από εμάς"

Λιμνιάτης: "Όλα κρίνονται από εμάς"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο βοηθός προπονητή της Εθνικής Νέων Ανδρών, Γιώργος Λιμνιάτης, μίλησε για την προσπάθεια που κάνει φέτος η "γαλανόλευκη" προκειμένου να επιστρέψει στην Α' Κατηγορία.

Το 3/3 έγινε πολύ εύκολα από την Εθνική Νέων Ανδρών στο Πανευρωπαϊκό Β' Κατηγορίας που διεξάγεται στη Χαλκίδα, αλλά δεν υπάρχει χρόνος για εφησυχασμό. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα καλείται να καταλάβει μια εκ των τριών πρώτων θέσεων στη διοργάνωση προκειμένου να επιστρέψει στην Α' Κατηγορία, το ερχόμενο καλοκαίρι.

" Νομίζω ότι ορισμένα πράγματα είναι πολύ ξεκάθαρα. Έχουμε αντιμετωπίσει ως τώρα ομάδες πολύ χαμηλής δυναμικότητας, οπότε το κομμάτι του μπάσκετ δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα. Αυτό θα πρέπει να το αποβάλουμε και να λειτουργήσουμε κάτω από ένα καθεστώς ότι το ματς των προημιτελικών που θα δώσουμε θα είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Είναι ένα πρόβλημα για μας, γιατί όταν κερδίζεις με μεγάλες διαφορές στο κρίσιμο παιχνίδι που θα υπάρχει αντίσταση θα πρέπει να είσαι πολύ συγκεντρωμένος, με πολύ μεγάλη ενέργεια και πειθαρχία, ώστε να αντιμετωπίσεις τις καταστάσεις με το σωστό τρόπο. Το πρόβλημα αυτό το είχαμε από τα φιλικά, όπου με εξαίρεση ένα ματς με την Ουκρανία είχαμε εύκολες επικρατήσεις", ήταν τα πρώτα λόγια του Γιώργου Λιμνιάτη στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ σχετικά με όσα είδαμε ως τώρα.

Όσο για τη Βοσνία, που μοιάζει ο πιο πιθανός αντίπαλος στον κρίσιμο προημιτελικό της Παρασκευής (22/7); " Η Βοσνία κατά την προσωπική μου άποψη είναι μια εξαιρετική ομάδα, που διαθέτει και ποιότητα αλλά και αθλητικότητα. Έχουν κάποια στοιχεία, κυρίως ατομικά, που θέλουν πολύ μεγάλη προσοχή. Πιστεύω πως θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά νομίζω ότι αν είμαστε όπως πρέπει όλα εξαρτώνται από μας. Αν έρθουμε με τον σωστό τρόπο σκέψης, την απαιτούμενη ενέργεια και τη συγκέντρωση, θεωρώ πως τα πράγματα θα κριθούν από μας", πρόσθεσε ο Γιώργος Λιμνιάτης, ενώ στάθηκε και στη συμπαράσταση του κόσμου: " Για τρίτη συνεχόμενη διοργάνωση, μετά το Ηράκλειο, το Βόλο τώρα και στη Χαλκίδα, ο κόσμος είναι φανταστικός. Το γεγονός ότι γεμίζει το γήπεδο με αντιπάλους αν κι αυτούς που έχουμε αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής είναι πολύ σημαντικό και δείχνει ότι ο κόσμος αγαπά την ομάδα. Αυτό μας δίνει μεγάλη δύναμη και θέλω να πιστεύω ότι και την Παρασκευή θα είναι ένα πολύ μεγάλο όπλο για μας".

Από πλευράς παικτών, ο Αντώνης Κόνιαρης δήλωσε: " Μας βοηθάνε αυτά τα παιχνίδια που έχουμε δώσει ως τώρα, αν και θα τα θέλαμε λίγο πιο δυνατά από ό,τι ως τώρα. Όμως δεν έχει σημασία, γιατί η συνέχεια αναμένεται πολύ δύσκολη και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το κάθε παιχνίδι. Η αλήθεια είναι πως σκεφτόμαστε λίγο από τώρα και το παιχνίδι με τη Βοσνία. Να είμαστε υγιείς και θα παίξουμε δυνατά την Παρασκευή. Είναι πολύ ευχάριστο αυτό που συμβαίνει εδώ με τον κόσμο, δεν περίμενα να είναι τόσο πολλοί φίλαθλοι από το πρώτο ματς και να έρχονται όλο και περισσότερο. Τους ευχαριστούμε πολύ".

Ο Σωτήρης Μπιλλής, με τη σειρά του, είπε: " Μέχρι στιγμής έχουμε παίξει τρία σχετικά εύκολα ματς. Σε κάθε παιχνίδι προετοιμαζόμαστε διαφορετικά, το βλέπουμε σαν μια πολύ καλή προπόνηση και προετοιμαζόμαστε για τα δύσκολα παιχνίδια που έρχονται. Είμαστε τόσα χρόνια όλοι μαζί, έχουμε γίνει μια παρέα, μια οικογένεια και αυτό βοηθά πολύ στη χημεία μας. Από το πρώτο παιχνίδι έχουμε δει πως ο κόσμος είναι δίπλα μας, μας στηρίζει και μας βοηθά πολύ".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ