ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Λιμνιάτης: "Να αποδεχθούν τους ρόλους τους"

Λιμνιάτης: "Να αποδεχθούν τους ρόλους τους"

Ο Γιώργος Λιμνιάτης μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό" με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη για την εικόνα της Εθνικής ομάδας εν όψει του Eurobasket.

Στον ραδιοφωνικό αέρα του Sport24 Radio 103.3 φιλοξενήθηκε ο Γιώργος Λιμνιάτης. Ο ασίσταντ κόουτς της Εθνικής Εφήβων και της Κηφισιάς μίλησε στους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη για την Εθνική ομάδα, που προετοιμάζεται για το Eurobasket. Τι είπε για τους διεθνείς και τον βαθμό ετοιμότητας, όπως αυτός φάνηκε στο "Ακρόπολις".

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την προετοιμασία της Εθνικής: " Νομίζω ότι επειδή είχε δημιουργηθεί μία εικόνα που είμαστε δυνατοί και που όχι, είναι να κρατήσουμε τα κομμάτια για την άμυνα και να φτιάξουμε την επίθεση. Να βρούμε την χημεία μας. Όταν έχεις μία ομάδα με δώδεκα μεγάλους παίκτες και λες ευχάριστος πονοκέφαλος, είναι πονοκέφαλος. Οι ρόλοι έχουν ξεκαθαρίσει. Μπαίνουμε σε μία ευθεία που το rotation για να το πω πιο απλά, θα γίνει πιο μικρό. Δοκιμάζουμε πράγματα και στο Ακρόπολις έγιναν αλλαγές σε πεντάδες και είναι λογικό, γιατί πρέπει να δοκιμαστούν πράγματα. Όταν μιλάμε για παιχνίδια Ευρωπαϊκού, εκεί που δεν τους χρειάζεσαι οι βασικοί δεν γίνεται να παίζουν τριάντα λεπτά. Το βασικό για εμάς είναι ότι έχουμε παιδιά με εμπειρίες και εικόνες και παιδιά που δεν έχουν παίξει σε δύο παιχνίδια θα μπουν στο τρίτο και θα πάρουν ρόλο. Και πλέον τον ρόλο αυτό τον έχουν έμπειροι παίκτες, όχι νεαροί. Πρέπει αυτό να το έχεις αποδεχθεί".

Για την εικόνα που έχει δείξει η Εθνική: " Είδα ένα ματς απέναντι στους Τούρκους, που σε ένα αντίστοιχο παιχνίδι προετοιμασίας είχαμε αντιμετωπίσει πρόβλημα με το πρες. Στο Ακρόπολις το σπάσαμε και πετύχαμε πιο εύκολα καλάθια. Στο πέντε εναντίον πέντε έχουμε κάποιο πρόβλημα. Υπάρχουν ομάδες που προετοιμάζονται για μία ολόκληρη σεζόν και δεν είναι έτοιμες. Στις εθνικές που παίζεις έναν μήνα είναι πιο δύσκολο".

Για το επίπεδο ετοιμότητας: " Είναι πολύ δύσκολο για ένα παίκτη να βρει ρυθμό, όταν για μία σεζόν είναι ανενεργός. Αλλάζουν οι προετοιμασίες. Πλέον οι ομάδες βγαίνουν στον στίβο ή βγαίνουν λίγες φορές".

Ακούστε τί δήλωσε ο Γιώργος Λημνιάτης στην εκπομπή "Το 10 το κακό" #paizeidynata

Posted by SPORT 24 Radio on Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ