ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κώτσης: "Υπάρχει καλή διάθεση από τον Σπανούλη"

Κώτσης: "Υπάρχει καλή διάθεση από τον Σπανούλη"

O τιμ μάνατζερ της Εθνικής ομάδας, Κώστας Κώτσης, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για το ενδεχόμενο συμμετοχής του Βασίλη Σπανούλη στο Eurobasket, την καλοκαιρινή προετοιμασία και την Εθνική Εφήβων.

O τιμ μάνατζερ της Εθνικής ομάδας, Κώστας Κώτσης, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Παίξε μπαλίτσα" με τους Νίκο Γιαννόπουλο και Γιώργο Οικονόμου για όσα αφορούν την Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά, μίλησε:

Για την Εθνική Εφήβων: "Η Εθνική είναι μία. Χαιρόμαστε για όλα τα παιδιά και μακάρι να κερδίσουν τις Η.Π.Α. και να πάνε στον τελικό. Τα παιδιά που αγωνίζονται στην Κρήτη το κάνουν με μεγάλη επιτυχία. Αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι η μεγάλη προσέλευση του κόσμου. Την Παρασκευή με την Ισπανία το γήπεδο ήταν σχεδόν γεμάτο, σε μία δύσκολη περίοδο, μέσα στο καλοκαίρι και με το δημοψήφισμα τις επόμενες ημέρες. Αυτό δείχνει σε όλους ότι το μπάσκετ μπορεί να προσελκύσει τον κόσμο κι αν έρθουν οι επιτυχίες ακόμα καλύτερα.

Σημαντικό επίσης είναι ότι υπάρχει βάση για τα επόμενα χρόνια, καθώς από αυτές τις ομάδες θα δούμε τα παιδιά που θα επανδρώσουν την ανδρική τα επόμενα χρόνια. Περιμέναμε από αυτά τα παιδιά να τα δώσουν όλα, θα αγωνιστούν έτσι όπως αγωνίζονται πάντα και θα τα καταφέρουν. Ως τώρα τα έχουν καταφέρει. Ας ελπίσουμε το απόγευμα τα παιδιά κόντρα στους Αμερικανούς, που είναι αθλητική και γρήγορη ομάδα, να τα καταφέρουν. Πάντως τα παιδιά έχουν προσπαθήσει, έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό, και ότι και αν γίνει, έχουν κερδίσει το σεβασμό και θαυμασμό μας".

Για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ: "Ο Ντόρσεϊ ήρθε εντελώς ξαφνικά και ήταν μία ευχάριστη συγκυρία που βρέθηκε στην Εθνική. Έγινε μεγάλη προσπάθεια από τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας για να του χορηγηθούν τα έγγραφα ώστε να έχει δικαίωμα συμμετοχής. Όλα έγιναν γρήγορα και με μεγάλη επιτυχία. Είναι ένας από τους πολλούς καλούς παίκτες της ομάδας. Θα μου επιτρέψετε να μην τον ξεχωρίσω, καθώς όλα τα παιδιά παίζουν καλά. Εμείς θα θέλαμε να τους βλέπαμε και περισσότερο στις ομάδες τους. Τα παιδιά που αγωνίστηκαν σε συλλογικό επίπεδο, όπως ο Τολιόπουλος, ο Σταμάτης, ο Χαραλαμπόπουλος δείχνουν να είναι πιο έτοιμα, πιο… ψημένα. Αυτή είναι διαφορά με τη σερβική σχολή. Δεν νομίζω ότι είναι τόσο καλύτερο το προπονητικό πρόγραμμα, απλά βάζουν τα παιδιά ηλικίας 17-18 χρονών να παίζουν στις ανδρικές ομάδες, κάτι που στην Ελλάδα δε συμβαίνει τόσο εύκολα. Τα πιο δημιουργικά χρόνια στην καριέρα είναι αυτά. Κάποιο παιδί που έχει ταλέντο, αν στα 17-18 δεν αγωνιστεί έχει πρόβλημα και χάνει πολύτιμο χρόνο από την καριέρα του".

Κώτσης: "Υπάρχει καλή διάθεση από τον Σπανούλη"

- O τιμ μάνατζερ της Εθνικής, Κώστας Κώτσης, με τον Νικ Καλάθη

Για την επιτυχία των μικρών Εθνικών: "Ακολουθούμε πιστά ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα που έχει δοκιμαστεί και ευτυχώς για εμάς δεν χάνουμε ταλέντα. Όλοι οι αθλητές που επανδρώνουν τις ομάδες έχουν επιλεγεί έπειτα από μεγάλο ψάξιμο σε όλη την Ελλάδα. Οπότε μπορούμε να πούμε ότι το αναπτυξιακό πρόγραμμα δίνει καρπούς, μετάλλια και διακρίσεις. Δυστυχώς δεν είναι ανάλογη η πορεία των παιδιών στη συνέχεια, καθώς πολύ δύσκολα θα μπουν στις αντρικές ομάδες. Θα πρέπει να τα εμπιστευτούν αυτά τα παιδιά να τους δώσουν ευκαιρίες και είμαι σίγουρος ότι θα διακριθούν. Αυτό πρέπει να γίνει ανεξάρτητα από την οικονομική συγκυρία.

Αν θέλουμε να μιλάμε για συνέχεια θα πρέπει να βγάζουμε ταλέντα και Έλληνες παίκτες. Δε έχει νόημα να δίνουμε εκατομμύρια σε Αμερικανούς. Θα γίνει και αυτό αλλά πρέπει να κοιτάμε και την υποδομή. Τα τελευταία χρόνια το επίπεδο των ξένων που έρχεται στην Ελλάδα δεν είναι της αξίας που είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Ασχολούμαι 21 χρόνια με την Α1 και αν πάει κανείς 15 χρόνια πίσω θα δει ότι τότε το επίπεδο στους ξένους είναι 50% υψηλότερο. Απλά οι ομάδες προσπαθούν, εν μέσω οικονομικών δυσκολιών, να βρουν… λαβράκια. Άλλες φορές τα βρίσκουν άλλες όχι".

Για την Εθνική Ανδρών: "Φέτος θα γίνουν δύο τουρνουά στην Ελλάδα, ώστε να δει ο κόσμος την Εθνική. Το πρώτο στην Ξάνθη στο διάστημα 21-23 Αυγούστου και το δεύτερο 27-29 του ίδιου μήνα το «Ακρόπολις», ώστε οι Έλληνες να έχουν την ευκαιρία να δουν την ομάδα. Υπάρχει επίσης και ένα ακόμα στην Κωνσταντινούπολη στις 14-15 Αυγούστου που πιθανότατα θα είναι και τηλεοπτικό και στις 9 Αυγούστου ένα φιλικό στην Αμβέρσα με το Βέλγιο. Και αυτό μάλλον θα είναι τηλεοπτικό. Οπότε έχουμε ένα γεμάτο πρόγραμμα για τους μπασκετόφιλους. Ως τώρα η διάθεση είναι να βρίσκονται μαζί μας όλοι, ακόμα και τα παιδιά από το ΝΒΑ. Ωστόσο, πρέπει να περιμένουμε την τελευταία στιγμή, για να ανακοινωθούν τα ονόματα από τον ομοσπονδιακό προπονητή, τον Φώτη Κατσικάρη. Αυτό θα γίνει ή στις 23 ή στις 24 Ιουλίου με συνέντευξη Τύπου".

Για το αν θα συμμετάσχει ο Βασίλης Σπανούλης: "Ισχύει αυτό που είπα και πριν. Υπάρχει καλή διάθεση. Ο Βασίλης είναι ένας αθλητής που μπορεί να σταθμίσει τα γεγονότα και να πάρει την καλύτερη απόφαση για τον εαυτό του, αλλά και την Εθνική, που ξέρω πόσο πολύ την αγαπάει. Η πορεία του ήταν μία πορεία που ήρθε μέσα και από την εθνική. Η παρουσία όλων των παιδιών είναι πολύ σημαντική. Όλοι θέλουν να είναι στην εθνική, εκτός αν υπάρχουν άλλα θέματα, όπως τραυματισμοί, κάτι που είναι απευκταίο. Διότι πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι πέρα από το Ευρωμπάσκετ, στο Ζάγκρεμπ και τη Λιλ κρίνεται και η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Ο καθένας μπορεί να αναλογιστεί τι σημαίνουν οι ΟλυμπιακοΊ Αγώνες για έναν αθλητή, οπότε το διακύβευμα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Με λίγη τύχη, αρκετή δουλειά και φυσικά την απαιτούμενη ικανότητα πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Είναι, βέβαια, πολύ νωρίς. Ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα από τον προπονητή και δεν έχει ξεκινήσει η προετοιμασία. Εμείς είμαστε σε θέση να πούμε ότι ο στόχος πέρα από τη διάκριση στο Ευρωμπάσκετ είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι και αυτό ένα… ελατήριο για να προωθήσει την Εθνική".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ