ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ξεκίνημα με ήττα

Ξεκίνημα με ήττα

Η Ελλάδα πάλεψε και έδειξε ότι θα μπορούσε να κάνει την έκπληξη, όμως στο τέλος μίλησε η ποιότητα της Γαλλίας που κέρδισε με 51-42 στην πρεμιέρα της δεύτερης φάσης των ομίλων

Επενδύοντας στην άμυνα η Ελλάδα προσπάθησε να κάνει την έκπληξη και να κερδίσει την Γαλλία, όμως εν τέλει προδόθηκε από την επίθεση της. Τα κορίτσια του Τζώρτζη Δικαιουλάκου ηττήθηκαν με 51-42 από την Γαλλία και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στον αγώνα της Παρασκευής (19/) κόντρα στην Τσεχία. Για τις Γαλλίδες δεν αγωνίστηκε η Εντέν Μιγιέμ εξαιτίας ενός προβλήματος στη γάμπα.

Ο αγώνας

Στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική ομάδα έδειξε πολύ καλό πρόσωπο στις αμυντικές της υποχρεώσεις, καθώς δίνοντας βοήθειες μέσα στη ρακέτα κατάφερε να περιορίσει τις Γαλλίδες ψηλές που αποτελούν απειλή για κάθε αντίπαλο. Η ομάδα του Τζώρτζη Δικαιουλάκου απέναντι σε μία από τις καλύτερες επιθέσεις της διοργάνωσης κατάφερε να δεχτεί μόλις 25 πόντους με την Σαλανιά (9π. στο ημίχρονο) να είναι αυτή που ηγούνταν στο σκοράρισμα της Γαλλίας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν το επιθετικό, καθώς μόνο η Ζωή Δημητράκου έδειχνε να βρίσκει λύσεις απέναντι στα ψηλά κορμιά των αντιπάλων. Τελικά το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 16-25 (στο 20').

Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική έδειξε επιθετικά να βρίσκει τον δρόμο της και με το τρίποντο να... μπαίνει στο μενού το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μείωσε ακόμα και σε 27-30 (στο 26'). Το παιχνίδι πλέον είχε γίνει ντέρμπι, καθώς οι Ελληνίδες έδειχναν να... πιστεύουν στο "θαύμα". Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με την Δημητράκου να σκοράρει στον αιφνιδιασμό και να ισοφαρίζει σε 36-36 (30'). Η Ελλάδα με τρίποντο της Καλτσίδου προηγήθηκε για πρώτη φορά στον αγώνα στο 32'. Σε εκείνο το σημείο κι ενώ όλα έδειχναν ιδανικά για τις παίκτριες του Δικαιουλάκου το... επιθετικό πρόβλημα εμφανίστηκε εκ νέου. Για περίπου 5,5 λεπτά η Ελλάδα έμεινε χωρίς πόντο με αποτέλεσμα να δεχτεί ένα σερί 8-0 και οι Γαλλίδες να μπουν εκ νέου σε θέση οδηγού. Τελικά το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 51-42.

Τα δεκάλεπτα: 6-15, 16-25, 32-36, 42-51.

ΕΛΛΑΔΑ (Δικαιουλάκος): Δημητράκου 16, Χατζηνικολάου 7 (1), Καλτσίδου 8 (1), Παπαμιχαήλ, Λύμουρα 3 (1), Σωτηρίου 3 (1), Κοσμά, Σπανού 5.

ΓΑΛΛΙΑ (Γκαρνιέ): Γιακούμπου 2, Τσατσουάνγκ, Γκρουντά 12, Επουπά, Ντιμέρ 10 (2), Μισέλ 5 (1), Καλά 1, Σκρελά 9 (1), Σιακ, Σαλανιά 12 (1), Λάρντι.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ