ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κουφός: "Όνειρο το χρυσό μετάλλιο, αλλά..."

Κουφός: "Όνειρο το χρυσό μετάλλιο, αλλά..."

Ο Κώστας Κουφός επισήμανε ότι η Εθνική ομάδα έχει περιθώρια βελτίωσης, αποκάλυψε ότι το όνειρό του είναι το χρυσό μετάλλιο ωστόσο υπενθύμισε τις προτεραιότητες για την ελληνική ομάδα, λίγο πριν από το παιχνίδι με τη Γεωργία.

Η Εθνική Ανδρών αντιμετωπίζει αύριο (8/9, 19:00) τη Γεωργία και θέλει να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα με στόχο το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στον Γ' όμιλο του 39ου Eurobasket.

Ζάγκρεμπ, αποστολή: Γιώργος Οικονόμου

Στο περιθώριο της σημερινής (7/9) προπόνησης, ο Κώστας Κουφός έκανε τον απολογισμό της Ελλάδας στα πρώτα παιχνίδια της διοργάνωσης και μίλησε για τη συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων, φτάνοντας ως τον... τελικό της 20ής Σεπτεμβρίου.

"Ξεκινήσαμε πολύ καλά σε αυτό το Eurobasket, έχουμε ρεκόρ 2-0 στον Γ' όμιλο. Πάμε πολύ καλά όμως έχουμε δουλειά να κάνουμε ακόμα. Η Γεωργία είναι πολύ καλή ομάδα όμως εμείς πρέπει να παίξουμε με δύναμη και καλή άμυνα. Θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι. Η Ελλάδα παίζει άμυνα για 40'. Αν συνεχίσουμε να παίζουμε καλή άμυνα, όλα θα πάνε καλά" εξήγησε στην αρχική του τοποθέτηση ο σέντερ των Sacramento Kings.

Πρόσθεσε, δε, πως: "Παίζουμε καλά σαν ομάδα και βελτιωνόμαστε κάθε μέρα που περνάει. Όπως είπα και πριν, έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Οι Πρίντεζης Μπουρούσης και Αντετοκούνμπο παίζουν πολύ καλά στο ποστ". Μάλιστα ο Κουφός αναφέρθηκε στην προσαρμογή του στα ευρωπαϊκά δεδομένα. "Στην Ευρώπη αγωνίζονται σπουδαίοι παίκτες. Σίγουρα υπάρχει διαφορά στο παιχνίδι όμως δουλειά μου είναι να κάνω κάποια μικρά πράγματα και να βοηθάω την Εθνική. Πλέον είμαι 26 ετών, ξέρω καλύτερα τους συμπαίκτες μου".

Ο Κουφός ρωτήθηκε και για τους στόχους του με την Εθνική: " Το όνειρό μου είναι να κερδίσουμε το χρυσό μετάλλιο, αλλά πρώτα από όλα έχουμε την Γεωργία στο μυαλό μας. Ένα-ένα τα βήματα… Πρέπει να δείξουμε ομαδική δουλειά, συνεργασία και να έχουμε χημεία ως ομάδα προκειμένου να βελτιωνόμαστε".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ