ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κορίτσια στη... μάχη!

Κορίτσια στη... μάχη!

Η Εθνική Νέων Γυναικών ξεκινά σήμερα (9/7) την προσπάθειά της στο Πανευρωπαϊκό, με στόχο -τι άλλο;- την παραμονή της στην Α' Κατηγορία. Το Sport24.gr παρουσιάζει την ομάδα της Ελένης Καφαντάρη.

Η Εθνική Νέων Γυναικών είναι η ομάδα που ανοίγει την αυλαία του φετινού καλοκαιριού στις "μικρές" εθνικές ομάδες της χώρας. Τα κορίτσια της Ελένης Καφαντάρη ρίχνονται στη μάχη στο Ματοσίνιος της Πορτογαλίας, με στόχο να εξασφαλίσουν την παραμονή στην Α' Κατηγορία. Πρώτος αντίπαλος; Η Γαλλία (9/7, 21:30), που είναι εκ των φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, με τη Λετονία (10/7, 19:15) και την Ολλανδία (12/7, 19:15) να ακολουθούν στο πρόγραμμα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα στηριχθεί φέτος σε μια πολύ ταλαντούχα φουρνιά παικτριών, πολλές εκ των οποίων αγωνίζονται στις ΗΠΑ. Πρώτη και καλύτερη η Ελεάννα Χριστινάκη που διέπρεψε φέτος με τη φανέλα των Florida Gators, όπως επίσης η Μαριέλλα Φασούλα του Boston College.

Κορίτσια στη... μάχη!

Η Ελεάννα Χριστινάκη θα αποτελέσει άλλωστε ένα από τα πιο "δυνατά" ονόματα της φετινής διοργάνωσης, με τις εμπειρίες που αποκόμισε τη φετινή αγωνιστική περίοδο από το Florida να λειτουργούν υπέρ της. Έχοντας άλλωστε τον ρόλο της ηγέτιδας τα τελευταία χρόνια, νιώθει άνετα με την ταμπέλα που την ακολουθεί. Δεν θα είναι όμως μόνη της σε αυτή την προσπάθεια, αφού υπάρχει επίσης η Πηνελόπη Παυλοπούλου με την Χρυσούλα Κυλαζίδου, για να διαφυλάξουν τη σωστή κατεύθυνση από τη θέση του πλεϊμέικερ.

Κορίτσια στη... μάχη!

Η εν γένει προσπάθεια της "γαλανόλευκης" περικλείεται γύρω από το τρίπτυχο "άμυνα, ριμπάουντ, λόου ποστ". Τα τρία σημεία στα οποία θα βασιστεί η Εθνική Νέων Γυναικών, κι αυτά που εφόσον λειτουργήσουν καλά, μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Κορίτσια στη... μάχη!

Οπότε καταλήγουμε στο ίδιο ζητούμενο: φουλ της άμυνας και των ριμπάουντ για να γίνει πιο εύκολο το έργο στη συνέχεια. Το ότι κουβαλάει την ταμπέλα του "αουτσάιντερ" στον όμιλο ενδεχομένως να λειτουργεί ευεργετικά για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που δεν έχει την πίεση να κάνει την υπέρβαση. Αν μπορεί να την κάνει; Προφανώς. Προέχει όμως η εξασφάλιση της παραμονής στην Α' Κατηγορία, προκειμένου να μην επιστρέψει η "γαλανόλευκη" στις παλιές (κακές) εποχές που είχε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες γυναικών στη Β' Κατηγορία.

Το ρόστερ της Εθνικής Νέων Γυναικών

Όνομα Ύψος Θέση
Ελεάννα Χριστινάκη 1μ84 Γκαρντ/Φόργουορντ
Πηνελόπη Παυλοπούλου 1μ74 Γκαρντ
Μαριέλλα Φασούλα 1μ92 Σέντερ
Χριστιάνα Γεροστεργίου 1μ76 Γκαρντ
Χρυσούλα Κυλαζίδου 1μ70 Γκαρντ
Βασιλική Λούκα 1μ92 Σέντερ
Άννα Μαρία Στεφάνου 1μ73 Γκαρντ/Φόργουορντ
Ζωή Νίξινα 1μ82 Φόργουορντ
Λία Ντάνου 1μ76 Γκαρντ/Φόργουορντ
Γεωργία Σταμάτη 1μ78 Φόργουορντ
Χριστίνα Θεοδώρου 1μ80 Φόργουορντ
Βασιλική Καραμπάτσα 1μ85 Φόργουορντ/Σέντερ

Προπονητής: Ελένη Καφαντάρη

Βοηθός Προπονητή: Ιωάννα Κουτρόγιαννου

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ