ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κεραμιδάς: "Από εμάς εξαρτάται το αποτέλεσμα με Πορτογαλία"

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2019 / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2019 / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική Γυναικών βρίσκεται στη Χαλκίδα, εν όψει του αγώνα με την Πορτογαλία (14/2), με τον Κώστα Κεραμιδά, την Εβίνα Μάλτση και την Όλγα Χατζηνικολάου να αναφέρονται στην κρισιμότητα της αναμέτρησης.

Στη Χαλκίδα βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας (12/2) η αποστολή της Εθνικής Γυναικών, για να ξεκινήσει την προετοιμασία της για το παιχνίδι με την Πορτογαλία (14/2). Λίγες ημέρες μετά την ήττα από το Ισραήλ , η ομάδα του Κώστα Κεραμιδά θέλει όσο τίποτε άλλο τη νίκη προκειμένου να μην βγει εκτός πορείας στην προσπάθεια που κάνει για πρόκριση στην τελική φάση του EuroBasket 2019.

Η νίκη είναι μονόδρομος, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για άλλες απώλειες. Κάτι στο οποίο στάθηκε κι ο ομοσπονδιακός τεχνικός, μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την καθιερωμένη Media Day του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

" Εξαρτάται από εμάς και το πως θα παρουσιαστούμε στο γήπεδο. Σε αυτούς τους αγώνες ο χρόνος προετοιμασίας είναι μικρός και απλά κοιτάς να πάρεις από την κάθε παίκτρια ό,τι καλύτερο μπορεί να σου δώσει. Οι αντίπαλοί μας σε αυτόν τον όμιλο δεν είναι μεγαθήρια, αλλά είναι αξιόλογοι και θέλουν μεγάλη προσοχή", ανέφερε αρχικά ο Κώστας Κεραμιδάς, ο οποίος δεν παρέλειψε, ωστόσο, να αναφερθεί και στους φιλάθλους: " Αν κρίνουμε από τους προηγούμενους αγώνες η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική και μας βοήθησαν πολύ οι φίλαθλοι να προκριθούμε στην τελική φάση του Eurobasket. Εύχομαι και την Τετάρτη να βρούμε την ίδια ατμόσφαιρα".

Από την πλευρά της, η αρχηγός της Εθνικής Γυναικών, Εβίνα Μάλτση εξήγησε ότι " είμαστε πάλι σε ένα από τα αγαπημένα μας μέρη και είμαστε ιδιαίτερα συνδεδεμένοι με αυτό τον τόπο. Σε αυτό το γήπεδο έχουμε πάρει ήδη μια πρόκριση, αισθανόμαστε σαν το σπίτι μας, περιμένουμε την Τετάρτη τον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο και εμείς να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα που θέλουμε. Ολα τα παιχνίδια είναι δύσκολα και η ψαλίδα έχει κλείσει με όλες τις ομάδες. Για μας η νίκη είναι μονόδρομος και θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμες να ανταποκριθούμε. Παρόλο που θεωρούμαστε φαβορί του ομίλου λόγω της τέταρτης θέσης στο EuroBasket, δεν θεωρώ ότι είμαστε.

Ο,τι έχουμε καταφέρει το πετύχαμε με την σκληρή δουλειά, την άμυνά μας που είναι το κύριο χαρακτηριστικό μας και πλέον δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι για μας. Τα παιχνίδια που προηγήθηκαν δεν έχουμε καταφέρει να τα κάνουμε εύκολα και αυτό στο Ισραήλ μας στοίχισε. Η Πορτογαλία είναι μια ομάδα που μπορούμε να την κερδίσουμε, αλλά πρέπει να το αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο. Θέλω να πιστεύω ότι θα δείξουμε μεγάλη σοβαρότητα, θα ανταποκριθούμε καλύτερα στο πλάνο, θα βγάλουμε την ενέργεια που μας έλειψε πάρα πολύ στο Ισραήλ και θα καταφέρουμε να κερδίσουμε".

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: "ΈΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ"

Τέλος, η Όλγα Χατζηνικολάου δήλωσε αρχικά πως " όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα, αλλά μετά την ήττα στο Ισραήλ θέλουμε πολύ να κερδίσουμε την Τετάρτη. Στον αγώνα που είχαμε δώσει το Νοέμβριο στην Πορτογαλία είχαμε δυσκολευτεί αρκετά. Εχουμε δει τα λάθη μας και θεωρώ σίγουρο ότι θα παίξουμε καλύτερα από το πρώτο παιχνίδι. Και με τον κόσμο εδώ στη Χαλκίδα πάντα παίζουμε καλύτερα και ελπίζουμε να έρθουν οι φίλαθλοι στο γήπεδο να μας βοηθήσουν, γιατί αυτό μας δίνει τεράστια δύναμη. Θα είναι ένα δύσκολο ματς, αλλά αν ακολουθήσουμε τις οδηγίες θα τα καταφέρουμε".

Ενώ, σε ό,τι αφορά στο τι πρέπει να αλλάξει σε σχέση με το Ισραήλ ανέφερε: " Η αρχή της ομάδας μας είναι η αμυνα και σε αυτό τον τομέα δεν ήμασταν καλές στο Τελ Αβίβ. Θα διορθώσουμε λοιπόν κάποια πράγματα στο αμυντικό κομμάτι και πρέπει να τρέξουμε περισσότερο, γιατί αυτή η ομάδα βάζει πολλούς πόντους από αιφνιδιασμό, κάτι που δεν είχαμε το περασμένο Σάββατο".

Τέλος για τον κόσμο είπε: " Είναι πολύ σημαντική η παρουσία του κόσμου γιατί ένα γήπεδο σαν και αυτό όταν είναι γεμάτο μας βοηθάει πάρα πολύ. Είναι αλήθεια ότι οι φίλαθλοι στα προηγούμενα παιχνίδια μας είχαν αφήσει μια πολύ καλή εικόνα, ελπίζω το γήπεδο να γεμίσει και όλοι μαζί να πανηγυρίσουμε τη νίκη".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ