ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κατσικάρης: "Να γυρίσουμε με κάτι καλό"

Κατσικάρης: "Να γυρίσουμε με κάτι καλό"
INTIME SPORTS

Tην ευχή του να πετύχει η Εθνική Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο παρά τη δύσκολη αποστολή της, εξέφρασε ο Φώτης Κατσικάρης κατά την αναχώρηση της αποστολής για την Ισπανία (videos).

"Κάθε μέλος της ομάδας και κάθε Έλληνας θα ήθελε να γυρίσουμε με κάτι από το τουρνουά αυτό. Το θέλουμε και γι αυτό δουλεύουμε και ευχόμαστε να το πετύχουμε.

Ξέρουμε ότι αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο. Πιστεύω όμως πάρα πολύ σε αυτή την ομάδα", τόνισε στις δηλώσεις του ο ομοσπονδιακός τεχνικός και συμπλήρωσε:

"Πιστεύω ότι θα παλέψει. Αν είναι να χάσει, θα χάσει, αλλά μόνο αν ο αντίπαλος είναι πολύ καλύτερος, αλλά πάντα δίνοντας τον καλύτερό της εαυτό.

Υπάρχει πάρα πολύ καλό κλίμα και αισιοδοξία η οποία πηγάζει από την προετοιμασία που κάναμε και την ετοιμότητα της ομάδας. Βέβαια υπάρχει υπερηφάνεια την οποία νιώθει κάθε μέλος της αποστολής της Εθνικής.

Κάθε παίκτης και μέλος του προπονητικού τιμ είχε έναν σκοπό μόνο, κάθε ημέρα να δίνουμε το καλύτερο σε αγωνιστικό επίπεδο και να προετοιμάσουμε την ομάδα κατάλληλα για να είναι ανταγωνιστική σε αυτή τη διοργάνωση".

Δείτε videos και με τις δηλώσεις των Ζήση και Καϊμακόγλου:

Ο αρχηγός, Νίκος Ζήσης είπε: " Είναι πάντα πολύ μεγάλη χαρά να βρίσκεσαι στην Εθνική Ομάδα. Ειδικά όταν ξεκινάει το τουρνουά. Κύλησε η προετοιμασία, είμαστε ευχαριστημένοι στο σημείο που έχουμε φτάσει, αλλά τώρα ξεκινάνε οι επίσημες υποχρεώσεις. Κάθε παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο και θα πρέπει να το δούμε ξεχωριστά. Γι' αυτό το μυαλό μας είναι μόνο στην πρεμιέρα και στη Σενεγάλη".

Σε ερώτηση για το αν το πρόγραμμα "διευκολύνει" την Εθνική Ομάδα, ξεκινώντας με Σενεγάλη και Φιλιππίνες, ο αρχηγός ήταν ξεκάθαρος: " Τα τελευταία δύο χρόνια χάσαμε από τη Νιγηρία και τη Φινλανδία, θεωρητικά από ομάδες υποδεέστερες δηλαδή. Θεωρητικά όμως... Οπότε δεν υποτιμούμε κανέναν! Από τον αγώνα με τη Σενεγάλη θα είμαστε προετοιμασμένοι και αγωνιστικά και πνευματικά, θα κοιτάξουμε να είμαστε έτοιμοι. Μπορεί να φαίνεται εύκολο το πρόγραμμα, αλλά αν στραβοπατήσεις, ειδικά στην αρχή, θα φανεί μετά βουνό το πρόγραμμα. Οπότε κοιτάμε μόνο τον πρώτο αγώνα, μόνο αυτόν με τη Σενεγάλη. Μετά θα δούμε τον επόμενο".

Για τους στόχους, ο Νίκος Ζήσης ανέφερε: " Το όνειρο υπάρχει πάντα σε μια διοργάνωση και ατομικά και ομαδικά. Έχεις όνειρά να κάνεις κάτι καλό με την ομάδα σου. Ειδικά μετά τα τελευταία χρόνια που έχουμε αποτύχει, όνειρό μας είναι και πάλι να γεμίσουμε χαρά και περηφάνια τον κόσμο. Δεν πρέπει να κοιτάμε το μετά. Το πρόγραμμα είναι δύσκολο. Όλες οι ομάδες είναι καλές, το επίπεδο έχει ανέβει πολύ. Μπορεί να λένε ότι υπάρχουν απουσίες στο τουρνουά, αλλά υπάρχουν καλοί παίκτες σε όλες τις ομάδες, υπάρχουν δυνατοί παίκτες που κάνουν τη διαφορά ακόμη και στις ομάδες τους στο ΝΒΑ, οπότε θα πρέπει και οι 12 να είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε κάτι στην ομάδα".

Ο Κώστας Καϊμακόγλου δήλωσε από την πλευρά του: " Κάθε ομάδα μπορεί να ξεπεράσει τον εαυτό της. Το θέμα είναι ότι έχουμε δουλέψει όλο αυτό το διάστημα και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να βγάλουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο και να παίξουμε βάσει των πραγματικών μας δυνατοτήτων, να χτυπήσουμε όλα τα παιχνίδια και να μην παραδοθούμε ποτέ".

Ο Έλληνας φόργουορντ είπε: " Δεν είναι καιρός να συζητάμε για τόσο μακριά. Κοιτάμε να προχωρήσουμε βήμα-βήμα και να δούμε πρώτα τι θα γίνει στον όμιλό μας. Από εκεί και πέρα μπορεί και να δούμε μακροπρόθεσμα και να δούμε πώς θα πάμε".

Ο Καϊμακόγλου επιλέγει κι αυτός να μην δει ως "αουτσάιντερ" τους αντιπάλους της ελληνικής ομάδας στις δύο πρώτες αγωνιστικές: " Θεωρητικά μπορεί να είναι έτσι, αλλά μπορεί να είναι και παγίδα. Όλοι νομίζουμε ότι είναι ασθενέστερες ομάδες, αλλά μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία χρόνια κάναμε ήττες από κάποιες ομάδες υποτίθεται ασθενέστερες και πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι. Οι αγώνες αυτοί μπορεί να γυρίσουν μπούμερανγκ.

Μπορεί να σε ανεβάσουν ψυχολογικά και να σε φέρουν σε πλεονεκτική θέση, αλλά μια κακή ήττα μπορεί να αλλάξει την ψυχολογία σου και να βρεθείς με την πλάτη στον τοίχο. Γι' αυτό κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε κάποιον. Θα πρέπει να κοιτάξουμε την ομάδα μας, να παρουσιάσουμε ότι καλύτερο και να δούμε τι θα κάνουμε".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ