ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κατσικάρης: "Βρίσκουμε ρόλους"

Κατσικάρης: "Βρίσκουμε ρόλους"

Η Ελλάδα έκανε το 3/3 στην Ξάνθη και ο Φώτης Κατσικάρης εξήγησε ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα παρουσιάσει καλύτερη εικόνα στο "Ακρόπολις" ενώ παραδέχτηκε πως η ομάδα λειτουργεί όπως θέλει το τεχνικό τιμ.

Η Ελλάδα ξεπέρασε το εμπόδιο της Ρωσίας ενώ ο Φώτης Κατσικάρης έμεινε ικανοποιημένος από τη γενική εικόνα της Εθνικής στο τουρνουά της Ξάνθης.

"Ήταν τρία πάρα πολύ καλά παιχνίδια και διαφορετικά για εμάς. Το τρίτο ματς, ήταν και το πιο δύσκολο από πλευράς κούρασης και ιδιομορφίας της Ρωσίας. Αυτό έκανε ακόμη πιο δύσκολη τη λειτουργία μας. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος που στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα είχαμε καθαρό μυαλό. Εναντίον ζώνης έβαλαν 46 πόντοι οι τρεις ψηλοί μας και κάναμε λίγα λάθη, ενώ εκτελέσαμε λίγα τρίποντα. Είχαμε κάποια προβληματάκια στο πικ εν ρολ, αλλά είναι κάτι που δουλεύεται και διορθώνεται. Ό,τι είχαμε προγραμματίσει γι’ αυτό το τουρνουά το είδαμε. Για την τελική δωδεκάδα θα δούμε. Στο «Ακρόπολις» θα είμαστε καλύτεροι, πιο... λυμένοι, αλλά θεωρώ πως και στο Ευρωμπάσκετ η ομάδα θα εξελίσσεται. Αρχίζουμε και βρίσκουμε ρόλους, έχουμε ισορροπία στο μέσα-έξω παιχνίδι και η ομάδα αρχίζει να λειτουργεί όπως θέλουμε. Όσο ταλέντο επιθετικό κι αν υπάρχει, η άμυνα θα μας δώσει τις νίκες κι εκεί πρέπει να επιμείνουμε. Τα παιδιά το έχουν αποδεχτεί και μέσα από την άμυνα μπορούμε να βρούμε ευκολότερα καλάθια" εξήγησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Ζήσης: "Ευχαριστούμε τον κόσμο για την αγάπη του"

Ο Νίκος Ζήσης επισήμανε: "Ξέραμε ότι περνώντας οι εβδομάδες θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Πιστεύω πως κάναμε ένα βήμα μπροστά σε αυτό το τουρνουά. Δεν αντιμετωπίσαμε τις ισχυρότερες ομάδες, αλλά δοκιμαστήκαμε σε κάποιες καταστάσεις, όπως κόντρα στη ζώνη της Ρωσίας. Θα πρέπει να βελτιώσουμε ακόμη κάποια πράγματα στην άμυνα και την επίθεση. Πρέπει να δουλέψουμε στην άμυνα στο πικ εν ρολ και θα πρέπει να προσπαθήσουμε να πιέσουμε, να παίζουμε στα όρια του φάουλ. Με την πάροδο του χρόνου κι όσο λύνονται τα χέρια μας, θα είμαστε καλύτεροι. Χαρήκαμε πολύ να παίζουμε μπροστά στο κοινό της Ξάνθης κι ευχαριστούμε τον κόσμο για την αγάπη του. Μακάρι να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια από την ομοσπονδία και να πηγαίνει και τα επόμενα χρόνια η Εθνική στην περιφέρεια".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ