ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κατσικάρης: "Βρήκαμε το γονίδιο της ομάδας"

Κατσικάρης: "Βρήκαμε το γονίδιο της ομάδας"

Ο Φώτης Κατσικάρης τόνισε ότι η νίκη επί της Κροατίας είναι ένα αποτέλεσμα που μπορεί να δώσει πολλά στην Εθνική ομάδα κατά τη διάρκεια του Eurobasket κι εξήγησε ότι η Ελλάδα τα κατάφερε με ψυχραιμία, μεγάλο πάθος και χαρακτήρα.

Η Εθνική ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για την αυριανή (8/9, 19:00) αναμέτρηση με τη Γεωργία και ο Φώτης Κατσικάρης υπενθύμισε ότι αυτή η ομάδα δεν μπορεί να κερδίζει μόνο με τα ονόματα, την ιστορία και το ταλέντο της. Αντίθετα, μπορεί να προσαρμοστεί σε οτιδήποτε παρουσιάσουν οι αντίπαλοί της.

Ζάγκρεμπ, αποστολή: Γιώργος Οικονόμου

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός εξήγησε αρχικά πως "κόντρα στην Κροατία, βρήκαμε ξανά το γονίδιο αυτής της ομάδας. Την πίστη για τη νίκη σε δύσκολες καταστάσεις! Τα καταφέραμε με ψυχραιμία, μεγάλο πάθος και χαρακτήρα. Τα παιδιά που βρέθηκαν στο παρκέ ξέρουν τον τρόπο να το κάνουν! Ήταν μια νίκη που μπορεί να μας δώσει πολλά κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Μια καλή νίκη για την ίδια την ομάδα, απέναντι σε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο. Κερδίσαμε το ματς κι αυτό είναι πολύ σημαντικό".

Εν συνεχεία ο κόουτς Κατσικάρης πρόσθεσε: "Αυτή η ομάδα μπορεί να μην φτάσει ποτέ στο 100% των δυνατοτήτων της όμως παίζουμε για να κερδίζουμε. Αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνο με τα ονόματα, την ιστορία της Εθνικής και το ταλέντο. Η Εθνική είναι μια ομάδα που μπορεί να προσαρμοστεί σε οτιδήποτε σου παρουσιάσει ο αντίπαλος. Πρέπει να έχεις έτοιμες απαντήσεις και αυτή την ομάδα έχει την εμπειρία να αντεπεξέλθει".

Σε ό,τι αφορά τη Γεωργία, ο προπονητής της Εθνικής επισήμανε: "Είναι επικίνδυνη αντίπαλος. Ομάδα με κοντό ροτέισον, με παίκτες κλειδιά που μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Ο προπονητής τους έχει ένα play book που είναι ατελείωτο. Υπάρχουν συστήματα που τα χρησιμοποίησε μόνο μια φορά! Έχει ενδιαφέρον η φιλοσοφία του στο επιθετικό κομμάτι. Ο παίκτης κλειδί τους είναι ο Σενγκέλια τον οποίο γνωρίζω από την Βαλένθια. Με τον τρόπο που παίζει είναι πάρα πολύ επικίνδυνος".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ