ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κατσικάρης: "Θα φορμαριστούμε στα επίσημα ματς"

Κατσικάρης: "Θα φορμαριστούμε στα επίσημα ματς"
INTIME SPORTS

Ο Φώτης Κατσικάρης τόνισε πως δεν του άρεσαν κάποια πράγματα στην ελληνική άμυνα κόντρα στην Ολλανδία, τσέκαρε συνθέσεις και επεσήμανε πως η Εθνική θα φορμαριστεί στα επίσημα παιχνίδια.

Ο Φώτης Κατσικάρης, παρά τη φιλική νίκη κόντρα στην Ολλανδία, δεν έμεινε ικανοποιημένος από την συμπεριφορά της ελληνικής άμυνας στο πρώτο μέρος. Τόνισε πως τσέκαρε συνθέσεις και σχήματα, επεσήμανε πως η Εθνική θα φορμαριστεί στο Ευρωμπάσκετ και θέλει βελτίωση στο επιθετικό ριμπάουντ, διότι θα είναι χρήσιμο όπλο σε στιγμές που θα υπάρχει αστοχία από την περιφέρεια.

Ο Φώτης Κατσικάρης, μεταξύ άλλων, είπε τα εξής: "Δεν θέλω να κρατήσω κάτι από αυτό το φιλικό κόντρα στην Ολλανδία. Ο καθένας στην ομάδα ξέρει τι πρέπει να κάνει. Μπορώ να πω πως ήμασταν χαλαροί στο πρώτο ημίχρονο στην άμυνα, ειδικά στην πρώτη πίεση. Κατάφερνε ο αντίπαλος και την έσπαγε. Επίσης, έβαζαν την μπάλα οι αντίπαλοι μας πολύ εύκολα στο λόου ποστ. To έκαναν τουλάχιστον 20 φορές στο πρώτο μέρος. Δεν μου άρεσε αυτό. Δεχθήκαμε από τους Ολλανδούς 40 πόντους στο πρώτο μέρος.

Στη τρίτη περίοδο βελτιωθήκαμε, δείξαμε διάθεση, βγάλαμε ενέργεια, χρησιμοποιήσαμε καλύτερα τα χέρια μας και πήραμε διαφορά στο σκορ. Πρέπει πάντως να καταλάβουμε πως και οι Ολλανδοί παίζουν μπάσκετ. Ήταν καλό που τους αντιμετωπίσαμε, γιατί τους έχουμε στον όμιλο μας. Τους γνωρίσαμε μέσω αυτού του φιλικού ματς. Ήθελα να δω στο φιλικό κάποια σχήματα, κάποιες συνθέσεις. Έκανα κάποια ζευγαρώματα. Ήθελα να δω πως ταιριάζουν οι παίκτες μεταξύ τους. Στα φιλικά έχεις τις δυνατότητα να δεις τις αδυναμίες σου και να βελτιωθείς.

Το έχω ξαναπεί και θα το τονίζω συνέχεια. Η ομάδα μας θα φορμαριστεί στα επίσημα παιχνίδια, στο γκρουπ και μετά. Το αν κάποιοι έχουν αμφιβολίες για την ομάδα ή για κάποιους παίκτες αυτή την περίοδο, είναι κάτι που δεν ωφελεί. Δεν μας αγγίζει σαν ομάδα. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνει ο καθένας. Θέλουμε μεγαλύτερη συγκέντρωση και διάρκεια στην απόδοση μας. Θέλουμε βελτίωση στα ριμπάουντ, διότι αν δεν έχουμε καλή μέρα στο τρίποντο, πρέπει να ισορροπήσουμε την αδυναμία μας με το επιθετικό ριμπάουντ. Ο χρόνος πιστεύω πως θα λειτουργήσει υπέρ μας. Έβγαλα νωρίς την δωδεκάδα γιατί έτσι θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε καλύτερα. Με υψηλότερη συγκέντρωση".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ