ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κατσικάρης: "Τα νέα παιδιά πρέπει να καταλάβουν το βάρος της φανέλας"

Ο Φώτης Κατσικάρης έχει αναλύσει το παιχνίδι του Ιράν, τόνισε πως τα νέα παιδιά πρέπει να καταλάβουν το βάρος της φανέλας της Εθνικής και σχολίασε πως η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει την αθλητικότητα της.

Ο Φώτης Κατσικάρης έκανε τον απολογισμό της σύντομης προετοιμασίας της Εθνικής για το προολυμπιακό τουρνουά που αρχίζει την Δευτέρα (4/7) στο Τορίνο και τόνισε ότι η αξιοποίηση της αθλητικότητας των περισσότερων παικτών στα αμυντικά καθήκοντα τους, είναι το βασικό ζητούμενο και στους 4 αγώνες.

-Σε ποιούς τομείς εντοπίζεται προσοχή της Εθνικής στο παιχνίδι με το Ιράν;

"Έχουμε τις πληροφορίες για το Ιράν. Ο προπονητής τους είναι Ευρωπαίος και έχει ξεκάθαρη φιλοσοφία στην τακτική του παιχνιδιού σε άμυνα και επίθεση. Πιέζουν πολύ την μπάλα στην άμυνα τους για να δημιουργήσουν προϋποθέσεις αιφνιδιασμού, ενώ ο βασικός σέντερ τους έχει τον ρόλο του...τερματοφύλακα για να κερδίσουν το ριμπάουντ και να τρέξουν στην επίθεση. Είναι αποτελεσματικοί στο tranzision. Το Ιράν αρέσκεται στην άμυνα «ζώνης», αλλά είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε με υψηλό ρυθμό στην επίθεση, συνεχή κίνηση και αποτελεσματικότητα".

-Ποιά είναι η αποτίμηση της προετοιμασίας; Τα στοιχεία που χρειάζεται για να έχουμε πειστικές εμφανίσεις;

"Μπήκαν στην Εθνική πολλά νέα παιδιά και χρειαζόταν περισσότερος χρόνος για να καταλάβουν, αρχικώς, το βάρος της φανέλας, ανεξαρτήτως αν έχουν παίξει σε μικρότερες Εθνικές ομάδες και την σοβαρότητα του συγκεκριμένου τουρνουά. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη διάκριση από την Ολυμπιακή συμμετοχή, είτε παίζεις στο ΝΒΑ, είτε είσαι δισεκατομυριούχος στην ομάδα σου. Στην προετοιμασία προσέξαμε οι παίκτες να εμπεδώσουν την αμυντική φιλοσοφία και την γρήγορη μεταφορά της μπάλας στην επίθεση.

Θέλουμε να έχουμε περισσότερες κατοχές και στο «5 εναντίον 5» να είμαστε πιο αποτελεσματικοί από την εικόνα που δείξαμε στα τρία φιλικά. Έχουμε καταλάβει από το φιλικό με την Σερβία, ότι όταν μας παίζουν δυνατά πρέπει να παίξουμε το ίδιο και να μην χάνουμε την ισσοροπία μας. Κυρίως, όμως, είναι πολύ βασικό να αξιοποιήσουμε την αθλητικότητα μας. Να πηδάμε πάνω από την στεφάνη, να έχουμε τα ριμπάουντ, να κάνουμε «βουτιές» για την μπάλα. Τρία στοιχεία χρειάζονται για να πάμε καλά. Να κερδίσουμε τα ριμπάουντ, να έχουμε καλό ποσοστό στα τρίποντα και να μην κάνουμε εύκολα λάθη".

-Υπάρχει άγχος στην ομάδα και τι θα είναι αποτυχία, επειδή η Εθνική δεν είναι φαβορί για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς;

"Η ελληνική γλώσσα είναι αρκετά πλούσια. Υπάρχει η αποτυχία, υπάρχει και η «μη επιτυχία» ή το φιάσκο. Υπάρχει πίεση, διαχρονικά στην Εθνική ομάδα, γιατί υπάρχει και ευθύνη στην προσπάθεια να πετυχαίνει τους στόχους της".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ