ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κατσικάρης: "Να είμαστε συμπαγής ομάδα"

Κατσικάρης: "Να είμαστε συμπαγής ομάδα"
INTIME SPORTS

Ο Φώτης Κατσικάρης μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 για τα συμπεράσματα που έβγαλε από τα δύο φιλικά στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και το ρόστερ που έχει στα χέρια του το φετινό καλοκαίρι.

Λίγη ώρα μετά το τέλος της φιλικής αναμέτρησης με την Τουρκία (ήττα με 71-63), ο Φώτης Κατσικάρης μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 για τα συμπεράσματα που έβγαλε από τις δύο αναμετρήσεις που έδωσε η Εθνική ομάδα επί τουρκικού εδάφους, αλλά και τα σημεία στα οποία χρειάζεται βελτίωση η "γαλανόλευκης".

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τα φιλικά της Εθνικής: " Πάντα βγαίνουν πιο πολλά συμπεράσματα από τις ήττες, αλλά βγαίνουν και από τις νίκες. Φέτος η προετοιμασία είναι διαφορετική. Έχουμε κλείσει δύο εβδομάδες προπόνησης. Έχουμε έναν προγραμματισμό. Σαφώς και θέλουμε να κερδίζουμε, αλλά κινούμαστε βάσει του προγραμματισμού που έχουμε κάνει. Δεν είναι δικαιολογία. Θέλουμε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα. Σήμερα κόντρα σε μια δυνατή ομάδα, όπως η Τουρκία έπαιξαν σχεδόν όλα τα παιδιά, προκειμένου να βγάλουμε στο παρκέ όσα έχουμε δουλέψει τόσο καιρό. Είχαμε πολύ καλά στοιχεία σε αρκετά διαστήματα του αγώνα. Κάναμε βέβαια και κάποια λάθη, αλλά τα σκαμπανεβάσματα είναι φυσιολογικά. Το θέμα είναι να τα διαχειριζόμαστε σωστά και στα τελευταία λεπτά να ελέγχουμε εμείς το παιχνίδι".

Για τα σημεία στα οποία χρειάζεται βελτίωση η Εθνική: " Στην άμυνα χρειαζόμαστε βελτίωση. Είναι γνωστό ότι με την άμυνα μπορείς να φτάσεις ψηλά. Μπορούμε να είμαστε πάρα πολύ καλοί σε αυτό το κομμάτι και έχουμε επικεντρωθεί σε αυτό. Παρόλο που γνωρίζονται οι παίκτες πρέπει να μάθουν και να παίζουν μαζί. Φέτος έχουμε όσους μπορούσαμε και θέλαμε να έχουμε. Οι αυτοματισμοί είναι θέμα χρόνου να έρθουν. Σιγά σιγά θα ακολουθούμε κάποια πιο συγκεκριμένα πλάνα που έχουμε στο μυαλό μας.. Στο τουρνουά Ακρόπολις θα είμαστε στην τελική φάση της προετοιμασίας και θέλουμε να είμαστε κατά ένα 70% έτοιμοι, ώστε να μπορέσουμε να διεκδικούμε τα παιχνίδια".

Για το γεμάτο ρόστερ της ομάδας: " Είναι μια πρόκληση το τόσο γεμάτο ρόστερ. Έχω πει απ΄όταν ανακοίνωσα τους παίκτες ότι πρέπει να είμαστε ανιδιοτελείς, να δείξουμε μεγαλείο ψυχής και ο καθένας να καταθέσει ότι έχει στην ομάδα. Είναι πρόκληση για μένα και τους συνεργάτες μου το να είναι οι παίκτες έτοιμοι πνευματικά και ψυχικά να τα δώσουν όλα στο γήπεδο και να είναι χαρούμενοι που το κάνουν. Πρέπει να δημιουργηθεί μια πολύ συμπαγής ομάδα και τότε θα καταφέρουμε να κάνουμε πολλά πράγματα και στο τεχνικό κομμάτι".

Για το αν έχει καταλήξει στον βασικό κορμό της ομάδας: " Ακόμη δεν έχω καταλήξει στις βασικές επιλογές του ρόστερ. Έχουμε ακόμη 6 φιλικά. Είναι νωρίς. Σίγουρα ξέρουμε ότι κατά μεγάλο ποσοστό θα είναι κάποιοι συγκεκριμένοι παίκτες αλλά δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα για να πω ποιοι θα είναι αυτοί".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ