ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κατσικάρης: "Μάθαμε το μάθημά μας"

Κατσικάρης: "Μάθαμε το μάθημά μας"
INTIME SPORTS

Η ιστοσελίδα της FIBA αφιέρωσε χώρο στον Φώτη Κατσικάρη και την Εθνική ομάδα, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να στέκεται στο επερχόμενο Eurobasket, αλλά και στα μαθήματα που πήρε από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η πρώτη απόπειρα του Φώτη Κατσικάρη στην Εθνική ομάδα συνοδεύτηκε από καλό μπάσκετ και έναν οδυνηρό αποκλεισμό από τη Σερβία. Η δεύτερη (που αφορά το Eurobasket του 2015) θέλει να έχει διαφορετική κατάληξη. Γι αυτό, θα χρησιμοποιήσει όσα έμαθε από τα παρκέ της Ισπανίας προκειμένου να προετοιμάσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα όσο το δυνατόν καλύτερα.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA, με το κύριο νόημα των δηλώσεών του να περικλείεται στο " μάθαμε το μάθημά μας στην Ισπανία". Γι αυτό και ήταν επιφυλακτικός όσον αφορά την κλήρωση του Eurobasket και το τι μπορεί αυτή να φέρει: " Η κλήρωση δεν είναι κακή, αλλά είναι απλά μια κλήρωση. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι στον όμιλο και μετά στα νοκ άουτ παιχνίδια".

Κι όταν λέει "έτοιμοι" εννοεί όσους θα βρίσκονται στην Κροατία, για την πρώτη φάση της διοργάνωσης, αφού πρώτα " πρέπει να δούμε ποιοι παίκτες θα είναι διαθέσιμοι και υγιείς το καλοκαίρι για να "χτίσουμε" το σύνολό μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο".

Έχει επίγνωση πάντως του τι πρόκειται να συναντήσει στο Ζάγκρεμπ, καθώς " το μόνο σίγουρο είναι πως το κλειστό του Ζάγκρεμπ θα είναι κατάμεστο. Θα έχει εξαιρετική ατμόσφαιρα", πριν μιλήσει για τους αντιπάλους της Ελλάδας στην πρώτη φάση: " Η Κροατία είναι πολύ καλή ομάδα. Την αντιμετωπίσαμε επίσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Σλοβενία γίνεται διαρκώς πιο ώριμη, ενώ η ΠΓΔΜ είναι σκληρή ομάδα. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί απέναντι στη Γεωργία και την Ολλανδία, οι οποίες είναι νέες -για εμάς- ομάδες. Θα προσθέσουν κάτι διαφορετικό στον όμιλο και τη διοργάνωση".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ