ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κατσικάρης: "Κούρασε η συζήτηση για πέρσι!"

Κατσικάρης: "Κούρασε η συζήτηση για πέρσι!"

Ο Φώτης Κατσικάρης ξεκαθάρισε ότι η Εθνική είναι απόλυτα έτοιμη για τον αγώνα με το Βέλγιο (12/9, 15:30) και εξήγησε ότι η κουβέντα για τον περσινό αποκλεισμό από τη Σερβία χάνει πλέον την ουσία της (VIDEOS).

Η Εθνική Ανδρών ολοκλήρωσε αήττητη τις υποχρεώσεις της στην α' φάση των ομίλων του Eurobasket και πλέον στρέφεται στο πρώτο νοκ άουτ ματς με το Βέλγιο, με το περσινό... πάθημα από τη Σερβία να αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή.

Λιλ, αποστολή: Γιώργος Οικονόμου

Ο Φώτης Κατσικάρης μίλησε για την προσπάθεια της Εθνικής να προκριθεί σε αγώνα νοκ-άουτ για πρώτη φορά μετά το 2009 και ξεκαθάρισε ότι η ελληνική ομάδα θα είναι απόλυτα έτοιμη κόντρα στους Βέλγους.

Ο ομοσπονδιακός κόουτς ανέφερε για την αναμέτρηση με το Βέλγιο: "Η Εθνική θα είναι έτοιμη! Είμαστε πάντα έτοιμοι, σε κάθε παιχνίδι. Ό,τι κάναμε στο Ζάγκρεμπ δεν έχει πια καμία σημασία. Ξέρουμε ότι πρέπει να είμαστε σοβαροί ώστε να κερδίσουμε ένα μαχητικό σύνολο, όπως είναι το Βέλγιο. Θεωρώ ότι θα είμαστε έτοιμοι για αυτή την πρόκληση, ώστε να κερδίσουμε το παιχνίδι και να περάσουμε στην οκτάδα".

Η Ελλάδα αντιμετώπισε στο Βέλγιο στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας ενόψει Eurobasket. Πλέον θα αντιμετωπίσει τα "λιοντάρια" με φόντο τη συμμετοχή στα προημιτελικά της διοργάνωσης. "Είναι σημαντικό ότι παίξαμε σε φιλικό με το Βέλγιο. Όπως και με τους Ολλανδούς, τους οποίος αντιμετωπίσαμε στον όμιλο του Ζάγκρεμπ. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί υπό εντελώς διαφορετικές συνθήκες. Τότε είχαμε μόνο μια προπόνηση και πολύ βαριά πόδια... Γνωρίζουμε τις δυνατότητες αυτής της ομάδας. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα πειθαρχημένο σύνολο, με αυτοματισμούς, που σουτάρει πολύ. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στην άμυνα".

Ο Κατσικάρης ρωτήθηκε αν η Εθνική θα δυσκολευτεί, επειδή το ματς διεξάγεται στις 15:30 ώρα Ελλάδας. "Πλέον δεν μπορούμε να μιζεριάζουμε. Η οργάνωση δεν είναι η καλύτερη ενώ υπάρχει καθυστέρηση μισής ώρας στις προπονήσεις. Η ομάδα θα είναι έτοιμη και συγκεντρωμένη. Το θέμα είναι να προσαρμοστούν αυτοί σε εμάς κι όχι εμείς στους Βέλγους".

Η Εθνική καλείται να προκριθεί σε νοκ άουτ παιχνίδι μετά το 5-0 στον όμιλο. Όπως ακριβώς και πέρσι, όταν αποκλείστηκε εν τέλει από τη Σερβία. "Έχει συζητηθεί πολύ αυτό το σε σχέση με πέρυσι. Είναι κουραστικό. Του δίνεις σημασία, το αναλύεις, κάποια στιγμή όμως χάνει την ουσία του και δεν το σκέφτεσαι καν. Το είπα και έτσι είναι ότι κάθε τουρνουά είναι διαφορετικό, κάθε παιχνίδι διαφορετικό. Όπως και το άλλο με τη στατιστική ότι από το 2009 δεν έχουμε φτάσει στους οχτώ. Είναι πράγματι δύσκολο, πράγματι όλοι το θέλουμε όμως να προχωρήσουμε από τον πρώτο ως τον τελευταίο Έλληνα, όχι μόνο από τον πρώτο ως τον τελευταίο της ομάδας. Και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Δεν πρέπει να βάλουμε παραπάνω τίποτα από το ίδιο το παιχνίδι. Θέλουμε όλοι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να περάσουμε στους οχτώ".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ