ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κατσικάρης: "Κάναμε το βήμα παραπάνω στο παιχνίδι του μισού γηπέδου"

Ο Φώτης Κατσικάρης έμεινε ικανοποιημένος από την εξέλιξη που έδειξε η Εθνική στο παιχνίδι του μισού γηπέδου, αλλά και στον τρόπο που λειτούργησε στο ανοιχτό γήπεδο, στη νίκη της Ελλάδας επί της Τουρκίας στο δεύτερο φιλικό.

Η Εθνική μας ομάδα νίκησε για δεύτερη σερί φορά την Τουρκία, αυτή την φορά στην Κωνσταντινούπολη, με σκορ 70-75 , σε ένα ματς φιλικού χαρακτήρα, ενόψει του προολυμπιακού τουρνουά στο Τορίνο. Ο προπονητής της ελληνικής ομάδας έμεινε ικανοποιημένος από την εξέλιξη που έδειξαν οι παίκτες του σαν σύνολο στον τρόπο λειτουργίας τους στο παιχνίδι του μισού γηπέδου.

Ο Φώτης Κατσικάρης σχολίασε πως: "Ήταν ένα πολύ καλύτερο τεστ σε σχέση με το πρώτο στην Αθήνα. Περιμέναμε πως οι Τούρκοι θα ήταν καλύτεροι σε αυτό το παιχνίδι, ιδιαίτερα στην άμυνα, στην τραναζίσιον άμυνα και αυτό μας βοήθησε να δούμε λιγάκι παραπάνω πολλά σετ παιχνίδια, παιχνίδι στο μισό γήπεδο και πως θα μπορέσουμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί εκεί.

Έγιναν πολλά λάθη, κάναμε πολλά λάθη, υπήρχαν πολλές κατοχές στο παιχνίδι παρά το ότι το σκορ είναι σχετικά χαμηλό αλλά για εμάς το καλό εστιάζεται σε δύο κομμάτια: Θεωρώ πως κάναμε ένα βήμα παραπάνω σε ότι αφορά το μισό γήπεδο, στο πως μποορύμε να χτυπήσουμε τον αντίπαλο στις αδυναμίες που μπορούν να παρουσιαστούν και βέβαια στην άμυνα είχαμε πάλι όχι τη διάρκεια του προηγούμενου παιχνιδού, αλλά εκεί που έπρεπε ξαναβγήκαμε πάλι στο ανοιτό γήπεδο με το πρες, κλέψαμε κάποιες μπάλες στο κρίσιμο σημείο και γυρίσαμε το παιχνίδι όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ.

Βέβαια από την άλλη τους δώσαμε κάποια τρίποντα σε ένα διάστημα που θα μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα και να έχουμε καλύτερη επικονωνία στις αλλαγές που θα παξουμε πάνω στους σουτέρ. Γενικά, ήταν ένα καλό τεστ, σε κάποιες συνθήκες παρόμοιες με αυτές που θα συναντήσουμε και στο επίσημο τουρνουά».

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ