ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κατσικάρης: "Ήταν ένα mind game"

Κατσικάρης: "Ήταν ένα mind game"

Ο Φώτης Κατσικάρης μίλησε για τη σημασία της νίκης επί της Κροατίας, κρατώντας πάντως χαμηλούς τόνους. "Ήταν ένα δυνατό crash test για την ομάδα", τόνισε. Τι είπε για τον Βασίλη Σπανούλη και το σχήμα με τους τρεις "κοντούς".

Το πιο σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της πρωτιάς στον γ' όμιλο έγινε απόψε από την Εθνική, η οποία επικράτησε της Κροατίας στη Zagreb Arena (72-70) και έχει το πάνω χέρι για να τερματίσει στην κορυφή του ομίλου.

Παρά τη φυσιολογική ευφορία που υπήρχε πάντως, ο Φώτης Κατσικάρης προτίμησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους αφού " αυτό το παιχνίδι δεν δίνει ουσιαστικά τίποτα στην πορεία της διοργάνωσης. Μας δίνει όμως πολλά ως ομάδα. Όταν καταρτίσαμε αυτή τη δωδεκάδα ήταν η ιδέα μας να μην τα παρατάμε. Όλα τα παιδιά έδωσαν το 100%. Διορθώσαμε όλα τα προβλήματα με μεγάλη αυταπάρνηση. Έχουμε μερικούς από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη στις αποφάσεις που παίρνουμε στα τελευταία λεπτά των αγώνων. Είναι μία πάρα πολύ σημαντική νίκη από τον τρόπο με τον οποίο ήρθε", τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, πριν αναφερθεί στα πολλά διαφορετικά σχήματα που δοκίμασε:

" Έχουμε στο μυαλό μας αρκετούς σχηματισμούς για την πεντάδα, ώστε να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε κάθε περίσταση. Όταν παίζουμε με τρία γκαρντ, ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Είναι παιδιά με μυαλό. Έκαναν τη διαφορά στο τέλος".

Όταν ρωτήθηκε για την απόδοση του Βασίλη Σπανούλη, δεν θέλησε να σταθεί σε έναν μόνο παίκτη, αλλά στο σύνολο. " Δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε παίκτες. Είναι μια ομάδα που κάθε μέρα παίζει κι άλλος καλά. Μετά το ημίχρονο η ομάδα έδειξε τις δυνατότητές της. Τα παιδιά έπαιξαν σαν ένα σώμα, κι αυτό είναι το στίγμα. Σίγουρα θα χάσουμε παιχνίδια. Απλά ελπίζω να μην είναι από αυτά που... δεν πρέπει να χάσουμε. Χάσαμε τρία αμυντικά ριμπάουντ στο τελευταίο λεπτό, αλλά δεν το πληρώσαμε. Πιστεύω πως άμα θέλεις πολύ κάτι, τότε γίνεται αυτό που στοχεύεις", είπε και πρόσθεσε:

" Έχουμε πει ότι αυτή η ομάδα μπορεί είτε να τρέξει, είτε να πάει κοντά στο καλάθι. Απόψε θέλαμε να χτυπήσουμε τους ψηλούς της Κροατίας στα πόδια. Είμαστε μια ομάδα που ακόμη δεν έχει παίξει στο πικ της απόδοσής της, αλλά βρίσκει πάντα λύσεις. Η Κροατία είναι μια πολύ ταλαντούχα ομάδα, με σουτ και δυνατότητες. Παρότι δεν είχαμε καλές επιλογές στην επίθεση και καλά ποσοστά, διεκδικήσαμε τα ριμπάουντ και βρήκαμε λύσεις από εκεί".

Εν συγκρίσει με την ομάδα που παρατάχθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο: " Η περσινή ομάδα είναι στην ιστορία. Φέτος παίζουμε διαφορετικά. Έχουμε προσθέσει πράγματα στο παιχνίδι μας, έχουμε διαφοροποιήσει κάποια πράγματα. Όλη η προσοχή μας είναι στο πως θα παίξουμε καλύτερα", τόνισε, για να καταλήξει λέγοντας πως " απόψε ήταν ένα mind game για την ομάδα, ένα crash test. Να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ