ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κατσικάρης: "Επικίνδυνη η πρεμιέρα"

Κατσικάρης: "Επικίνδυνη η πρεμιέρα"

Ο Φώτης Κατσικάρης υπενθύμισε ότι η Εθνική ομάδα είναι πάντα έτοιμη να κερδίζει τα παιχνίδια και εξήγησε πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα βρίσκει ρυθμό σε κάθε ματς (VIDEOS).

Η Εθνική Ανδρών αντιμετωπίζει αύριο (5/9, 19:00) τα Σκόπια στην πρεμιέρα του Eurobasket 2015 και ο Φώτης Κατσικάρης τόνισε ότι η ελληνική ομάδα πρέπει να αποφύγει τα κενά διαστήματα.

Ζάγκρεμπ, αποστολή: Γιώργος Οικονόμου

Ο Φώτης Κατσικάρης εξήγησε στην αρχική του τοποθέτηση: "Είναι αλήθεια πως ό,τι ήταν να κάνουμε, το κάναμε. Περιμένουμε με μεγάλη αγωνία να ξεκινήσει η διοργάνωση και είμαστε ανυπόμονοι. Η ομάδα έχει μία βελτίωση στην άμυνα και σε αυτό το κομμάτι θα πρέπει να στηριχθούμε. Υπάρχει διάθεση και τα προσόντα για να παίξουμε αυτό που θέλουμε στην άμυνα. Αν μπούμε με αυτή τη νοοτροπία από αύριο, η ομάδα θα βρίσκει και ρυθμό για θα βελτιώνεται σε κάθε παιχνίδι. Όπως έγινε η προετοιμασία και έτσι όπως είναι η δωδεκάδα, δεν θέλαμε να είμαστε σε τοπ φόρμα στα παιχνίδια του ομίλου".

Πρόσθεσε, δε, πως: "Η ομάδα είναι πάντα έτοιμη να κερδίζει τα παιχνίδια. Τελειώνοντας τον όμιλο η ομάδα θα είναι σε πικ φόρμα, εάν φυσικά δεν έχουμε κάποιον τραυματισμό. Έχουμε μία δωδεκάδα αυτή τη στιγμή και έχουν γίνει διάφορες αναλύσεις. Όταν λέμε στο πικ, πέρα από τους ρόλους που έχουμε συζητήσει, το θέμα είναι να βρουν ρυθμό οι παίκτες που δεν έχουν βρει. Ξέρετε καλά ότι δεν θα μοιραστεί ο χρόνος σε δώδεκα παίκτες. Εξαρτάται το παιχνίδι. Και το λέω για να προλάβω καταστάσεις, πως εάν δεν παίξει κάποιος σε ένα παιχνίδι δεν θα σημαίνει κάτι. Γνωρίζω τους παίκτες καλά και εδώ ήρθαμε να παίξουμε σοβαρά και να είμαστε σοβαροί για 40 λεπτά. Ξέρουμε την επικινδυνότητα της πρεμιέρας".

Σε ό,τι αφορά την πρεμιέρα με τα Σκόπια, ο ομοσπονδιακός τεχνικός ανέφερε: "Μπορεί να λείπουν κάποιοι παίκτες από την ΠΓΔΜ, αλλά είναι ομάδα του γιουγκοσλάβικου στιλ. Είναι ένας όμιλος που βάσει προγράμματος είναι σημαντικό να μην έχουμε κενά διαστήματα. Έχουμε ένα ντέρμπι με την Κροατία και βλέπουμε. Είναι διαφορετικές συνθήκες σε κάθε παιχνίδι. Έχουμε μιλήσει για το ρόλο του καθενός. Το θέμα είναι να μπαίνεις και να κάνεις το καλύτερο που μπορείς. Ο καθένας να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει".

Ο Φώτης Κατσικάρης μίλησε για την επίσκεψή του στο μουσείο Ντράζεν Πέτροβιτς : "Είχαμε την ευκαιρία να πάμε στο μουσείο του Ντράζεν Πέτροβιτς και ήταν μεγάλη η έκπληξη με την παρουσίαση της φανέλας του Στεφ Κάρι. Ήταν συγκινητικό. Είναι ένα λιτό, αλλά πολύ όμορφο μουσείο για μία τεράστια μορφή του παγκοσμίου μπάσκετ. Την είχα γνωρίσει και παλιότερα τη μητέρα του Ντράζεν και ξέρω τι κάνει κάθε μέρα για τη μνήμη του γιου της. Μου μίλησε για την αγάπη των Ελλήνων στον Πέτροβιτς".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ