ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κατσικάρης: "Δεν είχαμε την απαιτούμενη ενέργεια"

Κατσικάρης: "Δεν είχαμε την απαιτούμενη ενέργεια"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Εθνική ομάδα πήρε τη νίκη απέναντι στο Μεξικό (86-70), αλλά ο Φώτης Κατσικάρης εστίασε στο κακό πρώτο μισό που έδωσε τη δυνατότητα στους αντιπάλους μας να διεκδικήσουν τη νίκη.

Η νίκη επί του Μεξικό (86-70) ενδεχομένως να ήρθε πιο δύσκολα απ ότι περίμεναν οι περισσότεροι, επειδή οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη δεν είχαν την εικόνα που θα ήθελαν κι οι ίδιοι στο πρώτο μέρος. Κάτι στο οποίο στάθηκε κι ο Φώτης Κατσικάρης μιλώντας μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Αποστολή στο Τορίνο: Σπύρος Καβαλιεράτος

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε μετά το τέλος του αγώνα πως " ήταν προφανές πως είχαμε δύο διαφορετικά ημίχρονα. Στο πρώτο δεν είχαμε ενέργεια, συγκέντρωση, ταχύτητα στο παιχνίδι μας. Παίζαμε πολύ αργά, σε χαμηλό ρυθμό. Το Μεξικό εκμεταλλεύτηκε αυτό το γεγονός, όλα μας τα λάθη. Δεν είχαμε την ενέργεια που θέλουμε να βγάζουμε στο παρκέ. Μόλις γυρίσαμε από τα αποδυτήρια, ήμασταν πολύ καλύτεροι. Ελέγξαμε το ριμπάουντ και πετύχαμε αρκετούς πόντους στο ανοιχτό γήπεδο. Πρέπει να συγχαρώ το Μεξικό για την προσπάθειά του, αλλά και την ομάδα μου για τη νίκη".

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Αθηναίου σχολίασε ότι " δεν ξεκινήσαμε όπως θέλαμε, όπως είπαμε στα αποδυτήρια. Το Μεξικό εκμεταλλεύτηκε τα άσχημα σημεία μας στο παιχνίδι, έβαλε κάποια σουτ και πήρε το προβάδισμα. Στο δεύτερο μέρος έπρεπε να είμαστε πιο σκληροί, κι αυτό κάναμε. Από την καλή μας άμυνα βρήκαμε ρυθμό στην επίθεση. Τώρα, προχωράμε μπροστά. Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι την Παρασκευή, όπου πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Ξέρουμε τις δυσκολίες".

Μάντζαρης: "Να μην αφήσουμε να μας πάρει η κατηφόρα"

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης δεν "κρύφτηκε" και σχολιάζοντας το παιχνίδι με το Μεξικό τόνισε: " Στο πρώτο ημίχρονο τους κοιτάγαμε και τα έβαζαν όλα, όμως στο δεύτερο παίξαμε πιο μπασκετικά με πάθος τους εξουδετερώσαμε σε μεγάλο βαθμό. Προσπαθούμε να είμαστε καλύτεροι από το προηγούμενο παιχνίδι. Αυτό είναι το σημαντικότερο. Να βελτιωνόμαστε από αγώνα σε αγώνα".

Ο στόχος της Ελλάδας είναι να βρεθεί στους Ολυμπιακούς αγώνες και ο γκαρντ του Ολυμπιακού έδειξε το πάθος που υπάρχει στις τάξεις των παικτών γι αυτόν τον μεγάλο στόχο. " Όλοι θέλουμε να φτάσουμε στην Ολυμπιάδα" είπε αρχικά και πρόσθεσε: " Θα ήταν μεγάλη τιμή αν καταφέρω να βρεθώ. Πιστεύω είναι η ύψιστη τιμή για έναν αθλητή να βρεθεί στους Ολυμπιακούς αγώνες και γι αυτό όλοι θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό είτε είναι νέοι είτε μεγάλοι είτε άπειροι είτε έμπειροι".

Καταλήγοντας ο Μάντζαρης αναφέρθηκε στα στοιχεία που θα πρέπει να έχει αυτή η ομάδα όταν έρθουν τα κρίσιμα λέγοντας ότι " θα πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα. Είναι δύο δύσκολα νοκ άουτ ματς που δεν υπάρχει γυρισμός. Το παιχνίδι είναι σαράντα λεπτά κι αν σήμερα στο ημίχρονο χάναμε με 2 πόντους κόντρα στην Κροατία μπορεί να χάναμε με 10. Θα πρέπει, λοιπόν, να δείξουμε χαρακτήρα και να μην αφήσουμε να μας πάρει η κατηφόρα".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ