ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Καρβέλας: "Ήρθαμε για να διακριθούμε"

Καρβέλας: "Ήρθαμε για να διακριθούμε"

Ο τιμ μάνατζερ της Εθνικής Εφήβων, Δημήτρης Καρβέλας, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Πάμε αποδυτήρια" για τη "μάχη" του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο τουρνουά του Βόλου.

Η Εθνική Εφήβων μεταφέρει δυο ήττες στην επόμενη φάση του Eurobasket U18 όπου θα αντιμετωπίσει τις Ιταλία, Τουρκία και Ρωσία ενώ ο Δημήτρης Καρβέλας ξεκαθάρισε ενόψει της συνέχειας ότι οι διεθνείς έχουν πεισμώσει.

Συγκεκριμένα, ο τιμ μάνατζερ της Εθνικής U18 μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Πάμε αποδυτήρια" με τον Χρήστο Τσάλτα και τον Αντώνη Κυρίκο::

Γα τις δύο ήττες από την Βοσνία και την Λιθουανία που κουβαλάει η Εθνική στους "8" της διοργάνωσης: "Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλ΄’αμε για έφηβους. Πιστεύω ότι δεν διαχειρίστηκαν σωστά αυτά τα δύο παιχνίδια, με αποτέλεσμα να έρθουν οι ήττες στο τέλος. Αυτό τους επηρέασε ψυχολογικά και δουλεύουμε σε αυτό το κομμάτι. Είναι παιδιά και στενοχωριούνται πάρα πολύ. Χθες δεν μπορούσαν να κοιμηθούν από την στενοχώρια τους. Δουλειά μου είναι να μπαίνω μπροστά τους σαν ασπίδα. Είμαστε όλη μέρα δίπλα τους".

Για το που εντοπίζει το αγωνιστικό πρόβλημα της Εθνικής: "Το πρόβλημα υπάρχει στην επίθεση και σε αυτό παίζει ρόλο το ότι ο Χαραλαμπόπουλος είναι κόμη ανέτοιμος και δεν μπορεί να δημιουργήσει. Τα περισσότερα παιδιά δεν παίζουν στις ομάδες στις οποίες ανήκουν. Τους λείπουν τα παιχνίδια και οι παραστάσεις. Όταν λοιπόν έρχεται η κρίσιμη στιγμή, περιμένουν από τον Χαραλαμπόπουλο να κάνει κάτι αλλά το παιδί υπερβάλει εαυτόν και παίζει. Ήρθε εδώ χωρίς να έχει κάνει προπόνηση. Το πόδι του είναι κατά 60% έτοιμο. Το πατάει και πονάει. Κάνει τεράστια προσπάθεια για να παίξει".

Για το αυριανό (27/7, 19:15) παιχνίδι με την Ιταλία: "Τα παιδιά έχουν πεισμώσει. Ξέρουν ότι οι μέχρι τώρα εμφανίσεις τους δεν αρμόζουν στο επίπεδό τους. Θέλουν να διακριθούν. Αύριο θέλουν να κερδίσουν και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουν. Είναι πωρωμένα. Ξεχνάμε ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα και πάμε για τη νίκη αύριο. Για εμάς το αυριανό παιχνίδι είναι ένας μεγάλος τελικός".

Για τη διοργάνωση: "Αυτό το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι βατό. Δεν υπάρχει το μεγάλο φαβορί σε αυτή τη διοργάνωση. Όλες οι ομάδες είναι στα μέτρα μας. Δεν ήρθαμε απλώς για να μπούμε στην οκτάδα. Ήρθαμε για να διακριθούμε. Για να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Δεν έχουμε να φοβηθούμε καμία ομάδα. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και να κερδίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο".

Για τον φίλαθλο κόσμο στον Βόλο: "Έχουμε μεγάλη υποστήριξη από τον κόσμο. Ακόμη και στις δύο ήττες που κάναμε ο κόσμος έμεινε στις θέσεις του και μας χειροκρότησε. Δεν έχουμε κανένα παράπονο. Πιστεύω ότι στο τέλος θα τους ανταμείψουμε".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ