ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Καλάθης: "Θέλουμε να φτάσουμε μέχρι το τέλος του δρόμου"

ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ÅËËÁÄÁ - ÖÉÍËÁÍÄÉÁ / EUROBASKET 2017 / GREECE - FINLAND / ÊÁËÁÈÇÓ / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ÅËËÁÄÁ - ÖÉÍËÁÍÄÉÁ / EUROBASKET 2017 / GREECE - FINLAND / ÊÁËÁÈÇÓ / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της FIBA ο Νικ Καλάθης δήλωσε ότι η Εθνική Ανδρών θέλει να φτάσει μέχρι την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Eurobasket, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει όλα να γίνουν βήμα-βήμα.

Επειτα από τις... περιπέτειες στην φάση των ομίλων, η Ελλάδα ετοιμάζεται πλέον για τον αγώνα με την Λιθουανία για την φάση των "16" του Eurobasket (9/9, 21:30, LIVE Blog από το Sport24.gr). Η ψυχολογία έχει εμφανώς αλλάξει. Και ο Νικ Καλάθης δεν διστάζει να βάλει ψηλά τον πήχη.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της FIBA, o γκαρντ του Παναθηναϊκού ήταν ξεκάθαρος όσον αφορά τους στόχους της Εθνικής Ανδρών. " Θέλουμε να φτάσουμε μέχρι το τέλος του δρόμου" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Καλάθης, για να φροντίσει πάντως να προσθέσει άμεσα πως " είμαστε περήφανοι για την παράδοση που έχουμε στο μπάσκετ ως χώρα. Είναι όμως μία διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί βήμα-βήμα. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα και ξέρουμε πότε είναι η καλύτερη στιγμή να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό".

Ο διεθνής γκαρντ τονισε στην συνέχεια ότι θέλει να βγει μπροστά: " Σίγουρα αισθάνομαι ότι πρέπει να πιάσω καλη απόδοση και να βγω μπροστά. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου με όποιον τρόπο μπορώ, είτε αυτο είναι σκοράροντας, είτε δημιουργώντας για τους συμπαίκτες μου, έχοντας έναν ηγετικό ρόλο". Κλείνοντας, δε, ο Καλάθης τόνισε πως " πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Έχουμε μερικούς από τους καλύτερους παίκτες της EuroLeague και μία ομάδα που μπορεί να πετύχει κάτι καλό. Δεν έχουμε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος είναι ένας από τους 5 καλύτερους παίκτες στον κόσμο, και το κενό του δεν καλύπτεται εύκολα. Το γεγονός αυτό μας συσπείρωσε και πλέον κάνουμε όλοι αυτά τα μικρά πράγματα που χρειάζεται για να καλύψουμε το κενό του".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ