ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Καλάθης: "Ο καθένας μπορεί να κερδίσει το Eurobasket 2017"

Καλάθης: "Ο καθένας μπορεί να κερδίσει το Eurobasket 2017"

Ο Νικ Καλάθης μίλησε για το δύσκολο ματς με τη Γαλλία, αλλά και για το γεγονός ότι το Eurobasket 2017 είναι πολύ ισορροπημένο

Το Eurobasket 2017 άρχισε με την Γεωργία και την Φινλανδία να κλέβουν την παράσταση και να στέλνουν μήνυμα ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο σε αυτή την διοργάνωση. Οι εκπλήξεις παραμονεύουν και ο Νικ Καλάθης εξήγησε πως περίμενε να συμβεί κάτι τέτοιο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΕΛΣΙΝΚΙ: Σπύρος Καβαλιεράτος

"Έλεγα στον Θανάση Αντετοκούνμπο, που είναι συγκάτοικός μου, πως είναι ένα πολύ ισορροπημένο το Eurobasket 2017, μπορεί να το κερδίσει ο καθένας", είπε ο 28χρονος γκαρντ και συμπλήρωσε αναφερόμενος στο ματς με τη Γαλλία: "Είμαστε έτοιμοι. Η Γαλλία προέρχεται από ήττα και θα έχει περισσότερο κίνητρο. Εμείς θέλουμε να δούμε πού βρισκόμαστε. Παρακολούθησα το ματς της Γαλλίας με την Φινλανδία, θεωρώ πως δεν έπαιξαν όσο καλύτερα μπορούσαν στην πρεμιέρα, αλλά οι διοργανωτές διαθέτουν εξαιρετικό σύνολο. Πρέπει να σταματήσουμε τους σκόρερ τους και τους παίκτες που κάνουν πολλές δουλειές. Η Γαλλία έχει γκαρντ όπως οι Φουρνιέ, Ντε Κολό και Ερτέλ, ενώ έχει και τον Ντιαό που ελέγχει τα πάντα στην ομάδα. Εμείς έχουμε ισορροπία και στα γκαρντ και στη ρακέτα. Έχουμε παίκτες όπως ο Μπουρούσης και ο Πρίντεζης στο λόου ποστ. Μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά πράγματα στην επίθεση".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ελληνική ομάδα και στην απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο: "Προχωραμε βήμα-βήμα, στόχος είναι να βελτιωνόμαστε. Στο πρώτο ματς δεν παίξαμε όπως θέλαμε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο ήμασταν καλύτεροι. Το κλειδί και για τη συνέχεια θα είναι η άμυνα, γιατί έτσι βρίσκουμε σκορ στο ανοιχτό γήπεδο, ενώ στο σετ παιχνίδι πηγαίνουμε πιο αργά. Φυσικά η απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο πλήγωσε την ομάδα, είναι από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, αλλά έχουμε πολλά παιδιά που παίζουν σε πολύ υψηλό επίπεδο στην EuroLeague. Φυσικά δεν έχουμε έναν παίκτη να κάνει ό,τι ο Γιάννης μέσα στο γήπεδο, αλλά σαν σύνολο μπορούμε να καλύψουμε το κενό του. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε 6-7 παίκτες που έπαιζαν κυρίως, ενώ οι υπόλοιποι δεν είχαν πολύ χρόνο. Πλέον δεν ισχύει αυτό. Εχουμε πιο ισχυρό σύνολο. Θα πρέπει να παίξουμε καλά για 40 λεπτά. Αν το κάνουμε και είμαστε συγκεντρωμένοι, έχουμε πιθανότητες νίκες. Αρκεί να σταματήσουμε τους γκαρντ τους".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ