ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Καλάθης: "Αυτή την στιγμή δεν βλέπω να έχουμε μειονεκτήματα"

MEDIA DAY ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
MEDIA DAY ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Νικ Καλάθης μίλησε στο Sport24.gr για τους στόχους της Εθνικής Ανδρών στο EuroBasket, με τον Βαγγέλη Μάντζαρη να προσθέτει πως η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο αποτελεί πυξίδα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Ο Νικ Καλάθης και ο Βαγγέλης Μάντζαρης θα επωμιστούν το βάρος της θέσης "1" στο EuroBasket, με τους δύο έμπειρους πλεϊμέικερ να εξηγούν στο Sport24.gr πως η Εθνική Ανδρών μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα σε Ελσίνκι και Κωνσταντινούπολη.

Στο περιθώριο της Media Day της "γαλανόλευκης", ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Superfoods ανέφερε πως " η ομάδα πηγαίνει καλά, η χημεία μας είναι καλή. Μπορούμε να παίξουμε καλά φέτος, έχουμε ποιοτική ομάδα. Θα μας ταιριάζει το πιο γρήγορο στυλ, θα χρησιμοποιήσουμε τα παιχνίδια προετοιμασίας για να μάθουμε πράγματα και να δούμε που βρισκόμαστε. Έχουμε παιδιά που μπορούν να κάνουν πολλά διαφορετικά πράγματα. Να τρέξουν, να σουτάρουν, να παίξουν άμυνα. Είναι ένα μείγμα πραγμάτων, που μπορεί να βοηθήσει. Αυτή την στιγμή δεν μπορώ να δω κάποια μειονεκτήματα, πραγματικά (αλήθεια)", για να καταλήξει:

" Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει, να παίξουμε καλύτερα την κατάλληλη στιγμή. Δεν χρειάζεται να κάνουμε το καλύτερο παιχνίδι μας στην πρεμιέρα του EuroBasket, αλλά να βελτιωνόμαστε από αγώνα σε αγώνα".

Από την πλευρά του, ο 27χρονος πλεϊμέικερ του Ολυμπιακού εξήγησε ότι " υπάρχει κούραση αυτή την στιγμή, αυτό βέβαια είναι φυσιολογικό. Υπάρχει διάθεση και θέληση να πάμε καλά και να βελτιωθούμε. Πιστεύω ότι η ομάδα αφομοιώνει γρήγορα αυτά που ζητάει ο προπονητής. Ο κόουτς έχει βάλει τις αρχές του, να καταλάβει ο καθένας τον ρόλο του και να βάλουμε τους εαυτούς μας κάτω από την ομάδα", πριν σταθεί στην παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο: " Όταν έχεις ένα παιδί σαν τον Γιάννη (Αντετοκούνμπο) θα πρέπει να είσαι χαζός για να μην επιδιώξει να τον εκμεταλλευτείς στον απόλυτο βαθμό. Προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε το ταλέντο και τις ικανότητές του, να τρέξουμε το γήπεδο. Κι αργότερα στο "πέντε εναντίον πέντε" να εστιάσουμε στα δυνατά μας σημεία".

Σε ό,τι αφορά στον Κώστα Μίσσα, ανέφερε: " Νιώθουμε μεγαλύτερη οικειότητα με τον κ. Μίσσα, γιατί ήμασταν μαζί του επίσης πριν αρκετά χρόνια. Είναι ιδανικός για την Εθνική Ανδρών, γιατί μπορεί να διαχειριστεί άψογα τους παίκτες και την προετοιμασία, μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ταβάνι δεν υπάρχει, αν είμαστε καλοί, θα ξεπεράσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο. Στόχος είναι το μετάλλιο, μπορούμε να τα καταφέρουμε, αλλά είναι νωρίς να πούμε το οτιδήποτε γι αυτό. Ας είμαστε πρώτα υγιείς και βλέπουμε μετά στην πορεία πως θα πάνε τα πράγματα".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ