ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Καϊμακόγλου: "Αυτό που μας κυνηγάει χρόνια"

Καϊμακόγλου: "Αυτό που μας κυνηγάει χρόνια"

Ο Κώστας Καϊμακόγλου μιλάει στο Sport24.gr για το έβδομο καλοκαίρι του στις υπηρεσίες της Εθνικής, παραδέχεται πως... μεγαλώνει βλέποντας τον Αγραβάνη και αναφέρεται στην "κατάρα" των χιαστί.

Η περσινή έκδοση της Εθνικής ομάδας έκανε άψογο πρώτο γύρο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, έπαιξε όμορφο και ελκυστικό μπάσκετ ωστόσο δεν μπόρεσε να κάνει το βήμα παραπάνω στο χιαστί παιχνίδι κόντρα στη Σερβία.

Φέτος το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ταξιδεύει (αρχικά) στο Ζάγκρεμπ και αισιοδοξεί να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται στο Eurobasket 2015, με στόχο τη διάκριση και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Για να γίνει όμως, αυτό, χρειάζονται κάποιες προϋποθέσεις.

Τις εξηγεί ο Κώστας Καϊμακόγλου, μιλώντας στο Sport24.gr και διευκρινίζοντας πως η Εθνική ομάδα είναι "το καλύτερο πράγμα που μπορεί να σου συμβεί!" ενώ αντιλαμβάνεται ότι έχει συμπληρώσει επτά σερί καλοκαίρια στις υπηρεσίες της Ελλάδας. Ο λόγος στον διεθνή φόργουορντ της Ούνικς Καζάν.

Ο Σπανούλης επέστρεψε στην Εθνική, το ίδιο και ο Κουφός. Τι διαφορετικό θα δούμε σε αυτό το Eurobasket, σε σχέση με την ομάδα που εμφανίστηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο;

"Δεν θα περιμένουμε κάτι διαφορετικό. Αυτό που θεωρώ ότι θα πρέπει να κάνει αυτή η Εθνική ομάδα είναι να συνεχίσει από εκεί που έμεινε πέρσι. Να βγάλει, δηλαδή, την καλή και ελκυστική εικόνα που αναγνώρισε όλο το φίλαθλο κοινό. Δυστυχώς είχαμε μια άσχημη βραδιά κι ένα κακό αποτέλεσμα (σ.σ. στο ματς με τη Σερβία) αλλά συγκριτικά με αυτά που χτίσαμε πέρσι, θα πρέπει να πετύχουμε τουλάχιστον τα ίδια και να πάμε κι ένα βήμα παραπάνω, όσον αφορά τη βελτίωση. Να εμφανιστούμε ακόμα καλύτεροι από πέρσι".

Τι είναι η Εθνική ομάδα για τον Κώστα Καϊμακόγλου;

"Το καλύτερο πράγμα που μπορεί να σου συμβεί. Φέτος είναι το έβδομό μου καλοκαίρι και όταν βλέπω τριγύρω μου παιδιά όπως πχ ο Αγραβάνης, που είναι το '94 γεννηθείς, τότε καταλαβαίνω πόσα χρόνια έχω παίξει στην Εθνική ομάδα, όπως και πόσα περισσότερα χρόνια έχουν παίξει κάποια άλλα παιδιά. Και ότι μεγαλώνω σίγουρα (γέλια)! Είναι μια τεράστια τιμή το ότι βρίσκομαι στην Εθνική όλα αυτά τα συνεχόμενα χρόνια".

Συμφωνείς με την άποψη ότι αυτή η Εθνική ομάδα είναι η καλύτερη των τελευταίων ετών;

"Αν πάρουμε το ρόστερ όλων των ομάδων στα χαρτιά, μπορούμε να πούμε τα πάντα. Το θέμα είναι το πώς θα εμφανιστούμε στο γήπεδο. Ξέρεις ότι αν δεν χτιστεί μια οικογένεια και αν δεν είμαστε όλοι αγαπημένοι, δεν θα κάνουμε τίποτα. Πρέπει να πονάμε τον συμπαίκτη μας και να τον στηρίζουμε στις δύσκολες στιγμές, γιατί εκεί φαίνονται οι πραγματικές οικογένειες. Αν καταφέρουμε να αποβάλουμε τον εγωισμό και να γίνουμε πραγματική ομάδα, αυτή η Εθνική μπορεί να πάει και να κατακτήσει τους στόχους της".

Οι οποίοι είναι;

"Εμένα δεν μου αρέσει να μιλάω και να λέω μεγάλα λόγια. Όπως σου είπα και πριν, σίγουρα ο όμιλός μας έχει ομάδες όλων των ταχυτήτων (σ.σ. με Κροατία. Σκόπια, Ολλανδία, Σλοβενία, Γεωργία). Ευελπιστώ να είμαστε μέσα στις τέσσερις πρώτες ομάδες και από 'κει και πέρα να στραφούμε σε αυτό που μας «κυνηγάει» χρόνια, το χιαστί παιχνίδι που είναι και το πιο σημαντικό. Ακόμα και πέρσι ξέραμε ότι αυτό το παιχνίδι θα είναι το πιο δύσκολο, δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Φέτος, λοιπόν, πρέπει να είμαστε λίγο καλύτεροι, να καταφέρουμε να περάσουμε αυτό το εμπόδιο και από εκεί και πέρα θα είναι κοντά ο πρώτος στόχος που είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Βλέποντας και κάνοντας πλέον".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ