ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ηττήθηκε, αλλά προκρίθηκε η Εθνική Γυναικών

Ηττήθηκε, αλλά προκρίθηκε η Εθνική Γυναικών
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Εθνική Γυναικών ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Ρωσία (67-53), αλλά πήρε το εισιτήριο για το EuroBasket 2017. Μεγάλη αντεπίθεση της "γαλανόλευκης" στη δ' περίοδο, περιόρισε την έκταση της ήττας.

Η ανωτερότητα της Ρωσίας επιβεβαιώθηκε στο παρκέ, στον τελευταίο αγώνα της Εθνικής Γυναικών για την προκριματική φάση του EuroBasket 2017. Τα κορίτσια του Κώστα Κεραμιδά ηττήθηκαν από το φαβορί του ομίλου (67-53), αλλά πήραν το εισιτήριο για την τελική φάση του EuroBasket 2017, ως μια εκ των έξι καλύτερων "δεύτερων" των εννιά ομίλων.

Η MVP

Η Μαρία Βαντέεβα ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια στη νίκη της ομάδας της επί της Ελλάδας, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 20 πόντους (8/13 δίποντα, 4/6 βολές), 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 λάθη, 2 κλεψίματα και 3 τάπες σε 28'19'' συμμετοχής.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο β' δεκάλεπτο, όταν η Ρωσία πάτησε το γκάζι και ξέφυγε οριστικά. Οι γηπεδούχες σημείωσαν σε 2'54'' τον ίδιο αριθμό πόντων (13) που είχαν σε όλη την α' περίοδο, για να χτίσουν το +25 (42-17) με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η Ρωσία πήρε τα μισά ριμπάουντ (15) απ όσα διεκδικήθηκαν στο ελληνικό καλάθι, με τις ψηλές της να κυριαρχούν σε αυτό το κομμάτι.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Μετά από ένα εξαιρετικό -τηρουμένων των αναλογιών- α' δεκάλεπτο, όπου η Ρωσία υποχρεώθηκε σε κακές επιλογές στην επίθεση, η Εθνική Γυναικών έχασε την επαφή της με το σκορ. Από τη στιγμή που οι γηπεδούχες βρήκαν ρυθμό στην επίθεση και έτρεξαν καλύτερα το γήπεδο, βρήκαν την ευκαιρία να απομακρυνθούν στο σκορ και να βάλουν τις βάσεις της νίκης τους. Το +25 (42-17) του ημιχρόνου έδειχνε άλλωστε ποιος είχε το πάνω χέρι για τη νίκη - πρόκριση.

Στο γ' δεκάλεπτο, τα κορίτσια του Κώστα Κεραμιδά προσπάθησαν να ισορροπήσουν την κατάσταση, κάτι που κατάφεραν αφού δεν άφησαν τη Ρωσία να μεγαλώσει κι άλλο το προβάδισμά της. Με την Στέλλα Καλτσίδου και τη Λολίτα Λύμουρα να δίνουν λύσεις στις δύο πλευρές του παρκέ, η "γαλανόλευκη" κράτησε τη διαφορά σε... φυσιολογικά επίπεδα, πριν κάνει την τελική της αντεπίθεση. Στα τελευταία μέτρα του αγώνα, η Εθνική Γυναικών έκανε αυτό που έπρεπε.

Πίεσε περισσότερο στην άμυνα, εκμεταλλεύτηκε μια σχετική χαλαρότητα των γηπεδούχων και αφήνοντάς τες για περίπου εφτά λεπτά δίχως πόντο (!), βρήκε τον τρόπο να μειώσει τη διαφορά. Η Άρτεμη Σπανού με τη Ζωή Δημητράκου σκόραραν συνεχόμενα καλάθι, η Ρωσία αδυνατούσε να σκοράρει (σ.σ.: πέτυχε μόλις 5 πόντους στη δ' περίοδο) και κάπως έτσι η διαφορά έπεσε σχεδόν στο μισό, στο τέλος του αγώνα (67-53).

Παρά την ήττα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε την πρόκριση για την τελική φάση του EuroBasket 2017, ως μια εκ των έξι καλύτερων "δεύτερων" στους εννιά ομίλους της προκριματικής φάσης.

Τα δεκάλεπτα: 13-8, 42-17, 62-39, 67-53.

ΡΩΣΙΑ: Ζέντικ 8 (2), Μούσινα 2, Μπελιάκοβα 10 (2), Βαντέεβα 20 (8/13 διπ.), Λεβτσένκο 4, Βίντμερ 5, Κιρίλοβα 6 (2), Σάποβα, Μπέγκλοβα 8 (2), Τσερεπάνοβα, Μάιγκα 4, Ανοΐκινα.

ΕΛΛΑΔΑ: Νικολοπούλου 2, Δημητράκου 12, Χατζηνικολάου 6, Παπαμιχαήλ, Λύμουρα 7 (1), Σωτηρίου, Κοσμά 3 (1), Σπανού 11, Σπυριδοπούλου, Καλτσίδου 12 (6 κλεψ.)

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ