ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η "τράπουλα" του Παπαθεοδώρου

Η "τράπουλα" του Παπαθεοδώρου
INTIME SPORTS

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου για να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης είχε στα χέρια του δώδεκα "χαρτιά" που έκαναν τη διαφορά σε κάθε παιχνίδι. Διαβάστε στο Sport24.gr για την τράπουλα του ομοσπονδιακού τεχνικού και τους... μπαλαντέρ που ήταν περισσότεροι απ ότι νομίζετε.

Το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής είναι εστιασμένο -όχι άδικα- στους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και Γιώργο Παπαγιάννη. Οι "Διόσκουροι" της Εθνικής Εφήβων δεν είναι όμως... μόνοι τους σε αυτό το Πανευρωπαϊκό. Μαζί υπάρχουν άλλα δέκα παιδιά που έχουν δώσει τα πάντα μέχρι τώρα στη διοργάνωση, συμβάλλοντας το καθένα με τον δικό του τρόπο. Δεν θα γινόταν άλλωστε δουλειά, αν δεν υπήρχαν οι κατάλληλοι συμπαίκτες για τους δύο άσους του Παναθηναϊκού.

Το Sport24.gr συγκέντρωσε τα στοιχεία των οκτώ αγώνων που προηγήθηκαν του τελικού και βγάζει το... πόρισμα που δείχνει πως η "τράπουλα" που είχε στα χέρια του ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είχε πολλούς μπαλαντέρ. Ο καθένας συνείσφερε με διαφορετικό τρόπο, αλλά το μείζον είναι πως στο φινάλε των αγώνων...

* Με Κροατία (64-41): Ο Δημήτρης Φλιώνης αποτελεί τον βασικό "άσο" της Εθνικής Εφήβων στην πρεμιέρα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όντας ο καλύτερος δημιουργός της. Τελειώνει το παιχνίδι με μόλις 5 πόντους (1/2 δίποντα, 1/1 τρίποντα), αλλά παράλληλα έχει 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 3 κλεψίματα. Είναι από τους λίγους pass first poing guards που υπάρχουν σε αυτή τη διοργάνωση. Κάτι που αποδεικνύει με τις επιδόσεις του στο κομμάτι της δημιουργίας.

* Με Λιθουανία (64-70): Ο Διονύσης Σκουλίδας πραγματοποιεί ίσως την καλύτερη εμφάνισή του (επιθετικά τουλάχιστον) στη διοργάνωση. Πατάει το παρκέ για 37 λεπτά και με 18 πόντους (με 1/3 δίποντα και 5/11 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα κάνει ό,τι μπορεί για να δώσει στην Ελλάδα τη νίκη. Δεν τα καταφέρνει, αλλά δείχνει ότι αποτελεί σημαντικό κομμάτι της "γαλανόλευκης".

Η "τράπουλα" του Παπαθεοδώρου
INTIME SPORTS

Με Βοσνία (59-60): Με τον Γιώργο Παπαγιάννη να είναι άστοχος (3/11), ο Βασίλης Χρηστίδης αναλαμβάνει δράση. Στα μόλις 15 λεπτά που αγωνίστηκε πρόλαβε να σκοράρει 16 πόντους (με 7/10 δίποντα και 2/4 βολές) και να μαζέψει 5 ριμπάουντ. Κάνει ζημιά στη φροντ λάιν της Βοσνίας, αλλά δεν μπορεί να αποτρέψει το μοιραίο, με την Ελλάδα να γνωρίζει τη δεύτερη διαδοχική ήττα της.

* Με Ιταλία (63-52): Ο Μιχάλης Λούντζης κάνει... νέο ξεκίνημα στο Πανευρωπαϊκό. Απέναντι στην Ιταλία θυμάται την αμυντική του αποτελεσματικότητα, μαζί με την οξυδέρκειά του στο μπροστά μέρος του παρκέ. Ολοκληρώνει την αναμέτρηση με τη "σκουάντρα ατζούρα" έχοντας 8 πόντους, 9 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Από κοντά κι ο Διονύσης Σκουλίδας, που σημειώνει 17 πόντους (με 3/7 τρίποντα) και μαζεύει 6 ριμπάουντ.

* Με Τουρκία (77-54): Εδώ είχαμε... καρέ των διακριθέντων. Στην άμυνα ήταν το δίδυμο των Μιχάλη Λούντζη - Διονύση Σκουλίδα αυτό που έκανε τη διαφορά, αναλαμβάνοντας το μαρκάρισμα του Φουρκάν Κορκμάζ. Η αποστολή επετεύχθη αφού ο ηγέτης των Τούρκων ολοκλήρωσε το παιχνίδι με μόλις 2 πόντους και 1/8 σουτ εντός παιδιάς. Στην άλλη πλευρά του παρκέ, αυτοί που ξεχώρισαν ήταν οι Βασίλης Μουράτος (8 πόντοι, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα) και Νίκος Δίπλαρος (9 πόντοι) που άλλαξαν τον ρυθμό της "γαλανόλευκης" στο δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο, βοηθώντας στην "εκτόξευση" της διαφοράς.

* Με Ρωσία (61-57): Το παιχνίδι ήταν θεωρητικά αδιάφορο, αφού η Ελλάδα ήταν σίγουρα τέταρτη στον όμιλό της. Η Ρωσία βρισκόταν διαρκώς μπροστά στο σκορ, μέχρι να αναλάβει δράση ο Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς. Ο βραχύσωμος γκαρντ ήρθε από τον πάγκο, για να σκοράρει 19 πόντους με 5/9 τρίποντα και να αλλάξει άρδην την εικόνα της αναμέτρησης, με την Ελλάδα να πετυχαίνει την τρίτη διαδοχική της νίκη στον Βόλο.

Η "τράπουλα" του Παπαθεοδώρου
INTIME SPORTS

Με Γαλλία (67-59): Παρότι επιθετικά αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα, στο κομμάτι της άμυνας και της δημιουργίας, ο Βασίλης Μουράτος συνέχισε τις υψηλές πτήσεις του. Ο γκαρντ του Ολυμπιακού είχε 5 πόντους, 3 ριμπάουντ, 7 ασίστ και μαζί με τον Νίκο Δίπλαρο (8 πόντοι, 4 ασίστ) βοήθησαν σημαντικά με τη δράση τους στην περιφέρεια.

* Με Λιθουανία (68-58): Ο Μιχάλης Λούντζης επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις (αμυντικά) κι ο Νίκος Δίπλαρος ήταν καθοριστικός στην επίθεση. Ο Πατρινός πλεϊμέικερ είχε 9 πόντους με 3/5 τρίποντα, όλα εκ των οποίων μπήκαν σε κρίσιμο σημείο. Ειδικά αυτό που έβαλε με 2'20'' για το φινάλε της αναμέτρησης, δίνοντας στην Εθνική Εφήβων προβάδισμα οκτώ πόντων (63-55).

*Με Τουρκία (64-61): " Μόλις τελείωσε ο ημιτελικός έλεγα στους προπονητές "φέρτε μου τον Κορκμάζ". Δεν είχα κάτι άλλο στο μυαλό μου", είπε ο Διονύσης Σκουλίδας μετά το φινάλε του τελικού. Κι έτσι έγινε! Με την άμυνα που έπαιξε πάνω στον αρχηγό της Τουρκίας άλλαξε τα δεδομένα στο παιχνίδι. Από κοντά κι ο Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς που πέτυχε καθοριστικά σουτ τριών πόντων, συνεισφέροντας σημαντικά στη μείωση της διαφοράς και την ανατροπή.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ