ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η λογομαχία στο πούλμαν και ο ηγετικός ρόλος του Πρίντεζη

ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ÅËËÁÄÁ - ÃÁËËÉÁ / EUROBASKET 2017 / GREECE - FRANCE (EUROKINISSI)
ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ÅËËÁÄÁ - ÃÁËËÉÁ / EUROBASKET 2017 / GREECE - FRANCE (EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ηγετική παρέμβαση του Γιώργου Πρίντεζη στη κόντρα των Θανάση Αντετοκούνμπο και Ιωάννη Παπαπέτρου που συνεχίστηκε στο πούλμαν και η καθοριστική συζήτηση του φόργουορντ του Ολυμπιακού και του αρχηγού Γιάννη Μπουρούση με όλους τους παίκτες, η οποία είχε καταλυτικό χαρακτήρα για τη συσπείρωση των διεθνών στο ματς με την Πολωνία. Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Sport24.gr.

Το κλίμα στο στρατόπεδο της Εθνικής, ύστερα απ' τη "βαριά" ήττα με 89-77 απ' τη Φινλανδία, ήταν "ηλεκτρισμένο". Τα συνεχόμενα αρνητικά αποτέλεσμα, αλλά κι η κάκιστη εικόνα της ομάδας προκάλεσαν νευρικότητα μεταξύ των διεθνών.

Αποκορύφωμα, οι δηλώσεις του Θανάση Αντετοκούνμπο, αλλά κι η "απάντηση" του Ιωάννη Παπαπέτρου στον συμπαίκτη του.

Μάλιστα, η κόντρα των δύο παικτών συνεχίστηκε και μετά την αποχώρηση της Εθνικής απ' την "Helsinki Arena" και συγκεκριμένα μέσα στο πούλμαν. Οι δύο παίκτες είχαν έντονη λογομαχία για όσα ειπώθηκαν στη μικτή ζώνη, η οποία έληξε ύστερα από την ηγετική παρέμβαση του Γιώργου Πρίντεζη.

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού ζήτησε απ' τους συμπαίκτες του να καθίσουν στις θέσεις τους προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση, αφού μπροστά υπήρχε το κρίσιμο παιχνίδι με την Πολωνία. Μάλιστα τους είπε χαρακτηριστικά: "Βουλώστε το". Παρά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας (κυρίως μέσω των social media), το επεισόδιο σε καμία περίπτωση δεν είχε την έκταση, ούτε και τη σοβαρότητα αυτού ανάμεσα στον Νίκο Παππά και τον Γιάννη Μπουρούση.

Μάλιστα, o 32χρονος παίκτης των "ερυθρολεύκων" μαζί με τον αρχηγό Γιάννη Μπουρούση μίλησαν προς όλους τους παίκτες της Εθνικής στο ξενοδοχείο το πρωί της Τετάρτης (06/09), λίγες ώρες πριν από τον "τελικό" εναντίον της Πολωνίας. Οι δύο έμπειροι παίκτες συζήτησαν για αρκετή ώρα και συμφώνησαν πως πρέπει να ηρεμήσει η κατάσταση, αφού μπροστά υπήρχε ο "do or die" αγώνας με τους Πολωνούς. Οι διεθνείς έδειξαν διαφορετικό πρόσωπο, πήραν την πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης και ίσως η παρέμβαση των δύο "παλιών" να ωφέλησε ως προς τη συσπείρωση και το ομαδικό πνεύμα που έβγαλαν στο παρκέ.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ