ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η κριτική των παικτών της Εθνικής ομάδας

Η κριτική των παικτών της Εθνικής ομάδας
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Εθνική ομάδα νίκησε το Μεξικό (86-70), ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή της στο β' ημίχρονο. Το Sport24.gr κάνει το "ταμείο" της εμφάνισης των διεθνών απέναντι στην ομάδα του Σέρχιο Βαλντεόμιλος.

Η Εθνική ομάδα έκανε το 2/2 στο Προολυμπιακό, αφού επιβλήθηκε του Μεξικό (86-70) , για να πάρει την πρώτη θέση του ομίλου της. Το Sport24.gr κάνει τον απολογισμό της παρουσίας των παικτών του Φώτη Κατσικάρη στον αγώνα με το Μεξικό.

Αποστολή στο Τορίνο: Σπύρος Καβαλιεράτος

Γιάννης Αθηναίου: Ο Φώτης Κατσικάρης τον εμπιστεύτηκε για 18 λεπτά, αλλά ο 28χρονος γκαρντ δεν έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του. Ο απολογισμός του ήταν 1 κλέψιμο και 1 ριμπάουντ, ενώ αστόχησε στο ένα και μοναδικό τρίποντο που επιχείρησε. Το πάλεψε στην άμυνα όσο χρειάστηκε, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όταν μπήκε βοήθησε την Εθνική να δείξει καλύτερο πρόσωπο.

Νικ Καλάθης: Στο πρώτο ημίχρονο ήταν εκτός τόπου και χρόνου, στο δεύτερο όμως ήταν ο λόγος που η Εθνική βρήκε ρυθμό. Ξεκίνησε με τρίποντο, συνεργάστηκε άψογα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και ολοκλήρωσε όπως έπρεπε την εμφάνισή του. Είχε 7 πόντους (όλους στο τρίτο δεκάλεπτο) με 2/3 δίποντα, 1/2 τρίποντα, ενώ μοίρασε 7 ασίστ και πήρε 4 ριμπάουντ, σε 23 λεπτά συμμετοχής.

Γιάννης Μπουρούσης: Σταθερή αξία ο αρχηγός και ηγέτης της Εθνικής, είχε 16 πόντους και 9 ριμπάουντ σε 22:31. Όταν η μπάλα χρειάστηκε πέρασε στο λόου ποστ κι εκεί ο 33χρονος σέντερ έκανε το παιχνίδι του. Στο 1 εναντίον ενός τελείωσε τις φάσεις, στις παγίδες μοίρασε σωστά την μπάλα. Απέναντι σε οργανωμένη άμυνα παραμένει η πιο αξιόπιστη λύση της ελληνικής ομάδας.

Βαγγέλης Μάντζαρης: Οι αριθμοί δεν δείχνουν και πάλι τη δουλειά που κάνει στην ομάδα. Ηρεμεί τους συμπαίκτες του, η άμυνα βελτιώνεται, στο 5 εναντίον 5 κάνει αυτό που πρέπει. Έπαιξε 16:55 και είχε 2 πόντους με 2/3 βολές, είχε 0/1 δίποντο και 0/1 τρίποντο. Μοίρασε 3 ασίστ, πήρε 2 ριμπάουντ, έκανε 1 κλέψιμο και 1 τάπα!!!

Αγραβάνης Δημήτρης: Είχε 7 πόντους σε 17:35 με 4/4 βολές και 1/2 τρίποντα, πήρε 1 ριμπάουντ, μοίρασε 2 ασίστ και συνολικά είχε θετική παρουσία, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι. Ήταν άλλωστε ο καλύτερος στο +/- με 15. Μελανό σημείο η εικόνα στην τελευταία φάση της αναμέτρησης, που αντέδρασε άσχημα προς τον Μάντζαρη μέσα στο παιχνίδι. Τέτοια νεύρα δεν έχουν θέση στην Εθνική ομάδα.

Ιωάννης Παπαπέτρου: Κατάφερε να ευστοχήσει σε... τρίποντο και το πανηγύρισε. Είχε 1/2 δίποντα και 1/4 τρίποντα, με την παρουσία του άνοιξε το γήπεδο αφού απειλεί από μακριά. Ακόμα δεν έχει βρει το ρυθμό που θέλει, είχε πάντως 5 πόντους και 5 ριμπάουντ, μαζί με 2 ασίστ, σε 23 λεπτά συμμετοχής.

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: Είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να κριθεί, αφού μπήκε στα τελευταία 1:43 του ματς. Είχε τυπική συμμετοχή στο ματς με το Μεξικό και αστόχησε στο μοναδικό τρίποντο που επιχείρησε.

Γιώργος Μπόγρης: Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τον Γιώργο Μπόγρη, που απλά έπαιξε 10 δευτερόλεπτα περισσότερα από τον Χαραλαμπόπουλο στο τέλος. Πρόλαβε όμως να σουτάρει δύο φορές και να ευστοχήσει στη μία. Απολογισμός του ήταν 2 ριμπάουντ, 2 πόντοι και 1 ασίστ.

Στράτος Περπέρογλου: Έκανε και πάλι τη δουλειά του, δίχως να πατήσει το γκάζι. Ήταν στην πρώτη πεντάδα, έπαιξε συνολικά 22:36 και είχε 2/2 βολές, 2/4 δίποντα και 1/3 τρίποντα. Πήρε 2 ριμπάουντ, έκανε 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος και η συνολική παρουσία του ήταν θετική.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Το πιο σημαντικό για τον Γιάννη είναι ότι παίρνει σουτ και έβαλε 3/5 τρίποντα, ρεκόρ καριέρας με την Εθνική. Είχε 6/6 βολές, 3/5 δίποντα, συνδύασε ουσία και θέαμα και ξεσήκωσε τους λιγοστούς φιλάθλους στις εξέδρες. Πήρε 5 ριμπάουντ, είχε 2 τάπες, αλλά δεν δημιούργησε, κάτι που θα χρειαστεί η ομάδα στη συνέχεια. Αγωνίστηκε 21:55 λεπτά και έβαλε 21 πόντους, δίχως να κάνει ασίστ.

Κώστας Κουφός: Έπαιξε 15 λεπτά και ήταν και πάλι σταθερός, με 7 πόντους, 3 ριμπάουντ και 1 τάπα. Στην άμυνα έκανε τη δουλειά του, στην επίθεση τελείωσε φάσεις, αυτή τη φορά πήρε και ατομικές πρωτοβουλίες. Είχε 3/7 δίποντα, αλλά ήταν άστοχος στις βολές (1/4).

Θανάσης Αντετοκούνμπο: Εξαιρετική παρουσία του 24χρονου φόργουορντ, που κατέθεσε όλη του την ενέργεια στις δύο πλευρές του γηπέδου και βοήθησε σημαντικά. Είχε 12 πόντους στη δεύτερη επίσημη συμμετοχή του με την Εθνική, με 4/4 δίποντα και 4/6 βολές. Πήρε 2 ριμπάουντ, έκανε μια εντυπωσιακή τάπα και έκανε ακριβώς αυτό που του ζητήθηκε.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ