ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

"Η Εθνική Γυναικών έχει μέλλον"

"Η Εθνική Γυναικών έχει μέλλον"
EUROKINISSI

Οι Κώστας Κεραμιδάς, Εβίνα Μάλτση, Στέλλα Καλτσίδου, Τζάκι Γέμελος και Μαριέλλα Φασούλα μίλησαν για τη νίκη της Εθνικής Γυναικών επί της Πορτογαλίας, ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στο "γαλανόλευκο" μέλλον.

Η Εθνική Γυναικών επιβλήθηκε της Πορτογαλίας στην 4η "στροφή" των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ του 2019 και ο Κώστας Κεραμιδάς, η Εβίνα Μάλτση, η Στέλλα Καλτσίδου, η Τζάκι Γέμελος και η Μαριέλλα Φασούλα σημείωσαν το καλό πρόσωπο που έδειξε η "γαλανόλευκη", ενώ στάθηκαν και στο μέλλον της.

"Χρειάστηκε να υπερβάλλουμε δυνάμεις γιατί η Πορτογαλία έπαιζε με ένα εκπληκτικό ποσοστό στα τρίποντα. Στο πρώτο ημίχρονο είχε 7/12 πολλά από τα οποία ήταν μαρκαρισμένα. Κάναμε φουλ ροτέισιον για να βρούμε ενέργεια, Μόλις σταματήσαμε τα τρίποντα, δείξαμε τις αρετές μας στην επίθεση, παίξαμε πάρα πολύ καλά. Και με τέτοιες εμφανίσεις πιστεύω πως μπορούμε να κάνουμε και δύο νίκες τον Νοέμβριο", είπε αρχικά ο Κώστας Κεραμιδάς και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Θέλω να σταθώ σε δύο σημεία. Πρώτον στην Γέμελος. Στο δεύτερο ματς της δείχνει να εγκλιματίζεται και είναι μεγάλη βοήθεια για την Εθνική Ομάδα και το δεύτερο που θέλω να σταθώ είναι η εμφάνιση της Φασούλα. Μετά την εμφάνιση της Χριστινάκη στην Κοζάνη, έδειξε πως υπάρχουν κορίτσια που θα βοηθήσουν την Εθνική για τα επόμενα χρόνια".

ΜΑΛΤΣΗ: "ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΣΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΜΕΛΟΣ"

Η Εβίνα Μάλτση από την πλευρά της δεν έκρυψε την ικανοποίησή της για τη νίκη και για την εικόνα που παρουσίασε η Εθνική. "Είμαστε πολύ χαρούμενες. Η περίοδος των παραθύρων είναι δύσκολη, δεν υπάρχει χρόνος να δουλέψουμε και να γίνουμε ομάδα. Δεν πήγαμε καλά στο Ισραήλ και αποφασίσαμε να δουλέψουμε παραπάνω για την υπέρβαση. Αυτό φάνηκε στο γήπεδο και κυρίως φάνηκε στο γεγονός πως βρήκαμε την ταυτότητά μας στην άμυνα", είπε η αρχηγός της Εθνικής, η οποία ήταν η πρώτη σκόρερ της "γαλανόλευκης" απέναντι στην Πορτογαλία.

Επίσης, παρατήρησε πως "η Μαριέλλα (σ.σ. Φασούλα) ήταν εκπληκτική και καταλυτική. Από το καλοκαίρι και μετά έχουμε δώσει την σκυτάλη σε αυτά τα κορίτσια, ώστε να πάρουν ευθύνες και πρωτοβουλίες. Δεν υπάρχει πρώτο και δεύτερο βιολί, είμαστε μία ομάδα, ένα σώμα. Είμαι χαρούμενη για την Μαριέλλα, μας κάνει αισιόδοξους για το μέλλον. Είμαι πολύ χαρούμενη και για την Γέμελος, που ενσωματώθηκε αμέσως και έπαιξε πολύ καλά. Πάμε για την 9η συμμετοχή μας σε ευρωπαϊκό, έχουμε κλείσει ήδη θέση και για το Παγκόσμιο. Δεν είναι λίγο πράγμα αυτό, ειδικά για μία χώρα όπου το γυναικείο μπάσκετ θεωρείται ανύπαρκτο".

ΚΑΛΤΣΙΔΟΥ: ΔΕΙΞΑΜΕ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΑΔΑ"

Η Στέλλα Καλτσίδου από την πλευρά της ανέφερε: "Δείξαμε ομάδα, μείναμε στο πλάνο και είχαμε ομαδικότητα. Είχαμε καλή παρουσία, αν και κάναμε και λάθη, όμως δείξαμε καλή εικόνα ως ομάδα και πήραμε το θετικό αποτέλεσμα. Η φιλοσοφία αυτής της ομάδας είναι όταν μπαίνει κάποια παίκτρια να δείχνει τα πάντα. Στην επίθεση ήταν καλή μέρα γιατί μπήκαν τα σουτ. Πάντα προσπαθούμε να χτυπήσουμε σε διάφορα κομμάτια και με διάφορες παίκτες. Υπάρχουν μέρες που κάποια παίκτρια θα πάρει τα σουτ. Αυτό σε κάνει ομάδα και κάθε φορά να υπάρχουν και διαφορετικά κομμάτια που θα κάνουν μια ομάδα καλύτερη".

ΓΕΜΕΛΟΣ: "ΜΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ"

Η Τζάκι Γέμελος είναι η... νέα της Εθνικής στο δεύτερο "παράθυρο", αλλά έδειξε πως ενσωματώθηκε στη φιλοσοφία της: "Όλα ήταν καταπληκτικά σήμερα. Η ατμόσφαιρα ήταν πάρα πολύ ωραία και όλο οι Έλληνες και όλοι στην ομάδα ήταν υπέροχοι μαζί μου και με καλωσόρισαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Νιώθω ευγνωμοσύνη γι’ αυτό. Νικήσαμε κιόλας, οπότε νιώθω εξαιρετικά σε κάθε περίπτωση (γελάει). Ήταν ένα καλό παιχνίδι και ένα καλό αποτέλεσμα για την ομάδα. Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένες και ακούσαμε τους προπονητές μας. Είναι πραγματικά... διασκεδαστικό να παίζω με αυτά τα κορίτσια, που αγωνίζονται με τόση καρδιά και τόσο πάθος".

ΦΑΣΟΥΛΑ: "ΜΑΘΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ"

Τέλος η Μαριέλλα Φασούλα πρόσθεσε: "Κάναμε καλό παιχνίδι γιατί στις τελευταίες προπονήσεις είχαμε συγκεντρωθεί πολύ στο scouting. Είδαμε τα λάθη μας του προηγούμενου αγώνα, μπήκαμε στο παιχνίδι με βάση την άμυνα που θα μας οδηγούσε στο παιχνίδι, παίξαμε πολύ καλά, ως ομάδα και γι’ αυτό ήρθε και αυτό το αποτέλεσμα".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ