ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η Εσθονία στο δρόμο της Ελλάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο

Η Εσθονία στο δρόμο της Ελλάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο

Η Εσθονία θα είναι ο τρίτος αντίπαλος της Ελλάδας στον 8ο όμιλο της προκριματικής φάσης για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019.

Ενόσω η Εθνική έχει πολλά προβλήματα ακόμα να λύσει ενόψει του Ευρωμπάσκετ, έγινε γνωστή και η τρίτη αντίπαλός της στον 8ο όμιλο της προκριματικής φάσης για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019. Αυτή θα είναι η Εσθονία, η οποία έπεσε στον 8ο όμιλο, στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Μόναχο με τη βοήθεια του Σλοβένου φόργουορντ Μπόστιαν Νάχμπαρ.

Οι Εσθονοί τερμάτισαν στην πρώτη θέση του 3ου ομίλου των Pre-Qualifiers, που ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα. Εχουν προπονητή τον -γνωστό μας από το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό- Τίιτ Σοκ και στην πρώτη φάση είχαν απολογισμό τρεις νίκες και μία ήττα. Πρώτοι σκόρερς της Εσθονία στα Pre-Qualifiers ήταν οι Ράιν Βάιντεμαν (15,3π. μ.ό.), Γιάναρι Γιόεσαρ (13,0π. μ.ό.) και ο γιος του Σοκ, Στεν (10,8π. μ.ό.).

Στην προ-προκριματική φάση συμμετείχε και ένας παίκτης που την προηγούμενη σεζόν πέρασε από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από τον Εθνικό στην Α2. Ο λόγος για τον 24χρονο πόιντ γκαρντ Ράιτ Λάανε, ο οποίος είχε πάντως μικρή συμμετοχής στους τρεις από τους τέσσερις αγώνες της Εσθονίας στα pre-qualifiers.

Η Εσθονία στο δρόμο της Ελλάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο

Οι οκτώ όμιλοι της προκριματικής φάσης για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 θα έχουν ως εξής:

1ος όμιλος

Μαυροβούνιο

Σλοβενία

Λευκορωσία

Ισπανία

2ος όμιλος

Σουηδία

Τουρκία

Λετονία

Ουκρανία

3ος όμιλος

Πολωνία

Κόσοβο

Λιθουανία

Ουγγαρία

4ος όμιλος

Ιταλία

Ολλανδία

Κροατία

Ρουμανία

5ος όμιλος

Βοσνία

Βέλγιο

Γαλλία

Ρωσία

6ος όμιλος

Βουλγαρία

Τσεχία

Ισλανδία

Φινλανδία

7ος όμιλος

Γερμανία

Σερβία

Αυστρία

Γεωργία

8ος όμιλος

Ισραήλ

Μεγάλη Βρετανία

ΕΛΛΑΔΑ

Εσθονία

Η συνέχεια των προκριματικών

Οι 32 ομάδες θα αναμετρηθούν δύο φορές μεταξύ τους (εντός κι εκτός έδρας) από τις 23-24 Νοεμβρίου 2017 έως και τις 1-2 Ιουλίου 2018. Στη δεύτερη προκριματική φάση θα προκριθούν οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου, σχηματίζοντας τέσσερις νέους νέους ομίλους (έξι ομάδων), με τους αγώνες να διεξάγονται από τις 13-14 Σεπτεμβρίου 2018 έως και τις 24-25 Φεβρουαρίου 2019.

Στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί το 2019 στην Κίνα θα προκριθούν συνολικά 12 ευρωπαϊκές ομάδες, δηλαδή οι τρεις πρώτες κάθε ομίλου.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ