ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Γλυνιαδάκης: ''Τιμή και πρόκληση''

Γλυνιαδάκης: ''Τιμή και πρόκληση''

Ο ''πιστός στρατιώτης'' Ανδρέας Γλυνιαδάκης εξηγεί στο Sport24 ότι σε καμία περίπτωση δεν αισθάνεται ως... δεύτερη επιλογή και τονίζει ότι η ελληνική ομάδα θα αποδώσει ελκυστικό μπάσκετ στην Ισπανία.

Την ώρα που ο Κώστας Κουφός έθεσε εαυτόν εκτός Εθνικής ομάδας λίγες μόλις ώρες πριν από την έναρξη της προετοιμασίας, ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης δήλωσε και πάλι ''παρών''. Άφησε την ξεκούραση για άλλους και συνεχίζει τις προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Φώτη Κατσικάρη ακόμα κι αν δεν πάει τελικά στην Ισπανία.

Ακόμα κι αν ''κοπεί'' στην τελευταία προπόνηση, ο Χανιώτης σέντερ θα τα δώσει όλα μέχρι τέλους. Όπως άλλωστε κάνει πάντα. Ο Χανιώτης σέντερ μιλάει στο Sport24 για την ''ετεροχρονισμένη'' κλήση στην Εθνική και εξηγεί τους λόγους που πιστεύει ότι η ''επίσημη αγαπημένη'' μπορεί να φτάσει ψηλά στο World Cup.

Κατ' αρχάς, τι σημαίνει για σένα αυτή η κλήση στην Εθνική ομάδα;

''Η πρόσκληση αυτή είναι τεράστια τιμή. Τιμή και τεράστια πρόκληση, επίσης. Το Μουντομπάσκετ δεν γίνεται κάθε χρόνο, ούτε έχεις την ευκαιρία να συμμετέχεις κάθε χρόνο στην Εθνική ομάδα. Τουλάχιστον, όχι όλοι οι παίκτες. Για μένα προσωπικά είναι κάτι πολύ σπουδαίο, κάτι πολύ σημαντικό! Κι εννοείται πως θέλω πάρα πολύ να βρεθώ στα γήπεδα της Ισπανίας''.

Έστω κι αν δεν ήσουν στις πρώτες επιλογές του Φώτη Κατσικάρη για την προετοιμασία...

''Πίστεψέ με, δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο! Εγώ δούλευα όλο το καλοκαίρι, ήμουν έτοιμος άσχετα με το ότι η πρόσκληση ήλθε την τελευταία στιγμή. Ούτως ή άλλως, προετοιμαζόμουν για το επόμενο συμβόλαιο. Συνεχίζω να δίνω το 100% και προετοιμάζομαι ώστε να είμαι έτοιμος για να βοηθήσω την Εθνική ομάδα σε αυτή την προετοιμασία''.

Τι βλέπεις σε αυτές τις πρώτες μέρες προετοιμασίας που σε κάνει να αισιοδοξείς για τη συνέχεια;

''Το πιο βασικό σε αυτές τις λίγες μέρες που είμαστε μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά είναι το εξαιρετικό κλίμα. Υπάρχει πολύ καλή χημεία και νομίζω πως έχουμε εξαιρετική συνεργασία με όλους. Είναι κάτι που θα φανεί και στο γήπεδο''.

Τι θα δούμε στα γήπεδα της Ισπανίας από την ελληνική ομάδα;

''Νομίζω πως θα δούμε ένα πιο γρήγορο και πιο ελκυστικό μπάσκετ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό ακριβώς θα είναι το στοιχείο της Εθνικής ομάδα. τουλάχιστον με όσα έχω δει ως τώα. Επιπλέον, ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι η Ελλάδα δείχνει στις διεθνείς διοργανώσεις την ομαδικότητα και την επιθυμία για διάκριση. Είναι στοιχεία τα οποία πρέπει να δείξουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο αφού θα μας κάνουν πολύ καλύτερους''.

Η Εθνική ομάδα είναι μακριά από τη ζώνη των μεταλλίων τα τελευταία πέντε χρόνια. Το μετάλλιο, λοιπόν, είναι απαγορευμένη λέξη σε αυτό το τουρνουά;

''Όταν έχεις μια καινούργια ομάδα με πολλά νέα πρόσωπα και κάνεις ένα νέο ξεκίνημα σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, οι στόχοι για όλους είναι πάντα πολύ υψηλοί. Σε αυτά τα τουρνουά δεν πας απλά για τη συμμετοχή. Απλώς θεωρώ ότι πρώτος μας στόχος πρέπει να είναι μια καλή παρουσία στο παρκέ και μέσα από κάθε παιχνίδι, να χτίζουμε τον χαρακτήρα αυτής της ομάδας''.

Που ποντάρεις, λοιπόν, ότι μπορεί να φτάσει η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας;

''Όπως το έχω στο μυαλό μου, η Εθνική μπορεί να φτάσει ψηλά αν δείξει σταθερότητα και χαρακτήρα''.

Πάντως η Εθνική ρίχνεται απ' ευθείας στα βαθιά αφού αντιμετωπίζει την Κροατία και την Αργεντινή στην α' φάση του World Cup...

''Είναι αλήθεια... Η Κροατία έχει βελτιωθεί πολύ ως εθνική ομάδα και είναι ανταγωνιστική με το μπάσκετ που παίζει. Στον όμιλο υπάρχει και η Αργεντινή, που μας έχει κοστίσει στο παρελθόν όπως συνέβη στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όταν ήμουν κι εγώ. Ουσιαστικά ήταν ο λόγος που δεν προχωρήσαμε σε εκείνη τη διοργάνωση. Διαθέτει μια φουρνιά παικτών που όταν είναι μαζί, μπορούν να κερδίσουν οποιονδήποτε αντίπαλο και να κάνουν πολλές ζημιές''.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ