ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Γιαννάκης: "Δεν ήμασταν έτοιμοι για το ματς με την Σερβία"

Γιαννάκης: "Δεν ήμασταν έτοιμοι για το ματς με την Σερβία"
INTIME SPORTS

Αισιόδοξος για το μέλλον της Εθνικής ομάδας φάνηκε ο Παναγιώτης Γιαννάκης σε συνέντευξή του, τονίζοντας, ωστόσο, πως η ομάδα δεν ήταν έτοιμη για τις νοκ άουτ αναμετρήσεις. Τι είπε ο Έλληνας προπονητής.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης σε συνέντευξή του στη Real News μίλησε για την Εθνική ομάδα και την παρουσία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας. Ο κόουτς τόνισε πως η ομάδα ήταν ανέτοιμη να αντιμετωπίσει την Σερβία αλλά και να παρουσιαστεί στη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης.

Παράλληλα, σχολίασε τις απουσίες Σπανούλη, Σχορτσιανίτη αλλά και Κουφού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης:

-το αν περίμενε τον αποκλεισμό της Εθνικής μετά το 5/5: "Στη διάρκεια της πρώτης φάσης η ομάδα έδειχνε ωραία εικόνα, αλλά νομίζω ότι δεν αντιμετώπισε αντιπάλους υψηλού επιπέδου, ομάδες δηλαδή που είναι σε θέση να παίζουν εξίσου δυνατά και στην άμυνα και στην επίθεση".

-το αν υποτιμήθηκε η Σερβία ή υπερεκτιμήθηκε η Εθνική: "Και τα δύο, πιστεύω. Όμως, το κυριότερο είναι ότι δεν ήμασταν 100% έτοιμοι γι’ αυτό το παιχνίδι, κάτι άλλωστε που συμβαίνει τα τελευταία 4-5 χρόνια σε νοκ άουτ αγώνες. Είμαστε ομάδα με προσόντα, ταλέντο, ωστόσο χάνουμε στις λεπτομέρειες. Δεν εμφανιζόμαστε έτοιμοι για ένα πολύ δυνατό ματς και με την απαιτούμενη πνευματική συμπεριφορά".

-το αν η ευθύνη βαραίνει περισσότερο παίκτες ή προπονητή: "Στους ανθρώπους που δουλεύουν σκληρά πρέπει να είμαστε μαζί τους, πλάι τους. Ειδικά σ' αυτή την ομάδα που, το ξαναλέω, παρουσίασε ωραία εικόνα και τη χαρήκαμε όλοι. Ήθελαν να μας ευχαριστήσουν και αυτό φαινόταν. Από εκεί και πέρα, οι ίδιοι θα βρουν τις λεπτομέρειες για να γίνουν καλύτεροι και να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους. Να παίζουμε πιο δυνατά και υπομονετικά, κυρίως στην άμυνα, κάτι που δημιουργεί ηρεμία. Οι ομάδες με ποιότητα παίρνουν δύναμη από την άμυνα, ακόμη και την ημέρα που δεν μπαίνουν τα σουτ".

-το αν στοίχισαν οι απουσίες: "Οπωσδήποτε, μονάδες όπως ο Σπανούλης, ο Σχορτσανίτης, ο Κουφός, μπορούν να προσφέρουν, υλικό υπάρχει".

-την άρνηση του Κουφού: "Όποιο παιδί δεν θέλει, του δίνουμε να καταλάβει πως δεν κάνει το σωστό. Όταν σε καλεί η Εθνική, οφείλεις να δίνεις το ‘παρών’, τρέχοντας, που λέει ο λόγος".

-το αν έχει μέλλον αυτή η Εθνική: "Φυσικά και όλοι είμαστε κοντά τους. Με περισσότερη δουλειά στις λεπτομέρειες, τα παιδιά που την αποτελούν αλλά και τα άλλα που έρχονται μπορούν να βοηθήσουν".

-την κριτική που δέχτηκε η Εθνική: "Αποτελεί χαρακτηριστικό του Έλληνα. Την έχω βιώσει ακόμη και σε επιτυχίες. Ήταν καλό που ξεκινήσαμε με ηρεμία, όμως οι νίκες γεννούν προσδοκίες, θα πω πάλι ότι όλα χρειάζονται δουλειά. Ως χώρα έχουμε μάθει σε υψηλό επίπεδο στο άθλημα και νομίζω πως θα επιστρέψουμε στις επιτυχίες".

-το μέλλον του Κατσικάρη: "Εξαρτάται από εκείνον, από τους ανθρώπους που συνεργάζεται και την ομοσπονδία. Λέω, όμως, ότι έκανε προσπάθεια να δώσει χαρά στον κόσμο και αυτό δεν είναι λίγο".

-το αν βρέθηκε ο ίδιος κοντά στην ΑΕΚ: "Όχι, βολιδοσκόπηση υπήρξε, αλλά πρώτα έπρεπε να λύσει τα προβλήματα που έχει, κάτι που το εύχομαι".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ