ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Γαλλία - Ελλάδα 59-67

Γαλλία - Ελλάδα 59-67
INTIME SPORTS

Η Εθνική Εφήβων πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση απέναντι στη Γαλλία, επικρατώντας των "τρικολόρ" (67-59) στο remake του προημιτελικού του 2013. Τριπλ νταμπλ ο Χαραλαμπόπουλος, νταμπλ νταμπλ ο Παπαγιάννης. Στα ημιτελικά με Λιθουανία.

Ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση ενός μεταλλίου βρίσκεται πλέον η Εθνική Εφήβων, που απόψε (31/7) ξεπέρασε το εμπόδιο της Γαλλίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε της Γαλλίας στα προημιτελικά (67-59), παίρνοντας το εισιτήριο για τους "4", εκεί όπου θα συναντήσει τη Λιθουανία -ομάδα από την οποία ηττήθηκε στην α' φάση.

Η Ελλάδα είχε από νωρίς το πάνω χέρι στο παιχνίδι, κυρίως γιατί είδε τη δυάδα των Βασίλη Χαραλαμπόπουλου (13 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 11 ασίστ) και Γιώργου Παπαγιάννη (21 πόντοι, 13 ριμπάουντ, 4 τάπες) να κάνει πράγματα και θαύματα στο παρκέ του κλειστού της Νέας Ιωνίας. Από... κοντά ο Βασίλης Μουράτος (5 πόντοι, 7 ασίστ), ο Νίκος Δίπλαρος (8 πόντοι, 4 ασίστ, 4 κλεψίματα) και ο Διονύσης Σκουλίδας (8 πόντοι, 4 ριμπάουντ) που πήρε ένα επιθετικό ριμπάουντ - "χρυσάφι" στα 27'' για το τέλος του αγώνα, κι ενώ η Εθνική Εφήβων βρισκόταν στο +6.

Έτσι, η Εθνική Εφήβων θα βρει απέναντί της στα ημιτελικά τη Λιθουανία, την οποία συνάντησε και στην α' φάση (χάνοντας βέβαια). Το άλλο ζευγάρι είναι το Βοσνία - Τουρκία. Αν δει κανείς τη διαδρομή των ομάδων στη διοργάνωση θα παρατηρήσει ότι οι τρεις από τις τέσσερις (Ελλάδα, Λιθουανία, Βοσνία) ήταν αντιμέτωπες στην α' φάση του Πανευρωπαϊκού, ενώ και οι τέσσερις που είναι στα ημιτελικά συμμετείχαν στον ίδιο όμιλο στη β' φάση.

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης

Στα του αγώνα, η Ελλάδα έδειξε από νωρίς τις προθέσεις της να μην αφήσει πολλά περιθώρια αντίδρασης στη Γαλλία. Κι αν δεν ήταν τόσο εύστοχοι οι "τρικολόρ" από τα 6μ75 στο πρώτο δεκάλεπτο, ενδεχομένως να είχε πάρει από τότε το προβάδισμα (16-16 στο 10'). Κύριο γνώρισμα του αγώνα στο πρώτο μέρος ήταν ο πανταχού παρών Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος μέχρι την ανάπαυλα είχε 2 πόντους, 7 ριμπάουντ και 10 ασίστ.

Ο αρχηγός της Εθνικής Εφήβων δεν ήταν όμως μόνος. Είχε τον Γιώργο Παπαγιάννη στο πλευρό του, ο οποίος τελείωνε κάθε μπάλα που έπαιρνε στο "βαμμένο", αλλά και τον Νίκο Δίπλαρο που έδωσε φαντασία στο παιχνίδι της "γαλανόλευκης". Όσο περνούσε η ώρα, η Γαλλία έδειχνε να μένει από λύσεις. Βλέπετε, δεν μπορούσε να απειλήσει με συνέπεια το καλάθι από τη ρακέτα, όπου δέσποζε με την παρουσία του ο ύψους 2μ17 σέντερ του Παναθηναϊκού.

Από την άλλη, δεν είχε καν την απαιτούμενη χημεία για να δημιουργήσει καλάθια. Οι περισσότεροι πόντοι ήρθαν από ατομικές ενέργειες των Λουκ Λουμπακί και Φρανκ Εντιλικινά. Γι αυτό κι εν τέλει, οι "τρικολόρ" έπεσαν κατά 16.5 πόντους στην επίθεση σε σχέση με τον μέσο όρο τους (που ήταν στους 76.5 πόντους).

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με την Ελλάδα να "πατάει" το γκάζι, χάρη στα τρία σερί τρίποντα που μπήκαν (δύο ο Χαραλαμπόπουλος, ένα ο Μιλεντίγιεβιτς) για να της δώσουν μεγαλύτερη άνεση. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου διαχειρίστηκε εξαιρετικά το υλικό, έδωσε ανάσες στους δύο στυλοβάτες της προσπάθειας, κι όσο αυτοί βρίσκονταν εκτός παρκέ ο Νίκος Δίπλαρος ανέλαβε δράση.

Ο Πατρινός γκαρντ (μαζί με τον Βασίλη Μουράτο) κράτησαν όρθια την Εθνική Εφήβων στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου, με την επιστροφή των "Διόσκουρων" (Γιώργος Παπαγιάννης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος) να σηματοδοτεί το τέλος κάθε ελπίδας για νίκη για τους "τρικολόρ". Η απέλπιδα προσπάθεια έγινε στα τελευταία δύο λεπτά, αλλά ο επίλογος "γράφτηκε" ουσιαστικά από τον Διονύση Σκουλίδα.

Όχι, ο φόργουορντ του Περιστερίου δεν σκόραρε. Πήρε το επιθετικό ριμπάουντ με 26'' να μένουν για το φινάλε, κι ενώ η Ελλάδα ήταν στο +6. Στα εναπομείναντα δευτερόλεπτα, ο Βασίλης Μουράτος έβαλε μία βολή, ο Μπατίστ Τσουαφέ αστόχησε για τρεις και με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο να παίρνει το δέκατο ριμπάουντ του στο παιχνίδι, ολοκληρώθηκε ο αγώνας, που έδωσε στην Ελλάδα το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Εκεί, θα συναντήσει τη Λιθουανία (1/8, 21:15).

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 32-34, 46-55, 59-67.

ΓΑΛΛΙΑ (14/43 δίποντα, 8/23 τρίποντα, 7/14 βολές, 43 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 13 λάθη, 10 ασίστ, 2 τάπες): Λεμπέφ 5 (1), Τσουαφέ 3 (1), Εντιλικινά 17 (3), Ζαν 9 (1 τρίπ., 15 ριμπ.), Λουμπακί 13 (2 τρίπ., 8 ριμπ.), Ντενίς, Πουαριέ 4, Ονά Εμπό, Γκομπόλ 8, Τιγί, Ραμπό.

ΕΛΛΑΔΑ (19/40 δίποντα, 8/23 τρίποντα, 5/10 βολές, 41 ριμπάουντ, 24 ασίστ, 12 λάθη, 6 κλεψίματα, 7 τάπες): Λούντζης, Ντουζίδης, Μιλεντίγιεβιτς 6 (2), Φλιώνης 5 (1), Μιχαλούτσος, Μουράτος 5 (7 ασ.), Σκουλίδας 8 (1), Χρηστίδης 1, Δίπλαρος 8 (1), Σκορδάς, Παπαγιάννης 21 (13 ριμπ., 4 τάπ.), Χαραλαμπόπουλος 13 (3 τρίπ., 10 ριμπ., 11 ασ.).

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ