Φασούλας: "Φτιαγμένος για την Εθνική ο Γιαννάκης"

Φασούλας: "Φτιαγμένος για την Εθνική ο Γιαννάκης"

Ο Παναγιώτης Φασούλας χαρακτήρισε τον Παναγιώτη Γιαννάκη τον ιδανικό προπονητή για την Εθνική σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό δίκτυο.

Η συνταγή είναι δοκιμασμένη και επιτυχημένη. Σε μία άνομβρη εποχή για το ελληνικό μπάσκετ, η επιλογή του Παναγιώτη Γιαννάκη για τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή μοιάζει να είναι η καλύτερη δυνατή στα μάτια του Παναγιώτη Φασούλα. Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της ΕΟΚ παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Sports.doc της ΕΡΤ, όπου μίλησε μεταξύ άλλων για το θέμα του νέου προπονητή της Εθνικής, τη διαδοχή του Γιώργου Βασιλακόπουλου στην ΕΟΚ και τον Ολυμπιακό.

Διαβάστε τι είπε ο Παναγιώτης Φασούλας:

Για το θέμα του ομοσπονδιακού τεχνικού:

"Η άποψή μου για τον προπονητή είναι, αφού με ρωτάς στα ίσια, γιατί εγώ έχω ξαναπεί… Εγώ θεωρώ πως ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι η καταλληλότερη επιλογή για την Εθνική Ομάδα αυτή την εποχή. Χωρίς ν’ αποκλείω ότι, αν δεν πάει με τον Παναγιώτη Γιαννάκη και πάει μ’ έναν άλλον προπονητή, που δε μπορώ να σκεφτώ, γιατί δε βλέπω κάποιους διαθέσιμους αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, δεν αποκλείω ότι μπορεί να υπάρξει επιτυχία και με άλλον.

Είναι η ψυχολογία του φτιαγμένη, ο τρόπος που βλέπει το παιχνίδι, ο τρόπος που βλέπει την Εθνική Ομάδα, είναι φτιαγμένος για την Εθνική Ομάδα. Είναι ένας προπονητής που είχε επιτυχίες. Νομίζω ότι είχε ατυχίες οι οποίες μεγιστοποιήθηκαν. Οι ομάδες που πήραν τον Παναγιώτη Γιαννάκη μετά, τον πήραν, γιατί το ‘χω πάθει κι εγώ, τον πήραν με προσδοκίες απ’ τον Γιαννάκη. Τον πήραν στη Λιμόζ με παίκτες Α2 και θεώρησαν ότι θα τους πάει στο Final Four του Πρωταθλήματος Γαλλίας.

Κι ενώ πήγε σχετικά καλύτερα απ’ την προηγούμενη χρονιά ή τέλος πάντων είχε μία αξιοπρεπή πορεία με παίκτες Α2, δεν κατάφερε να ‘ναι ο “Μεσσίας” που περίμεναν, φαντάζομαι, οι παράγοντες της γαλλικής ομάδας. Αλλά ήταν στις επιλογές του Παναγιώτη να πάει. Ή στην Κίνα. Δηλαδή αυτό κι αν ήταν λάθος. Αλλά προσπαθούσε να μείνει στο προπονητικό γίγνεσθαι. Μετά, οι ελληνικές ομάδες λίγο-πολύ είχαν κλείσει τις επιλογές τους προπονητικά.

Θεωρώ ότι είχε άτυχες στιγμές στην καριέρα του. Νομίζω ότι δεν έχει κάτι αρνητικό να του προσάψει κανείς σε σχέση με την Εθνική Ομάδα. Οπότε εφόσον είναι επιλογή γιατί να μην ακουστεί η άποψή του για την Εθνική Ομάδα κι ας απορριφθεί, κατά την άποψή μου. Δηλαδή δεν είναι θέσφατο ότι πρέπει να ‘ναι ο Παναγιώτης".

Για τη διάδοχη κατάσταση του Γιώργου Βασιλακόπουλου στην ΕΟΚ:

"Όσοι νομίζουν ότι θα δώσει δαχτυλίδι διαδοχής σε κάποιον ο Βασιλακόπουλος είναι πολύ γελασμένοι".

Για τον Ολυμπιακό:

"Τα πέτρινα χρόνια στο μπάσκετ του Ολυμπιακού έχουν περάσει ανεπιστρεπτί κι η ομάδα έχει στέρεες βάσεις εδώ και χρόνια, γι’ αυτό και φέρνει επιτυχίες".

Για τους Ζάρκο Πάσπαλιε και Βασίλη Σπανούλη:

"Δεν μπορώ να τους συγκρίνω και να τους βάλω στη ζυγαριά γιατί είναι κι οι δύο πολύ σπουδαίοι".

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Το αεροβιοδυναμικό πρόγραμμα που θα σε στεγνώσει

Μια προπόνηση με συνδυαστικές κινήσεις για γρήγορα αποτελέσματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24