ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Φασούλα: "Το παραμικρό λάθος μπορεί να κοστίσει"

Φασούλα: "Το παραμικρό λάθος μπορεί να κοστίσει"

Η Εθνική Νέων Γυναικών αναχωρεί την Πέμπτη (7/7) για την Πορτογαλία, όπου θα διεξαχθεί το Πανευρωπαϊκό Α' Κατηγορίας. Η Μαριέλλα Φασούλα μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ για την προσπάθεια της "γαλανόλευκης" και τον στόχο παραμονής που έχει τεθεί.

Το πρωί της Πέμπτης (7/7) θα αναχωρήσει για την Πορτογαλία η αποστολή της Εθνικής Νέων Γυναικών, η οποία θα επιδιώξει να πετύχει τον στόχο της παραμονής στην Α' Κατηγορία. Η Ελένη Καφαντάρη ανακοίνωσε τις δώδεκα παίκτριες που θα έχει στο πλευρό της σε αυτή την προσπάθεια, ενημερώνοντας πως μαζί της θα πάρει τις:

Ελεάννα Χριστινάκη, Πηνελόπη Παυλοπούλου, Μαριέλλα Φασούλα, Χριστιάνα Γεροστεργίου, Χρυσούλα Κυλαζίδου, Βασιλική Λούκα, Άννα Μαρία Στεφάνου, Αναστασία Νιξίνα, Λία Ντάνου, Γεωργία Σταμάτη και Χριστίνα Θεοδώρου.

Για την προσπάθεια που θα κάνει η "γαλανόλευκη" στο Ματοσίνιος, όπου θα διεξαχθεί η διοργάνωση, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ η Μαριέλλα Φασούλα, τονίζοντας πως " στα φιλικά με τη Σερβία φάνηκε μια μεγάλη βελτίωση στην αγωνιστική μας εικόνα. Υπήρχαν στιγμές που παίξαμε πάρα πολύ καλό μπάσκετ. Δεν έχουμε, όμως, κανένα περιθώριο χαλάρωσης, γιατί αν χάσουμε λίγο τη συγκέντρωσή μας θα μας φύγει… ο αγώνας. Το παραμικρό λάθος μπορεί να σου κοστίσει. Δεν μπορείς να χαλαρώσεις σε τέτοιους αγώνες. Στο Βελιγράδι δείξαμε σε πολλά κομμάτια ένα καλό πρόσωπο, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης μέχρι το ευρωπαϊκό. Εκεί στοχεύουμε όσο γίνεται πιο ψηλά. Αρχικά θέλουμε να εξασφαλίσουμε την παραμονή στην Α' κατηγορία και από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο έρθει είναι ευπρόσδεκτο. Πάμε βέβαια βημα βήμα. Αυτό που μας ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να μείνουμε στην κατηγορία και θεωρώ ότι αυτός ο στόχος είναι εφικτός".

Όσο για το μεγαλύτερο πλεονέκτημα αυτής της ομάδας; Τα πολλά χρόνια συνύπαρξης των κοριτσιών: " Σχεδόν όλα τα κορίτσια παίζουμε στις εθνικές ομάδες από κορασίδες και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Γνωρίζουμε η μία την άλλη και πως λειτουργεί η καθεμιά στο γήπεδο. Μπορεί κάθε παίκτρια να βάζει κάθε χρόνο και νέα στοιχεία στο παιχνίδι της, όμως, όταν είσαι με κάποιες χρόνια μαζί είναι σημαντικό. Και αυτό σίγουρα βοηθάει πολύ την ομαδική προσπάθεια και κατ’ επέκταση και στο αποτέλεσμα", είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε σχολιάζοντας τις τρεις αντιπάλους της Ελλάδας στη φάση των ομίλων:

" Στον όμιλό μας συμμετέχουν Γαλλία, Ολλανδία και Λετονία. Γνωρίζουμε ότι έχουμε την Γαλλία στο πρώτο ματς και γενικά ο όμιλός μας δεν είναι εύκολος. Εμείς, όμως, θα μπούμε στο παρκέ για να τα δώσουμε όλα για το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε. Το σκεπτικό μας είναι να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε και να παρουσιάσουμε τον καλύτερό μας εαυτό".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ