ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εχασε τη μπάλα στη Σερβία η Εθνική

Εχασε τη μπάλα στη Σερβία η Εθνική

Η Σερβία διέλυσε την Εθνική 93-61 στο φιλικό παιχνίδι που έγινε στο Βελιγράδι και... έβγαλε στη φόρα όλα τα ελληνικά προβλήματα σε άμυνα (πρωτίστως) κι επίθεση.

Λένε ότι οι ήττες είναι σαν το λίπασμα. Κάνουν καλό. Ναι, ακόμα και συντριβές σαν αυτή που γνώρισε η Εθνική από τη Σερβία με 93-61 στη "Χάλα Πιονίρ" του Βελιγραδίου. Πολύ απλά διότι ένα φιλικό σαν αυτό δίνει την ευκαιρία στον Κώστα Μίσσα να δει όλα τα προβλήματα που έχει η εθνική ομάδα σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας. Και είναι πολλά...

Παρά την απουσία του Μίλος Τεόντοσιτς και του Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς και δημιουργία είχε και σκοράρισμα στο λόου ποστ. Η δική μας Εθνική, από την άλλη, έμοιαζε σαν να κάνει αγγαρεία στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι της επί σερβικού εδάφους. Και σίγουρα η απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο , δεν αποτελεί δικαιολογία, ούτε άλλοθι.

Η Εθνική έμοιαζε επί 40 λεπτά κουρασμένη, χωρίς ενέργεια και διάθεση. Ήταν για δεύτερο συνεχόμενο φιλικό πολύ κακή και αργή στην άμυνα, ενώ στην επίθεση δεν είχε καθόλου δημιουργία (μοίρασε όλες κι όλες 2 ασίστ σε όλο το πρώτο ημίχρονο), ούτε κινητικότητα. Κάπως έτσι γνώρισε φυσιολογικά μία από τις πιο βαριές ήττες στη σύγχρονη ιστορία της. Έστω και φιλική...

Ο MVP

Απόντος του Μίλος Τεόντοσιτς ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς αποφάσισε να κάνει και τη δουλειά του συμπαίκτη του. Ο σούτινγκ γκαρντ των Σακραμέντο Κινγκς, πλέον, δεν έβαλε λοιπόν μόνο 14 πόντους στην επίθεση (με 4/5 τρίποντα παρακαλώ), αλλά μοίρασε και 9 ασίστ στους συμπαίκτες του, αποδεικνύοντας ότι είναι κάτι παραπάνω από ένας εξαιρετικός σκόρερ.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στην τεράστια διαφορά ενέργειας που έβγαλαν οι δύο ομάδες στο παρκέ της “Χάλα Πιονίρ”. Και στο πρώτο ημίχρονο... Η Σερβία ξέφυγε με διαφορά 28 πόντων από το πρώτο ημίχρονο και όπως ήταν φυσικό η Ελλάδα δεν μπόρεσε να μπει ποτέ στο παιχνίδι. Καλύτερα δεν είχε ούτε την ενέργεια, ούτε τη διάθεση να το γυρίσει.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ακόμα κι αν δεν έβαζαν τα τρίποντα οι Σέρβοι, πάλι θα κέρδιζαν. Και εύκολα. Ωστόσο αυτό το... 9/10 τρίποντα που είχαν μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου οι Σέρβοι, αν μη τι άλλο, βγάζει μάτια! Η ομάδα του Τζόρτζεβιτς ξεκίνησε το παιχνίδι με 5/5 τρίποντα και το ολοκλήρωσε τελικά με 10/13.

Εχασε τη μπάλα στη Σερβία η Εθνική

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η... κακή μέρα από το ξεκίνημα φάνηκε για την εθνική ομάδα. Μετά τα πρώτα 2-3 λεπτά, που οι δύο ομάδες βρίσκονταν κοντά στο σκορ, οι Σέρβοι αποφάσισαν να πατήσουν το γκάζι και οι παίκτες του Κώστα Μίσσα δεν μπόρεσαν ποτέ να ακολουθήσουν. Το 4-4 έγινε 9-4 και λίγο αργότερα 13-6 στο 6', ωστόσο τα πραγματικά προβλήματα δεν είχαν αρχίσει ακόμα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ούτε και η Σερβία είχε αρχίσει ακόμα να παίζει μπάσκετ...

Αυτό έγινε στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς κράτησε την Ελλάδα χωρίς καλάθι για ένα διάστημα επτά λεπτών, “έτρεξε” ένα σερί 19-0 και έτσι απλά το 19-15 έγινε 38-15! Λίγο αργότερα η διαφορά μεγάλωσε ακόμα περισσότερο (43-16 στο 16') και δυστυχώς η εικόνα δεν άλλαξε πολύ στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης. Οι Σέρβοι μπήκαν φουριόζοι στην τρίτη περίοδο και με ένα σερί 5-0 ανέβασαν τη διαφορά στο +28 (50-22).

Κάπου εκεί η ομάδα του Κώστα Μίσσα αντέδρασε. Εκανε ένα γρήγορο επιμέρους 8-1, φάνηκε να βρίσκει την ενέργεια που έψαχνε από τις άμυνες του Παπανικολάου, ωστόσο η αντίδραση αποδείχθηκε πρόσκαιρη. Η Ελλάδα “κόλλησε” πάλι για τα καλά απέναντι στη σερβική άμυνα. Μετά το τρίποντο του Παπανικολάου που έριξε τη διαφορά στους 21 πόντους (53-32 στο 24') η Εθνική δεν έβαλε άλλο καλάθι μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 30 πόντους (66-36) στο τέλος της τρίτης περιόδου και στην τέταρτη έφτασε ακόμα και στους 38 (93-55 στο 39') υπέρ της κεφάτης και γεμάτης ενέργεια Σερβίας, η οποία έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο και δεν χαλάρωσε ούτε λεπτό, ανεξάρτητα από το ποιοι παίκτες βρίσκονταν στο παρκέ.

* Εκτός δωδεκάδας έμειναν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο λόγω των ενοχλήσεων που έχει στο γόνατο, ο αδερφός του (Θανάσης Αντετοκούνμπο) και ο Γιώργος Μπόγρης.

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 45-22, 66-36, 93-61

Σερβία (Τζόρτζεβιτς): Μάτσβαν 8, Μπογκντάνοβιτς 14 (9ασ.), Κάλινιτς 4, Λούτσιτς 13, Μιλοσάβλιεβιτς 4, Μπίρτσεβιτς 4, Στίματς 8, Λάζιτς 2, Μίτσιτς 7, Γκούντουριτς 8, Γιόβιτς 5, Κούζμιτς 5.

Ελλάδα (Μίσσας): Καλάθης 2, Μπουρούσης 13, Σλούκας 2, Λαρεντζάκης, Παππάς 8, Παπαγιάννης 2, Πρίντεζης 9, Παπανικολάου 5, Μάντζαρης 9, Αγραβάνης 3, Παπαπέτρου 5, Μήτογλου.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ