ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Νέων Ανδρών έτοιμη για άνοδο

Εθνική Νέων Ανδρών έτοιμη για άνοδο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αποδίδοντας εξαιρετικό μπάσκετ σε άμυνα κι επίθεση η Εθνική Νέων Αντρών επικράτησε με 99-58 της Ουκρανίας, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο ενόψει του Πανευρωπαϊκού Β' Κατηγορίας. Το παιχνίδι παρακολούθησαν και οι παίκτες της Εθνικής Ανδρών

Το πρώτο φιλικό προετοιμασίας της Εθνικής Νέων Ανδρών έδειξε και τους στόχους που μπορεί να έχει αυτή η ομάδα. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κέρδισε με 99-58 την αντίστοιχη ομάδα της Ουκρανίας δείχνοντας θετικά δείγματα γραφής ενόψει του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Β' κατηγορίας που ξεκινάει σε λίγες εβδομάδες (15-24 Ιουλίου) στην Χαλκίδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα της ανατολικής Ευρώπης βρίσκεται στην α' κατηγορία κι αυτό αποδεικνύει τη δυναμική του ελληνικού ρόστερ.

Σε αυτό το πρώτο φιλικό της Εθνικής Νέων ξεχώρισαν οι Βασίλης Τολιόπουλος και Διονύσης Σκουλίδας που σημείωσαν 17 και 14 πόντους αντίστοιχα. Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί ότι τις προσπάθειες των παικτών του Ηλία Παπαθεοδώρου παρακολούθησαν και οι παίκτες της Εθνικής Αντρών.

Από τις ευχάριστες στιγμές ήταν η επανεμφάνιση του Αντώνη Κόνιαρη, ο οποίος επέστρεψε από τον τραυματισμό του και φόρεσε ξανά τη φανέλα με το εθνόσημο μετά το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα των εφήβων που έγινε το 2014 στην Τουρκία.

Ο αγώνας

Πολύ δυναμικά ξεκίνησε το παιχνίδι η Εθνική ομάδα, η οποία με επιθετικό πλουραλισμό κατάφερε να τρέξει με το "καλημέρα" ένα σερί 8-0 και να αναγκάσει τον Μαξίμ Μίκελσον να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Η ελληνική ομάδα με τους Σκουλίδα, Ντουζίδη, Τσαλμπούρη είχε πάρει τον έλεγχο του ματς κι αυτό αποτυπώθηκε στο 26-15 που ήταν το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ζητούσε από τους παίκτες του να επενδύσουν στην άμυνα κάτι που φάνηκε με τη Ουκρανία να μην καταφέρνει να σκοράρει για περισσότερα από 3,5 λεπτά στη δεύτερη περίοδο (32-15 στο 13'). Ένα τρίποντο ξέσπασμα από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έφερε ένα επιμέρους 13-2 και εκτίναξε τη διαφορά για πρώτη φορά στο +26 (45-19 στο 17'). Τελικά με το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Εθνική ομάδα να έχει δεχτεί μόλις 22 πόντους και να έχει σημειώσει 51 με 11/16 δίποντα, με 12 ασίστ και με 10 κλεψίματα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ελληνική ομάδα προσπάθησε να διατηρήσει τις αμυντικές αρχές της παρότι η επικρατήσει φαινόταν εύκολη. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου βρήκε την ευκαιρία να δοκιμάσει αρκετά σχήματα και συστήματα με τους παίκτες του να δείχνουν να ανταποκρίνονται πλήρως σε όσα ζητούσε. Τελικά το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 99-58.

Τα δεκάλεπτα: 26-15, 51-22, 77-40, 99-58.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ