ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επιβλητική η Εθνική Νέων Ανδρών με Ιταλία

Επιβλητική η Εθνική Νέων Ανδρών με Ιταλία
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Εθνική Νέων Ανδρών έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στην Ιταλία (81-49) σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στα Χανιά, παρά την απουσία των Βασίλη Χαραλαμπόπουλου και Μιχάλη Λούντζη.

Κάτι παραπάνω από θετικό ήταν το δείγμα γραφής της Εθνικής Νέων Ανδρών στο φιλικό με την Ιταλία (81-49), πέντε ημέρες πριν από την έναρξη του Πανευρωπαϊκού της Κρήτης. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δίνει τα τελευταία φιλικά παιχνίδια της προετοιμασίας, με την "σκουάντρα ατζούρα" να αποδεικνύεται χαμηλό εμπόδιο. Υπάρχει βέβαια εξήγηση γι αυτό, αφού αρκετοί παίκτες της ολοκλήρωσαν μόλις χθες (9/7) τις υποχρεώσεις τους στο Παγκόσμιο Εφήβων της Αιγύπτου, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.

Σε ό,τι αφορά στην ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, οι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (ενοχλήσεις στους κοιλιακούς) και Μιχάλης Λούντζης (θλάση στη γάμπα) προφυλάχθηκαν, μένοντας εκτός δωδεκάδας για την αποψινή αναμέτρηση. Παρόλ' αυτά, οι υπόλοιποι έκαναν εξαιρετική δουλειά, με το 57.1% στα δίποντα (20/35) να επιβεβαιώνει την καλή δουλειά που έγινε, στο μπροστινό μέρος του παρκέ. Όσο για την άμυνα; Είναι προφανές πως οι διεθνείς απέδωσαν πολύ καλά, την ώρα που οι παίκτες της Ιταλίας είχαν 14/45 εντός παιδιάς (31.1%) και 23 λάθη στο σαραντάλεπτο.

Πρώτος σκόρερ για την Ελλάδα αναδείχθηκε ο Βασίλης Μουράτος (15π., 7ριμπ., 6ασ.), που συνεχίζει να δείχνει πολύ καλή εικόνα στα φιλικά προετοιμασίας, με τον Θοδωρή Καρρά (13π.) να ακολουθεί. Παρεμπιπτόντως, ο σέντερ του Δούκα είναι η ευχάριστη έκπληξη μέχρι στιγμής, δείχνοντας πως μπορεί να κερδίσει μία θέση στη δωδεκάδα της Εθνικής Νέων Ανδρών για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Επόμενος αντίπαλος στο φιλικό τουρνουά που διεξάγεται σε Χανιά και Ρέθυμνο είναι η Ισλανδία (11/7, 19:00).

Τα δεκάλεπτα: 18-12, 42-29, 61-42, 81-49.

ΕΛΛΑΔΑ: Μιλεντίγιεβιτς 9 (2), Κόνιαρης 7 (1), Φλιώνης 9 (3), Καρράς 13 (5 ριμπ.), Σκουλίδας 6 (2/8 τρίπ.), Αντετοκούνμπο 9 (1), Δίπλαρος (6 ασ.), Αγραβάνης 2, Χρηστίδης 6, Μουράτος 15 (7 ριμπ., 6 ασ.), Παπαδάκης, Τάταρης 5.

ΙΤΑΛΙΑ: Καρότι 5 (1), Ντα Κάμπο 3 (1), Λα Τόρε 6, Σγκορμπάτι 4 (6 ριμπ.), Πολόνε, Μορέτι 19 (4), Τιμπέρι 2, Μπόλπιν 7 (1), Τότε 3, Ενουοχουότσα, Καταπάν.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ